Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

przyszłe mamy z kristiansand - Norwegia

Czytali temat:
Rafal S (427 niezalogowanych)
31 Postów
Katarzyna K.
(katarzyna87)
Nowicjusz
Witam Wszystkie przyszłe mamy a także mamy mające już te małe i kochane stworzonka. jestem tutaj nowa i bardzo chciałabym czasem pogadać z mamami doświadczonymi. Napisze parę słów o sobie. Mam na imię Kasia i mam 25 lat mieszkam w Kristiansand. Jestem w 3 miesiącu ciąży ale jeszcze nie byłam u lekarza. Czy jest może ktoś kto chodził do takiego lekarza w Kristiansand i jak to wygląda wszystko?? To moje pierwsze dziecko i co tu ukrywać bardzo się tego wszytskiego boję!!! Pozdrawiam serdecznie i mam nadzieję że ktos mi pomoże. Z góry dziękuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
237 Postów
iwona .
(ivka111)
Stały Bywalec
Ja tez z ksr i jestem baaaaardzo przyszla mama bo jeszcze nie w ciazy nawet haha wiec niestety nie pomoge mimo checi, w kazdym razie powodzenia z dzidziusiem zycze.. a rad ci pewnie mase dziewczyn udzieli niekoniecznie pewnie z KRS. pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1549 Postów

(aga31)
Maniak
katarzyna87 , zapraszam na watek mlode mamy w norwegii Tam dyskutujemy codziennie bardzo duzo o sprawach ciazy i macierzynstwa. I nie tylko Sa dziewczyny z roznych stron.
Podstawowym pytaniem jest na jakiej zasadzie jestes w Norwegii. Pracujesz,przyjechalas do kogos? Masz numer personalny? Przypuscmy,ze masz. Musisz wiec isc do przychodni,do swojego fastlege i powiedziec,ze jestes w ciazy. Najlepiej juz teraz. Zaloza Ci karte ciazy,zrobia badania na Hiv,kile,wirusowe zapalenie watroby,rozyczke,zbadaja mocz i ogolnie krew. Moze jeszcze na cos. Nie pamietam teraz. Lekarz powinien Cie poinformowac,ze mozesz chodzic na kontrole albo tylko do niego albo do poloznej albo na przemian. O polozna musisz zapytac w przychodni. Przewaznie jednak polozne sa w helsestasjon. Lekarz zglosi Cie do szpitala. Dostaniesz zapewne list z informacja,ze juz wiedza i czekaja na Ciebie. Dostaniesz tez zaproszenie na usg polowkowe. Tylko ono jest za darmo. Tylko 1 przysluguje. Reszta w swoim zakresie. No chyba,ze sa wskazania to kieruja na wiecej. To tak w skrocie. Jak cos wiecej chcesz wiedziec to pytaj Aha,no i to jest sdandardowa procedura. Moze sa jakies odchylenia ale pewnie niewielkie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok