Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Przedszkole - pierwsze kroki - Norwegia

Czytali temat:
(399 niezalogowanych)
15 Postów

(kinia1406)
Wiking
witam was serdecznie

Wielka prośba o pomoc, co , jak i gdzie mam ubiegać się o miejsce w przedszkolu. Córeczka ma skonczone 3 lata, więc pewnie miejsce się znajdzie. Czy podanie składać w jednym miejsu czy w różnych. dodam że mieszkam w Lillestrom. Jakie dokumenty wymagane?Co z wyprawką?Mam milion pytań, gdyż dopiero co jestem w norwegi 3 miesiać.
z góry dziekuje wszystkim za info

pozdr

Kinga
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
401 Postów

(gama28)
Wyjadacz
Podanie składa się na stronie internetowej danej kommuny. Teraz jest na to odpowiedni czas, czyli od początku roku do końca marca, kwietnia. Tam zawsze składa się do kilku przedszkoli w kolejności ważności. Potem czeka się na odpowiedź. Wyprawka to ciuchy na deszcz i zimę, gumowce, buty zimowe, ale to donosi się w określonych porach roku. Jeśli dziecko zaczyna przedszkole w sierpniu, to potrzebne będą gumowce i odzież deszczowa oraz pudełko na jedzenie. Potrzebne będą ciuchy na zmianę, gdy dziecko się przemoczy. Wszystko trzeba podpisać lub kupić specjalne naklejki do naprasowania (z imieniem, nazwiskiem i nr. tel)Poza tym potrzebne zimą będą narty biegowe (w większości przedszkoli). Zresztą przedszkole da ci informacje co będzie ci potrzebne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok