Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
55555555 55555555 Miroslaw ..... Piotr Piotr ON Tamten Rokokko3255 Matii. (3184 niezalogowanych)
16 Postów
agnieszka xxx
(aga250)
Wiking
salwi80 napisał:
no cóż, typowy Słowiański ciemnogrodzki naród . Sam nie zeżre a innemu nie da..... cała Polandia.

;D
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
991 Postów

(Wacek1)
Maniak
aga250 napisał:
salwi80 napisał:
no cóż, typowy Słowiański ciemnogrodzki naród . Sam nie zeżre a innemu nie da..... cała Polandia.

Może o czymś nie wiem jest obowiązek pomagania Polakom na obczyźnie ????

Jeśli tak to poproszę;D

Jasne, ze jest! Co ty forum nie czytasz? Kazdy nowo przybyly ci to powie, aaa i ten od ktorego nic nie zalezy i nic nie moze. Oni wiedza, ze trzeba sobie pomagac i trzymac sie razem, choc nie wiadomo po co.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
agnieszka xxx
(aga250)
Wiking
No tak. Jednak moim zdaniem do wszystkiego należy dojść samemu. Jednak jeśli ktoś pomoże jest ok. Ja o pomoc nie proszę liczę na siebie i myślę że mi się uda.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
agnieszka xxx
(aga250)
Wiking
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
[quote]salwi80 napisał:no cóż, typowy Słowiański ciemnogrodzki naród . Sam nie zeżre a innemu nie da..... cała Polandia.
Ciekawe podejście do tego tematu ...
Takie jednokierunkowe ...
Takie ... bo ty jesteś w Norge , już masz dobrze to musisz mi pomóc ...
---
A jak faktycznie , Człowiek się ugnie , to później ma same kłopoty i nieprzyjemności , oraz za plecami jest obgadywany od najgorszych .
---
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
313 Posty
anna ...
(zła)
Stały Bywalec
Każdy z nas pomagając zawiódł się...
Ale to nie znaczy ze mamy stać się przez to mniej ludzcy.
To nie uginanie się Gabrielu, to jest bycie człowiekiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
zła napisał:

w 95% przypadkach....
a z wiekiem to juz sie odechciewa...
czlowieczenstwo nie ma nic do tego - obojetnosc na pewno nie jest tego wyznacznikiem.... ani nawet tak jak w tym przypadku zwyczajny len.... jesli nie pomozesz ani nie wesprzesz to nikt nie umrze... ergo: dopoki nie masz krwi na rekach, jest dobrze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
zła napisał:

a od kiedy to ludzkosc sie mierzy stopniem masochizmu ?

przyjezdza UK takie zbiorowisko ludzi w ktorym bardzo trudno o czlowieka
i wez im pomagaj
toz to samobojstwo
okradna ciebie twoje dzieci i zniszcza ci opinie na ktora pracujesz latami

a potem sa wywieszki po polsku monitoring kradziesz jest zglaszana na policje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
alexkawa napisał:

w punkt Gabriel! wracam na norweska prowincje w tygodniu ale w tym roku zadnej pomocy dla kolegow itp. Nicponie ktorych wprowadzilem w zeszlym roku na rynek i pozyczylem kase na start do dzisiaj nie oddali mi hajsu

jednymi slowy-pozyczka na wieczne nieoddanie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
89 Postów
Tomasz Jar
(TomaszJar)
Początkujący
W sumie to ja w d.pie byłem i g.wno widziałem, ale wydaje mi się, że każdy kto pomógł jakiemuś polaczkowi to od razu nadział się na złodzieja pijaka nieroba i awanturnika
naprawdę nikt kto dłużej jest w norgii nie pomógł osobom które potem okazały się godne temu, aby im pomóc??? I naprawdę nikt z was nie usłyszał słowa "dziękuję" jak mogę się odwdzięczyć....
W sumie też mam kilku kumpli w No, ale jak zwróciłem się o poradę czy pomoc to każdy zlał mnie na ciepło ale kilku ludzi jest tu życzliwych i pomogło radą nie, żeby oczekiwać od razu osobistego tłumacza dostępnego 24h, oraz propozycji pracy za 180NOK/H......
Podzielcie nowych na dwie grupy: błaznów którzy szukają tu oferty pracy wraz z mieszkaniem
oraz na tych co proszą o kilka prostych porad
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok