Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Hej :) - Norwegia

Czytali temat:
(942 niezalogowanych)
7 Postów
Wiking
Mam na imię Alex i mam 19 lat. Nie mieszkam w Norwegii, ale bardzo bym chciała się tam przenieść jak będzie taka możliwość. Mam trochę pytań Czy trudno znaleźć w Norwegii pracę ?
Nie mam doświadczenia praktycznie żadnego, ponieważ pracowałam tylko raz na ulotkach, kilka razy na sprzątaniu, ale bez umów dorywczo i również dorywczo opiekowałam się dziećmi głównie, gdy były chore. Jakie mam szanse na znalezienie pracy? Szukam obecnie polskiej rodziny jako au pair, żeby wyjechać na kilka miesięcy i nauczyć się języka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
AlexS napisał:
Mam na imię Alex i mam 19 lat. Nie mieszkam w Norwegii, ale bardzo bym chciała się tam przenieść jak będzie taka możliwość. Mam trochę pytań Czy trudno znaleźć w Norwegii pracę ?
Nie mam doświadczenia praktycznie żadnego, ponieważ pracowałam tylko raz na ulotkach, kilka razy na sprzątaniu, ale bez umów dorywczo i również dorywczo opiekowałam się dziećmi głównie, gdy były chore. Jakie mam szanse na znalezienie pracy? Szukam obecnie polskiej rodziny jako au pair, żeby wyjechać na kilka miesięcy i nauczyć się języka.
Ludzie z jezykiem, doświadczeniem itd czasami szukają pracy kilka miesiecy wiec sama sobie odpowiedz na to pytanie bo jak ja Ci odpowiem to zaraz bedzie ze polak wilkiem itp
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
Czyli nie opłaca się nawet próbować.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
Znam trochę angielski i to tyle niestety.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
AlexS napisał:
Znam trochę angielski i to tyle niestety.

Troche to ile?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
Nie wiem, ponieważ nigdy nie miałam szansy sprawdzić swojego angielskiego, ale mam zamiar się poduczyć zanim wyjadę chyba, że uda mi się znaleźć pracę jako opiekunka albo sprzątaczka u jakichś polaków to będę się uczyć angielskiego i norweskiego na miejscu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
AlexS napisał:
Nie wiem, ponieważ nigdy nie miałam szansy sprawdzić swojego angielskiego, ale mam zamiar się poduczyć zanim wyjadę chyba, że uda mi się znaleźć pracę jako opiekunka albo sprzątaczka u jakichś polaków to będę się uczyć angielskiego i norweskiego na miejscu.

wklej jakieś swoje zdjęcia to moze cię ktoś "przygarnie" bo jakoś inaczej ciężko to widze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Wiking
Przygarnie ? Nie dzięki. Zostanę jeszcze trochę w Polsce i poduczę się angielskiego i zdobędę jakieś doświadczenie i dopiero zabiorę się za wyjazd.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
AlexS napisał:
Przygarnie ? Nie dzięki. Zostanę jeszcze trochę w Polsce i poduczę się angielskiego i zdobędę jakieś doświadczenie i dopiero zabiorę się za wyjazd.
Jeżeli napisałaś to poważnie , to raczej powinnaś pójść DWUTOROWO z tym językiem
Angielski i Norweski ...!!!
---
Sam angielski , jest dobry jedynie na Wyspy , a nie do Norge ... !
---
takie drobne spostrzeżenie życiowe ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
862 Posty

(maciejko)
Maniak
angielski da Ci mozliwosc osiagniecia jakiegos poziomu zarobków ale jak chcesz zarabiać dobrze to juz tylko norweski. To tak samo jakbys musiała gadać po angielsku z ukraincem w polszy, po jakimś czasie zaczeło by Cie to wqurwiac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok