Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

kontantstøtte a ciąża - Norwegia

Czytali temat:
Tomasz Rusnarczyk (988 niezalogowanych)
14 Posty
Sonia Pi
(Sonia11)
Wiking
Witam, moja koleżanka jest obecnie na kontantstøtte, macierzyński skończył jej się w marcu a właśnie dowiedziała się, że jest w ciąży. Czy w tej sytuacji będzie jej się coś należało? Nie wiem co jej poradzić, bo zwyczajnie nie wiem co zrobić by było najlepiej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
27 Postów
Joanna D
(azja211)
Wiking
Najlepiej niech koleżanka podejmie prace jak najszybciej musi sobie macierzynski wypracować jezeli nie to będzie sie należało becikowe jednorazowe .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
Sonia Pi
(Sonia11)
Wiking
ok, dzięki. Pracę ma, tylko nie wróciła od razu po macierzyńskim bo nie chciała dziecka tak wcześnie do przedszkola wysyłać...Pierwszą ciążę miałą zagrożoną, więc mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej i będzie mogła pracować. A ile musi przepracować? pół roku chyba?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
704 Posty
MultiNOR Konsultant
(MultiNOR)
Wyjadacz
Kontantstøtte to zasiłek na dziecko w wieku 13-23 miesięcy.

Aby go pobierać trzeba odprowadzać składki na ubezpieczenie społeczne, czyli pracować lub pobierać zasiłek opodatkowany.

Więcej informacji tutaj: www.mojanorwegia.pl/zasilek-rodzinny
Zgłoś wpis
14 Posty
Sonia Pi
(Sonia11)
Wiking
no ona pobiera te pieniądze 6000 miesięcznie, dostaje się go, gdy dziecko nie chodzi do przedszkola.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok