Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

spawacz w norwegii - Norwegia

Czytali temat:
SzymonBu (9349 niezalogowanych)
21 Postów
Tomasz Gliński
(shrek84251)
Wiking
Witam wszystkich.

Jestem tu Nowy także proszę o wyrozumiałość jeśli będe pisał bądź pytal o głupoty

Pracuję obecnie w Polsce jako spawacz (135MAG) w fabryce maszyn rolniczych. Jednak moim marzeniem jest wyjazd za granicę. Tutaj pracując razem z żoną nie mamy większych szans na odłożenie kilku zł o kredycie na mieszkanie nawet nie marzymy(dodam że mamy synka 2letniego). Dlatego właśnie rozważamy opcję wyjazdu najchętniej do Norwegii. Dlaczego właśnie tam: głównie ze względu na klimat i góry. Jedyna opcją znalezienia pracy dla mnie na początek będą agencje gdyż nie mamy żadnych znajomych w NO. Dodam że na początek chciałbym wyjechać sam, a potem sprowadzić rodzinę.
I tu zaczynają się moje pytania:
- z tego co słyszałem i czytałem w Norwegi spawacz to dosyć potrzebny zawód, mam rację?
- czy zdołał bym za pensję spawacza utrzymać siebie żonę i syna(jeśli żone nie mogła by znaleźć pracy przez jakiś okres)
- ile średnio wynosi koszt utrzymania miesięcznie na osobę(zapewne zależy to od miasta, najchetniej mógłbym osiedlić sie w niedużym miasteczku, gdziekolwiek gdzie mógłbym znależć pracę)
Na początek tyle chciałbym wiedzieć

Dodam że oboje jesteśmy przed 30tką angielski komunikatywny.
Jakie mam szensę na znalezienie pracy(pracowałem kilka lat w drukarnii, z wykształcenia jestem budowlańcem)
Z góry dziękuję za wszystkie odp.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
76 Postów
Dan M
(DaM86)
Początkujący
Witam

Najkosztowniejsze bedzie oczywiscie zakwaterowanie tu mozesz sobie sam poszukac bo to jest naprawde zależne od umiejscowienia
www.finn.no/finn/realestate/lettings/browse1

Moim zdaniem teraz jest ciężki okres na rynku norweskim (duża konkurencja), jednak jeżeli ktoś ma fach w reku i motywację zawsze cos znajdzie

uwaga na troli na tym forum jest ich sporo ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
shrek84251 napisał:
Witam wszystkich.

Jestem tu Nowy także proszę o wyrozumiałość jeśli będe pisał bądź pytal o głupoty

Pracuję obecnie w Polsce jako spawacz (135MAG) w fabryce maszyn rolniczych. Jednak moim marzeniem jest wyjazd za granicę. Tutaj pracując razem z żoną nie mamy większych szans na odłożenie kilku zł o kredycie na mieszkanie nawet nie marzymy(dodam że mamy synka 2letniego). Dlatego właśnie rozważamy opcję wyjazdu najchętniej do Norwegii. Dlaczego właśnie tam: głównie ze względu na klimat i góry. Jedyna opcją znalezienia pracy dla mnie na początek będą agencje gdyż nie mamy żadnych znajomych w NO. Dodam że na początek chciałbym wyjechać sam, a potem sprowadzić rodzinę.
I tu zaczynają się moje pytania:
- z tego co słyszałem i czytałem w Norwegi spawacz to dosyć potrzebny zawód, mam rację?
- czy zdołał bym za pensję spawacza utrzymać siebie żonę i syna(jeśli żone nie mogła by znaleźć pracy przez jakiś okres)
- ile średnio wynosi koszt utrzymania miesięcznie na osobę(zapewne zależy to od miasta, najchetniej mógłbym osiedlić sie w niedużym miasteczku, gdziekolwiek gdzie mógłbym znależć pracę)
Na początek tyle chciałbym wiedzieć

Dodam że oboje jesteśmy przed 30tką angielski komunikatywny.
Jakie mam szensę na znalezienie pracy(pracowałem kilka lat w drukarnii, z wykształcenia jestem budowlańcem)
Z góry dziękuję za wszystkie odp.

ja Ci zdradze pewna tajemnice: na forum jest wyszukiwarka, wpisz tam slowa kluczowe: utzrymanie w norwegii, koszty, szkola dla dziecka, praca spawacza itd... w zamian chce tylko wiedziec: co to kurwa jest ten komunikatywny angielski??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
shrek84251 napisał:
Witam wszystkich.

Pracuję obecnie w Polsce jako spawacz (135MAG) w fabryce maszyn rolniczych.

pracy szukaj najpierw np tu: www.spawalnictwo.com/index.php?go=praca

tylko z twoimi uprawnieniami to szanse są niewielkie/zerowe...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Tomasz Gliński
(shrek84251)
Wiking
ja Ci zdradze pewna tajemnice: na forum jest wyszukiwarka, wpisz tam slowa kluczowe: utzrymanie w norwegii, koszty, szkola dla dziecka, praca spawacza itd... w zamian chce tylko wiedziec: co to kurwa jest ten komunikatywny angielski??

Ten "komunikatywny angielski" to znaczy, że kurwa znamy język angielski na poziomie komunikatywnym- chyba logiczne? wystarczy pomyśleć
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
21 Postów
Tomasz Gliński
(shrek84251)
Wiking
www.spawalnictwo.com/index.php?go=praca

Na tej stronce już sie rozglądałem wielokrottnie i faktycznie ogłośzenia tam umieszczane są nie dla ,mnie.
Dodam jeszcze że mam papiery na TIGa 141(kwasówka) ale doświadczenia nie posiadam w tej metodzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
shrek84251 napisał:

Ten "komunikatywny angielski" to znaczy, że kurwa znamy język angielski na poziomie komunikatywnym- chyba logiczne? wystarczy pomyśleć

komunikatywnie... czyli cos tam dukam i udaje ze rozuimiem.... aha... juz wiem....
czyli tak jak reszta tych co mowi ze komunikatywnie a jak przychodzi co do czego to pomoz, tlkumacz albo idz i sam zalatw najlepiej,....

i czym sie tak unosisz?? tym ze malo umiesz??
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1235 Postów
robert taki
(gargamello)
Maniak
Yatsek napisał:
shrek84251 napisał:

Ten "komunikatywny angielski" to znaczy, że kurwa znamy język angielski na poziomie komunikatywnym- chyb ty a logiczne? wystarczy pomyśleć

komunikatywnie... czyli cos tam dukam i udaje ze rozuimiem.... aha... juz wiem....
czyli tak jak reszta tych co mowi ze komunikatywnie a jak przychodzi co do czego to pomoz, tlkumacz albo idz i sam zalatw najlepiej,....

przeciez ty mowisz komunikatywnie ,poliglota to z ciebie nie jest
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
(Yatsek)
Maniak
gargamello napisał:
Yatsek napisał:
shrek84251 napisał:

Ten "komunikatywny angielski" to znaczy, że kurwa znamy język angielski na poziomie komunikatywnym- chyb ty a logiczne? wystarczy pomyśleć

przeciez ty mowisz komunikatywnie ,poliglota to z ciebie nie jest

znowu Ty, gruby partaczu??

podejrzewam ze Twoj komunikatywny norweski jest duzo gorszy od tego komunikatywnego angielskiego spawacza...

zona juz znalazla legalna prace?? czy daløej miga na mopie zebys Ty mogl miec leposze zwroty z podatkow cwany cwoku?? jeszcze sie spotkamy...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
shrek84251 napisał:Dodam jeszcze że mam papiery na TIGa 141(kwasówka) ale doświadczenia nie posiadam w tej metodzie.
Uczono Mnie Onegdaj iże Papiery to są w Śmietniku , w Ubikacji , też jest papier ... !!! .
---
A ŚWIADECTWA , CERTYFIKATY i INNE z różnego rodzaju Kursów ... Szkoleń Szkół ... ITP .
---
TO SĄ TO ... DOKUMENTY ... !!!
---
Jednak jeżeli Faktograficznie posiadasz tylko papiery z tymi uprawnieniami , to nie dziwota iż MASZ JAK MASZ ... dokładnie tak samo jak z tym twoim , komunikatywnym anglikiem ...
---
ECH miałem iść spać ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok