Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Odp.:młode mamy w norwegii - Norwegia

Czytali temat:
(555 niezalogowanych)
195 Postów
justyna Jakaś
(tysia25)
Stały Bywalec
mam pytanko dotyczace znieczulenia zewnatrzoponowego-czy trzeba wczesniej zaznaczac lekarzowi albo poloznej ze jezeli bylaby taka potrzeba to chcialabym z niego skorzystac?czy polozna podczas porodu decyduje sama o tym czy podac mi znieczulenie czy nie?jak to jest tu w NO?mam w kwietniu wizyte u poloznej i nie wiem czy jej o tym mowic zeby w moich papierach to dodala.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Dobrze jest uprzedzić, że chcesz takie znieczulenie, to ty decydujesz w trakcie porodu czy i kiedy chcesz, żeby ci podano. Jest taki papier do wypełnienia, który wysyłasz do szpitala ok.34 tyg, gdzie możesz zaznaczyć jakie masz życzenia odnośnie porodu. Oczywiście nawet jeśli tego nigdzie nie zaznaczysz nie znaczy, że nie dostaniesz. Trzeba też wziąć pod uwagę, że nie zawsze jest możliwe otrzymanie takiego znieczulenia od razu, bo anestezjolog może być zajęty przy operacji, co mi się przydarzyło. Trzeba wziąć pod uwagę poślizg czasowy. Operacja, wypadek itp. są zawsze priorytetowe.

Gdy odpowiadasz na posty nie klikaj pod reklamą, bo wtedy temat zostanie rozdzielony na dwa. trzeba kliknąć pod ostatnią wypowiedzią użytkownika forum.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
194 Posty
Ewelina Matysiak
(EwelinaM)
Stały Bywalec
fajnie dziewczyny ze o tym gadacie, ja tez pewnie bedę rozmawiać z połozna juz nie długo na ten temat , i dobrze wiedzieć chociaz ja strasznie sie poje tego znieczulenia, chyba wolałabym jakies inne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok