Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Oslo- emigranci z wyboru - Norwegia

Czytali temat:
(735 niezalogowanych)
3 Posty
Anna Kowalska
(zGdanska)
Wiking
Witam serdecznie! Bardzo bym chciala sie zapytac czy sa tu jacys Polacy, ktorzy wykonuja tu swoja wymarzona prace. Chodzi o amibtnych, wyksztalconych, otwartych ludzi!

Wiem, ze bardzo wielu Polakow emigruje za chlebem, majac nadzieje na lepszy zycie i pieniadze tutaj w Norwegii wykonujac prace fizyczne, i dobrze! Oby jak najlepiej sie im wiodlo!

Ja jednak szukam Polakow, ktorzy znalezli tu interesujace ich zajecie, lubia ten kraj, interesuje ich kultura, jezyk itp. i nie traktuja pobtu tutaj jako tymczasowego zarobku.

Mam nadzieje, ze nikt nie odbierze zle tej wiadomosci, nie chodzi o zadne klasowanie ludzi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
zGdanska napisał:Witam serdecznie! Bardzo bym chciala sie zapytac czy sa tu jacys Polacy, ktorzy wykonuja tu swoja wymarzona prace.
... Chodzi o amibtnych, wyksztalconych, otwartych ludzi!
Wiem, ze bardzo wielu Polakow emigruje za chlebem, majac nadzieje na lepszy zycie i pieniadze tutaj w Norwegii
... wykonujac prace fizyczne, i dobrze! Oby jak najlepiej sie im wiodlo!
Ja jednak szukam Polakow, ktorzy znalezli tu interesujace ich zajecie, lubia ten kraj, interesuje ich kultura, jezyk itp. i nie traktuja pobtu tutaj jako tymczasowego zarobku.

Mam nadzieje, ze nikt nie odbierze zle tej wiadomosci, nie chodzi o zadne klasowanie ludzi.

Cóż Nadzieja jest Matką Głupich ... Niemniej zawsze tylko Matką .
---
Zastrzegasz się nieudolnie a jednak Klasyfikujesz ... ! .
---
Bo czyż do prac fizycznych , nie jest potrzebne wykształcenie Kierunkowe ?
---
Czy Osoba pracująca fizycznie , nie może mieć podobnych zainteresowań Kulturą i tymi podobnymi aspektami , które Tutaj rezerwujesz dla Tajemniczej Grupy której ..." nie wymienisz z imienia" ...
---
Taka pokręcona dwulicowość ... Bogu świeczkę i diabłu ogarek ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
zGdanska napisał:
Witam serdecznie! Bardzo bym chciala sie zapytac czy sa tu jacys Polacy, ktorzy wykonuja tu swoja wymarzona prace. Chodzi o amibtnych, wyksztalconych, otwartych ludzi!

Wiem, ze bardzo wielu Polakow emigruje za chlebem, majac nadzieje na lepszy zycie i pieniadze tutaj w Norwegii wykonujac prace fizyczne, i dobrze! Oby jak najlepiej sie im wiodlo!

Wymarzona, zy wyuczona?
W Norwegii jest duzo ludzi, co pracuje w swoim wyuczonym zawodzie - i mowa tu nie tylko o zawodach fizycznych. Sa przeciez polscy lekarze, dentysci, inzynierowie - wystarczy poczytac troche to forum, zeby to zobaczyc. Na ogol ci, co maja dobra i stala prace nie traktuja pobtu tutaj jako tymczasowego zarobku. Ludzie jak maja szanse i mozliwosci kupuja mieszkanie/dom, ucza sie jezyka. No i w koncu jak sie tu mieszka to nie siedzi sie caly czas w domu na tylku. Ludzie jezdza, zwiedzaja, maja hobby, chodza na koncerty, itp.

A co do wymarzonej pracy, to troche glupio zakladac, ze praca np. mechanika samochodowego czy praca na lodzi rybackiej nie moze byc dla kogos wymarzona.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
145 Postów
Zenek Sprochenek
(Optimus_Anihilacja)
Stały Bywalec
zGdanska napisał:

Masz kurwa mnie, spelniam niewiele twoich obostrzen.

Ambicja - w jakim kontekscie?
wyksztalcony - polibuda
otwarty - jasne, ale - (nie na chamow ,pozeraczy kielbasy z piwskiem, bezzebnych, wasatych, brazowe buty na grubej podeszwie z targu)
Zajecie - interesujace
Kraj - lubie z malymi zastrzerzeniami( za duzo jest tu warzyw, a szczegolnie burakow)
jezyk - ogarniety
kultura - hehehe, tos mnie rozbawil.

Teraz moje pytanie - na chuj ci tacy ludzie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
zGdanska napisał:

Tak, np. ja, pracuje tam gdzie chcialem i wymarzylem sobie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
Michał taki tam
(streed)
Nowicjusz
Optimus_Anihilacja napisał:
zGdanska napisał:

Masz kurwa mnie, spelniam niewiele twoich obostrzen.

Ambicja - w jakim kontekscie?
wyksztalcony - polibuda
otwarty - jasne, ale - (nie na chamow ,pozeraczy kielbasy z piwskiem, bezzebnych, wasatych, brazowe buty na grubej podeszwie z targu)
Zajecie - interesujace
Kraj - lubie z malymi zastrzerzeniami( za duzo jest tu warzyw, a szczegolnie burakow)
jezyk - ogarniety
kultura - hehehe, tos mnie rozbawil.

Teraz moje pytanie - na chuj ci tacy ludzie?

Optimus_Anihilacja właśnie zostałeś moim idolem
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
3 Posty
Anna Kowalska
(zGdanska)
Wiking
no coz, jak widac ludzi na poziomie nie ma za wielu, natomiast tych stereotypowych `"Polaczkow" sporo...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Zgadza sie. Szczegolnie sporo takich "Polaczkow", ktorzy pokaza sie na forum i w pierwszych postach juz sklasyfikuja innych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
145 Postów
Zenek Sprochenek
(Optimus_Anihilacja)
Stały Bywalec
zGdanska napisał:
no coz, jak widac ludzi na poziomie nie ma za wielu, natomiast tych stereotypowych `"Polaczkow" sporo...

Uzasadnij te swoja gleboka mysl. Jaka metodologia sie kierowales, by dojsc do tak odkrywczych wnioskow, toz taka prace naukowa nalezy niechybnie opublikowac w jakims opiniotworczym periodyku i bezwzglednie zrecenzowac.
Chetnie poddam ja falsyfikacji ..I to za darmo!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
zGdanska napisał:

A na jakiej podstawie wysnules taka hipoteze? Jakie masz ku temu przeslanki? Konkluzje juz napisales.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok