Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Praktyki lub staż - Norwegia

Czytali temat:
Magdalena W. Magdalena Grzelak Natalia Kozłowska No Name (2334 niezalogowanych)
7 Postów

(2Dominika)
Wiking
Hej . Czy ktoś może mi napisać jak wyglądają praktyki zawodowe lub staż przez nav. Jakie dokumenty trzeba złożyć? Jak to wygląda od strony finansowej? Z góry dziękuję i pozdrawiam .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
idz do swojego NAV i zapytaj, zeby ubiegac sie o praktyki musisz znac norweski na poziomie norskprøve 3
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Maja Seee
(Maja37)
Wiking
Żeby mieć praktyki z navu trzeba byc najpierw zarejestrowanym jako bezrobotny.Potem wybrałam sobie kurs na który poszłam i po nim dostałam praktyki.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(2Dominika)
Wiking
Z norweskim nie mam problemu. Myśle o praktykach zawodowych by zdobyć doświadczenie zawodowe , jak i rowniez zapoznać sie z fachowym językiem w moim zawodzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
KLONLVII napisał:
Kompletna bzdura!
Praktyki sa wlasnie dla tych,ktorzy ani be -ani me!
Jak ktos belkocze po norwesku,to nie musi pracowac za darmo!

Takie to wlasnie - 'praktyki'!

doprawdy, skad ty taka wiedze czerpiesz?? z szamba??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
2Dominika napisał:
Z norweskim nie mam problemu. Myśle o praktykach zawodowych by zdobyć doświadczenie zawodowe , jak i rowniez zapoznać sie z fachowym językiem w moim zawodzie.

zarejestruj sie w NAV jako jobbsøker, poczekaj ze 2, 3 miesiace, potem napisz podanie, najlepiej zebys poszla na rozmowe ze swoim rådgiverem i pokazala, ze Ci zalezy, teoretycznie mozna dostac po pol roku rejestracji w NAV, wypelnianiu co 2 tyg meldekort, musisz miec uzupelnione CV na stronie NAV i musisz byc dobrze rokujaca na przyszlosc.. to te warunki o ktorych wiem ale co NAV to inna polityka

powodzenia!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
milka_milka napisał:
2Dominika napisał:

zarejestruj sie w NAV jako jobbsøker, poczekaj ze 2, 3 miesiace, potem napisz podanie, najlepiej zebys poszla na rozmowe ze swoim rådgiverem i pokazala, ze Ci zalezy, teoretycznie mozna dostac po pol roku rejestracji w NAV, wypelnianiu co 2 tyg meldekort, musisz miec uzupelnione CV na stronie NAV i musisz byc dobrze rokujaca na przyszlosc.. to te warunki o ktorych wiem ale co NAV to inna polityka

powodzenia!

Podanie o co ?
Najpierw musi znalezc pracodawce, ktory zgodzi sie zeby odbywala praktyke, a pozniej wypelnia wniosek dostepny na stronie NAV. Moze rowniez wnioskowac o pieniadze z NAVu za okres praktyk. Cos okolo 6 tys koron miesiecznie, plus ew. koszty dojazdu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
dlatego napisalam zeby poszla do swojego NAV, niekiedy sklada si epodanie o mozliwosc szukania sobie miejsca praktyk, a czasem trzeba szukac samemu, znam to z praktyki wiec nie pytaj dziko -o co-

dodatkowo mozesz otrzymac zwrot za SFO dziecka
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Dziko, powiadasz ? To ciekawe

Wiec Ci napisze jeszcze raz : nie skladasz zadnego podania o laskawa mozliwosc znalezienia sobie praktyk. Jesli takowe znajdziesz, to wypelniasz wniosek (po Twojemu: podanie) i NAV albo wyrazi zgode, albo nie.
Taka jest kolejnosc. Mozesz sobie rozmawiac z saksbehandler o swoich ewentualnych praktykach wczesniej, co i tak nie zmieni kolejnosci zalatwainia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
200 Postów
Milka ...
(milka_milka)
Stały Bywalec
zycze powodzenia z takim podejsciem, doradzac potrafisz ale bez doswiadczenia nie ten poziom
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-10  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok