Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

poród w Bergen lub Førde - Norwegia

Czytali temat:
Jerzy Antonik1 (1002 niezalogowanych)
12 Posty

(olam89)
Wiking
Witam wszystkie przyszłe i obecne mamy mieszkam w Norwegii od połowy września zeszłego roku i chciałabym zapytać o poród w Bergen i Forde. Czy mogę wybrać gdzie chciałabym rodzić? Czy któraś z was była w hotelu szpitalnym przed porodem i jak to wygląda? Czy partner też może zamieszkać ze mną? Jeśli tak to jak wyglądają koszty? I jak wyglądało u was z dogadywaniem się? ponieważ nie znam jeszcze norweskiego,a angielski tylko troszkę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
Elka Zielińska
(sue135)
Nowicjusz
zapraszamy do naszej grupy www.facebook.com/groups/108432922650814/ tam często dziewczyny odpowiadają na tego typu pytania

ja rodziłam w Bergen, z tego co wiem jak poprosisz położną to możesz wybrać szpital. Z Bergen jestem zadowolona, moj synek urodził się w 36 tygodniu siłami natury, wszystko przebiegło sprawnie. Byłam na piętrze, na którym dostaje się znieczulenia. Tatuś cały czas był z nami (podczas porodu i później). Z zasady jeśli szpital nie jest pełny (sale są 2osobowe) to ktoś może z Tobą zostać w pokoju dobę (150 nok plus posiłki - jest ich pięć ale nie musi iść na wszystkie, na kartce zaznacza się te na których się było, posiłek ciepły 50 nok, zimne 25 nok, z reguły wychodzi koło 250 nok) , jednakże mój Michał po pierwszej nocy , zapytał czy może zostać drugą dobę i dostał zgodę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
ja nie wiem po co te pytania,jaki szpital,czy byłyście zadowolone etc...przeciez i tak trzeba urodzić tego się nie da wstrzymac...co wam to daje..ja nie wiem...wy myślcie nie o sobie tyle tylko o dziecku aby się zdrowe urodziło...podejmujecie się ciazy a boicie się rodzic,bo nie wiecie do którego szpitala,czy miły personel...dziewczyny,kiedys babcie nie miały takich wygód jak my dziś i rodziły,wazne było zdrowie dziecka ...a dziś obserwujac posty to ważne jest dla was czy fajny szpital,obsługa,jezyk etc...nie zapominajcie,ze kazda jest inna i kazda inaczej wszystko znosi,wiec po co wam to wszystko przyszłe mamy maja teraz takie wygody,lecz czasami myślę,że to i tak za mało co dla nie których...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(olam89)
Wiking
dziekuje slicznie za informacje sue135
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(olam89)
Wiking
A Tobie oppland jeśli nie podobaja sie pytania to po prostu ich nie czytaj i nie wyrażaj swoich opinii!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Ana Anna
(ana0704)
Wiking
Witaj, a w ktorym tygodniu jestes ja mam termin na 6 lipca i tez prawdopodobnie bede rodzic w Bergen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
olam89 napisał:
A Tobie oppland jeśli nie podobaja sie pytania to po prostu ich nie czytaj i nie wyrażaj swoich opinii!
wyrażać opinie mogę,bo to forum dyskucyjne...czym tak cię uraziłam? tym ze jak dla mnie to piszę prawdę?czy ty w swoim wątku spytałaś się jak w takim szpitalu obchodza się z Toba,dzieckiem po porodzie? nie....wazne czy chłopak może być i język...rodzić tu chcesz i nie znasz języka,więc licz się z tym,że możesz mieć problemy językowe...te rzeczy nie są ważne...ważne abys czuła się dobrze i dziecko a wszystko inne idzie na drugi plan...wiec nie masz się o co obrażać,bo jak urodzisz to może zrozumiesz co chciałam przekazac...mimo wszystko życzę ci zdrowia i maluchowi
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(olam89)
Wiking
Jeśli chciałabyś wiedzieć, to wszystkie informacje na temat opieki mojej i dziecka wyczytałam,a te, o ktore zapytalam nie moglam znalezc dlatego zadalam te pytania! Dziecko jest dla mnie najwazniejsze!!!! ale jak wiem już wszystko co dotyczy dziecka to chyba moge wzbogacic sie o inne informacje?!?bynajmniej tak mi sie wydaje...mimo wszystko dziekuje.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty

(olam89)
Wiking
29 tydz, mam termin na 26 kwietnia, także szkoda, ale raczej się nie spotkamy jak bede juz po to na pewno chetnie udziele Ci informacji, ktorych chcialabys wiedziec
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok