Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Gdzie do lekarza ??? - Norwegia

92 Posty
Maja00 z
(maja00)
Początkujący
Hej dziewczyny Mam takie pytanko jestem tutaj z chłopakiem legalnie (nie jesteśmy małżeństwem) i okazało się ze jestem w ciąży Jak bym była w Polsce to poszła bym do ginekologa ale słyszałam ze tutaj żeby potwierdzić ciąże idzie sie do zwykłego lekarza ??? Czy mógłby mi to ktoś wyjaśnić ??? Swoja drogą nie mam przydzielonego lekarza dla siebie jeszcze Gdzie mam sie udać prosze pomóżcie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Sama mozesz sobie wybrac lekarza logujesz sie na helfo.no i tam masz wykaz lekarzy ktorzy maja wolne miejsca w Twojej kommunie.
Potrzebujesz do tego kody mozesz zamowic je tutaj:
www.altinn.no/AltinnPINOrder/PINOrderServlet
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Maja00 z
(maja00)
Początkujący
Dziękuje ci bardzo zamówię kody na pewno a czy mam iść do zwykłego lekarza czy do ginekologa???? Bo tego właśnie nie wiem czy będę musiała płacić za wizytę u ginekologa???? Na czym to polega??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Lekarz rodzinny prowadzi Twoja ciaze jesli dzieje sie cos nie tak wtedy wysyla Cie dalej.
Jak ja ide do zwyklego lekarza za kazda wizyte place miedzy 130-180 kr nie wiem jak to jest z kobietami w ciazy czy Wam przysluguja darmowe wizyty.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Kiedy zamowisz kody,wybierzesz lekarza ktory po miesiacu czasu bedzie ci przyslugiwal to pozniej do niego bedziesz chodzic na wizyty. Wizyty u lekarza dla kobiet w ciazy sa darmowe.
W czasie chodzenia na wizyty do lekarza ma sie tez prawo chodzenia do poloznej. W tym celu musisz sie skontaktowac z instytucja nazywana "helsestasjon" najblizsza twojemu miejscu zamieszkania i tam powiadamiajac ze jestes w ciazy umowic sie z polozna
Wizyta u ginekologa odplatna-tylko we wlasnym zakresie ( chyba ze cos by sie dzialo i lekarz da ci skierowanie ) noo i gratulujemy!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Maja00 z
(maja00)
Początkujący
Dziękuje bardzo teraz to wszystko załatwię i do lekarza
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Maja00 z
(maja00)
Początkujący
Hej kody zamówiłam i wchodziłam na strone helfo ale nie bardzo wiem jak mam tam wybrac lekarza???? przyznam szczerze ze norweskiego nie znam a angielski słabo i mam jeszcze jedno pytanko jezeli nie znam jezyków to czy bedzie problem w szpitalu przy porodzie ????
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Maja wejdz na ta stronke ktora podam
idporten.difi.no/opensso/UI/Login?realm=...amp;gx_charset=UTF-8

Tam nacisnij Registrering w okienku " Jeg har pin-koder" pozniej wpisz swoj fødselsnummer i pozniej bedziesz poproszona o podanie jednego z tych kodow i pozniej znajdziesz sie na stronie gdzie tego lekarza bedziesz mogla zmienic Jak cos to szukaj dzialu Min Fastlege

Bez jezyka ciezko.. ze wszystkim Ale przy porodzie to najwazniejsze bedzie "push" hihi Dasz rade,nie bedzie tak zle. Zazwyczaj personel stara sie pomagac jak tylko moze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Maja00 z
(maja00)
Początkujący
Daris strasznie jestem ci wdzieczna za te informacje naprawde bardzo mi pomogłaś mam nadzieje ze bede mogła sie zrewanzowac mam nadzieje ze do porodu podszkole troche jezyk
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
92 Posty
Maja00 z
(maja00)
Początkujący
Hej daris napisalam ci wiadomosc na priv jeżeli bys mogła to prosze odpisz
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok