Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

pytanie o dokumenty dla maluszka - Norwegia

Czytali temat:
(357 niezalogowanych)
25 Postów
Rafal Stibor
(adzio34)
Wiking
WITAM. MAM PYTANIE.NIEDAWNO URODZILAM DZIECKO MAM AKT URODZENIA ORAZ PASZPORT ALE CO DALEJ.GDZIE MAM SIE UDAC ZEBY ZALATWIC POZWOLENIE CZY NA POLICJE CZY DO UDI. A JESZCZE SLYSZALAM O ŁACZENIU RODZIN ALE NIE WIEM GDZIE TO ZALATWIC . JESZCZE DODAM ZE JA I OJCIEC DZIECKA NIE JESTESMY MALZENSTWEM ALE ZYJEMY RAZEM. BARDZO PROSZE O ODPOWIEDZ.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Witaj.
Teraz to juz wszystko przez internet musisz zrobic a dokladnie przeprowadzic laczenie rodzin na stronie internetowej selfservice.udi.no/
Tam wypelnic wniosek i na koncu wypelniania tego wniosku umowic sie na dany dzien i godzine.I w wybranym przez Ciebie dniu i godzinie zjawic sie w UDI
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Rafal Stibor
(adzio34)
Wiking
dziekuje za odpowiedz. a to na policje nie musze nic zglaszac?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Na policje chodzilo sie kiedys,chociaz podejrzewam ze w mniejszych miejscowosciach albo bardziej oddalonych od UDI w Oslo mozna to nadal tam zalatwic-niewiem.
Teraz wszystko sie dzieje "w sieci"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Rafal Stibor
(adzio34)
Wiking
dziekuje.naprawde duzo mi pomoglas
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
25 Postów
Rafal Stibor
(adzio34)
Wiking
prawde mowiac to jestem zielona w zalatwianiu tych wszystkich formalnosci i do tego dochodzi nieznajomosc jezyka .jakas masakra poprostu. chyba trzeba zaczac sie doszkalac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Znajomosc jezyka ulatwi wszystko.
Polecam inwestycje w siebie i w przyszlosc zarazem hihi Powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
adzio34,troche o nowych zasadach rejestracji(po staremu pozwolenie na pobyt)
www.mojanorwegia.pl/praca_i_prawo_pracy/...bytu_w_norwegii.html
Mozna to zrobic na posterunku policji. Ja bylam w Ski i lezaly formularze do wypelnienia. Troche prosciej niz przez ta strone internetowa. Ale nie wiem czy na wszystkich posterunkach mozna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok