Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Szukam pomocnej osoby cd. - Norwegia

Czytali temat:
tomasz wojcik Littlejhon (767 niezalogowanych)
4 Posty
Janusz Puszczowicz
(Puszkin)
Wiking
Oto moja historia sprzedazy drogiego smartfona SAMSUNG GALAXY S+.Dalem ogloszenie na Allegro ze sprzedam w/w telefon,a bylo to koncem Sierpnia.Po krotkim czasie dostalem meila od Marcina Zalewskiego (jak taki wogole istnieje )z miejscowosci Sorumsand Norwegia.Zadeklarowal sie kupic ode mnie telefon,zeby wyslac i podac numer przesylki,a on zleci przelew bankowi City of London.Jak tylko przesledzi los przesylki to w ciagu 24 godzin bank przeleje pieniadze na moje konto ktore wczesnie
podalem.Prawda jest taka ze otrzymalem meila z tego banku potwierdzajacy ze jest zlozony depozyt w wysokosci 880 zl i z chwila otrzymania przesylki przelew pieniedzy zostanie dokonany.Sam nie wiem jak mu sie udalo spreparowac tak wiarygodnie wygladajacy dokument bankowy.Podany byl nawet numer transferu bankowego.Dni mijaly a ja w dalszym ciagu nie otrzymywalem pieniedzy.dziwne bylo troche to ze dane na wysylke telefonu byly na inne nazwisko a mianowicie przeslki dokonalem na nastepujace dane
Mrs.Marcin Pee 1920 Sorumsand Industrivegen 31 Norway Zaniepokojony brakiem pieniedzy pisalem kilka meili do Marcina,lecz on caly czas zyskiwal na czasie i obiecywal ze pieniadze wplyna w jak naszybszym czsie lub tez wciskal mi ciemnote ze to wina banku i jak sie tylko bank upora z awaria to przelew nastapi jak najszybciej.Tak caly czas mi zciemnial.Lecz gdy odebral przesylke,przestal sie odzywac.Chcialem go powiadomic ze zglosze oszustwo na Policje,ale sie okazuje ze nie moge wyslac juz do
niego meila poniewaz prawdopodobnie usunal swoj adres imeil.Chcialbym sie dowiedziec czy istnieje ten adresat na ktory wyslalem telefon,bo przeciez ktos ten telefon musial odebrac.Prosze o pomoc w tej sprawie ludz z dobrym sercem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
50 Postów

(marmer)
Nowicjusz
Puszkin napisał:
Oto moja historia sprzedazy drogiego smartfona SAMSUNG GALAXY S+.Dalem ogloszenie na Allegro ze sprzedam w/w telefon,a bylo to koncem Sierpnia.Po krotkim czasie dostalem meila od Marcina Zalewskiego (jak taki wogole istnieje )z miejscowosci Sorumsand Norwegia.Zadeklarowal sie kupic ode mnie telefon,zeby wyslac i podac numer przesylki,a on zleci przelew bankowi City of London.Jak tylko przesledzi los przesylki to w ciagu 24 godzin bank przeleje pieniadze na moje konto ktore wczesnie
podalem.Prawda jest taka ze otrzymalem meila z tego banku potwierdzajacy ze jest zlozony depozyt w wysokosci 880 zl i z chwila otrzymania przesylki przelew pieniedzy zostanie dokonany.Sam nie wiem jak mu sie udalo spreparowac tak wiarygodnie wygladajacy dokument bankowy.Podany byl nawet numer transferu bankowego.Dni mijaly a ja w dalszym ciagu nie otrzymywalem pieniedzy.dziwne bylo troche to ze dane na wysylke telefonu byly na inne nazwisko a mianowicie przeslki dokonalem na nastepujace dane
Mrs.Marcin Pee 1920 Sorumsand Industrivegen 31 Norway Zaniepokojony brakiem pieniedzy pisalem kilka meili do Marcina,lecz on caly czas zyskiwal na czasie i obiecywal ze pieniadze wplyna w jak naszybszym czsie lub tez wciskal mi ciemnote ze to wina banku i jak sie tylko bank upora z awaria to przelew nastapi jak najszybciej.Tak caly czas mi zciemnial.Lecz gdy odebral przesylke,przestal sie odzywac.Chcialem go powiadomic ze zglosze oszustwo na Policje,ale sie okazuje ze nie moge wyslac juz do
niego meila poniewaz prawdopodobnie usunal swoj adres imeil.Chcialbym sie dowiedziec czy istnieje ten adresat na ktory wyslalem telefon,bo przeciez ktos ten telefon musial odebrac.Prosze o pomoc w tej sprawie ludz z dobrym sercem.

Wow . No ale na Twoim miejscu pierwsze co bym zrobił , to do lekarza zapierdał i to w podskokach , z usiechem na twarzy i z nadzieją w oczach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Mrs.Marcin Pee

afera wieksza niz Amber Gold i cala kasa FOZZ )))
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Wiking
Pff no jasne czego można było się spodziewać po odpowiedziac, wyśmiewania z ludzkiego nieszczęścia. Ciekawe jak wy byście zareagowali na taka sytuacje, tym bardziej jakbyście dostali potwierdzenie z banku o przelelewie, teraz zakupy przez internet stały się bardzo powszechne i widze że coraz bardziej ludzie przykładają się do oszustwa w nor Polak Polaka ...

Marmer jest jedna opcja dojść po id z jakiego komputera zostały wysylane maila,ale jeżeli z kafejki to już po ptakach...Życzę powodzenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
ag90 napisał:
Pff no jasne czego można było się spodziewać po odpowiedziac, wyśmiewania z ludzkiego nieszczęścia. Ciekawe jak wy byście zareagowali na taka sytuacje, tym bardziej jakbyście dostali potwierdzenie z banku o przelelewie, teraz zakupy przez internet stały się bardzo powszechne i widze że coraz bardziej ludzie przykładają się do oszustwa w nor Polak Polaka ...

Marmer jest jedna opcja dojść po id z jakiego komputera zostały wysylane maila,ale jeżeli z kafejki to już po ptakach...Życzę powodzenia.

Jakiego nieszczescia? Glupich i pazernych nie sieja. Chlop sie zlisil to ma nagrode. Potwierdzenie z banku? hahaha. Chlop mieszka w Norge i zleca Bankowi City of London? Moze to kurwa byl Abramowicz? Wystarczylo skorzystac z "place z allegro"
Jebac pazernych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów
Wiking
Facet szuka pomocy a dostaje w zamian co? Trudno stalo się każdy ma jakies wpadki, a teraz chce jakoś wybrnąc z sytuacji.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
ag90 napisał:
Facet szuka pomocy a dostaje w zamian co? Trudno stalo się każdy ma jakies wpadki, a teraz chce jakoś wybrnąc z sytuacji.

W zamian beka z niego
Jak ktos go wyjebal to myslisz, ze nie zadbal o falszywy adres i IP? No chyba, ze jeden frajer wyjebal drugiego, choc watpie biorac pod uwage przygotowanie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Andrzej K.
(Robot_nick)
Wiking
A ja raczej sądzę, że to własnie klasyczna sytuacja jak frajer wyczajnikował frajera. Kafejki internetowe w Norwegii?? No proszę Cię O dwie dniówki zarobku na szwindlu komuś by się chciało łazić po nocach z cudzymi laptopami i szukać wifi bez hasel?

Pozatym, jak byłeś marmorze takim debilem, to teraz pomoże Ci tylko wyjazd do Nowregii, miasteczko sorumsand jest bardzo fajne, małe i przyjazde. Jest tam raptem kilka fabryk, tory kolejowe, pare malych sklepów przy głównej ulicy i trochę małych uliczek osiedlowych Szukaj waść tego telefonu tam albo napij się z jakimiś polakami i zacznij się nasmiewać z jednego debila, który wyslał komuś z sorumsand telefon za darmo I dowiesz się raz dwa kto skorzystał z tego, jak bardzo bezdennie głupi mózg ci dali rodzice...

Ciekawi mnie, czy ten cwanszy frajer od ciebie kupił gadzet przez allegro, czy byłeś na tyle głupi, że sprzedałeś mu go poza serwisem Masz papiery na telefon i numer IMEI? Pewnie nie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
jakby mial norweski paszport to moglby sobie dorobic tutaj:
trustbuddy.com/en/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
52 Posty

(AdrianL)
Nowicjusz
Witam,ten adres istnieje i na tym adresie jest zameldowana osoba pochodzenia norweskiego ,ktora sie nazywa Ellen Holt, numer telefonu (47) 92057601

Zycze powodzenia, i polecam odwiedzenie naszej strony internetowej : www.aaastconsult.com
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok