Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Potrzebny kontakt do lekarza najlepiej pediatry - Norwegia

Czytali temat:
Kasiaa1 (1887 niezalogowanych)
25 Postów
Artur Jakubowski
(artur822)
Wiking
Witam potrzebuje kontaktu do lekarza najlepiej pediatry... ogólnie zaufanego lekarza z okolic Oslo. Mam 3miesięczne dziecko i w styczniu rodzinka przeprowadza się do mnie. Potrzebuje tutaj lekarza, ponieważ koniec stycznia córka musi dostać ostatnią szczepionkę 3w1 z Polski. Z góry dziękuje i pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
Tutaj nie chodzi sie z dzieckiem do lekarza pediatry...
Wizyty dla chorych dzieci sa u lekarza rodzinnego, a zdrowe dzieci sa szczepione w Helsestasjon... sprawdz ktory osrodek jest najblizej Twojej dzielnicy i ze wszystkimi dokumentami idz do nich...

Moja corka tez miala 3 miesiace jak tutaj z nia przyjechalam... wez karte szczepien z Polski (badz ksero), oznaczenia beda na niej, jakie dawki dziecko przyjelo, ale oni i tak beda szli norweskimi terminami..nie ma co sie martwic... przy okazji mozecie zaszczepic dziecko tutaj na pneumokoki... tez nieodplatnie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Artur Jakubowski
(artur822)
Wiking
Hej tyle to ja wiem ja potrzebuje namiar najlepiej do Polskiego lekarza ponieważ ta szczepionka to ostatnia dawka 3w1 z Polski i chciałbym żeby prywatnie podał ją polski lekarz. Później już zaczniemy iść tym norweskim kalendarzem szczepien. Moze masz namiar na polskiego lekarza?? Pozdrawiam Artur
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Uwazasz, ze jak pojdziesz do fastlege, albo do helsestasjon, to nikt nie zrozumie, ze rozpoczeta serie szczepionki nalezy dokonczyc ? Jak nie znajdziesz polskiego, prywatnego pediatry, to sam podasz te ostatnia szczepionke ? Rusz glowa...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Lindemans napisał:
Rusz glowa...
ano rusz
czepiasz się zwykłej literówki
miało być "psychiatry" w tytule
dla rodzica
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3656 Postów
Anna Bak
(Lindemans)
Maniak
Jeszcze sie powstrzymam, ale jak 4 raz wspomni, ze dalej szuka polskiego pediatry, to zgodze sie z Toba
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
604 Posty
Nicole po ojcu
(oppland)
Wyjadacz
artur822 napisał:
Hej tyle to ja wiem ja potrzebuje namiar najlepiej do Polskiego lekarza ponieważ ta szczepionka to ostatnia dawka 3w1 z Polski i chciałbym żeby prywatnie podał ją polski lekarz. Później już zaczniemy iść tym norweskim kalendarzem szczepien. Moze masz namiar na polskiego lekarza?? Pozdrawiam Artur

ZAPAMIĘTAJ...
jesli sprowadzasz dziecko do No to jest ono pod opieka zdrowia norweską i pod norweskim prawem i nawet jesli trafi ci sie polski pediatra tutaj to on dupy swojej nie nadstawi,zeby według polskich norm jechac w Norge,bo napewno przez pana X nie będzie chciał pracy stracic...więc pytam cię czemu nie słuchasz ludzi którzy wychowali i wychowuja tutaj dzieci tylko upierasz sie przy swoim? a skoro tu już jesteś to powinieneś zapoznac się z panującym prawem ,jesli sprowadzasz rodzinę...pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
55 Postów

(paniola)
Nowicjusz
Spokojnie podadzą taką szczepionkę w helsestasjon, a pielęgniarki z kursem na szczepienia umieją lepiej kłuć niż lekarze (lekarze raz w trakcie studiów uczą się zastrzyków i później nigdy tego nie robią). To tak dla wiadomości, jeśli myślisz, że pielęgniarka krzywdę dziecku igiełką zrobi.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok