lena64 napisał:
Witam wszystkie mamy!Szczerze mówiąc nie sądziłam,że będę tu do Was zagladać..bo ja już jestem mamą dorosłej córki,która właśnie jest w ciąży 4 m-ce....ale może któraś z Was będzie mogła mi cokolwiek powiedzieć..a mianowicie.....Córka jest w Polsce i w tej chwili jest zarejestrowana jako bezrobotna,ja pracuje tutaj z mężem legalnie i być może będziemy musieli ją zabrać tutaj....I nie wiem zupełnie jak można zalatwic sprawe ubezpieczenia.?.bo gdzies przecież będzie musiala chodzic do lekarza i byc może tu urodzi...Zaznaczam-nie chodzi nam o zadne becikowe!Chodzi nam o zwykła pomoc lekarską.Jak myslicie..jak ugryżdż ten temat?
Z tymi numerami personalnymi o których pisał Wam ..."Krzysztof155"... to Nie jest tak jak On wam to przedstawił...
Dlatego ,że ta forma ubezpieczenia tyczy się TYLKO I WYŁĄCZNIE OSÓB NIEPEŁNOLETNICH PODLEGAJĄCYCH PRAWNIE OPIECE OSOBY UBEZPIECZONEJ....
NATOMIAST W TYM KONKRETNYM PRZYPADKU....Wasza Córka jest pełnoletnia... i nie możecie dokonać tzw. łączenia rodzin... by była Ona ubezpieczona z Waszego numeru personalnego...
Takie Tu prawo , wyjątkiem mogło by być to że jest ubezwłasnowolniona i Wy macie Prawną /sądowną/ opiekę Nad Córką...
Jedyne wyjście to takie.
Że przyjeżdża do Was jak najszybciej ...chociażby WCZORAJ , rejestruje się w UDI , załatwiacie Jej legalną pracę , dajecie Jej własny adres , jako i Jej i wtedy czekacie spokojnie i cierpliwie na rozwiązanie i poczęcie własnego Wnuka lubo Wnuczki ...INAKSZY SI NIDA...