Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Zasiłek rodzinny - Norwegia

Czytali temat:
(408 niezalogowanych)
17 Postów
Anna M.K
(Aniq)
Wiking
Witam, mam do Was mamy parę pytań odnośnie zasiłku. Ponieważ słyszałam wiele opinii na temat wymaganych dokumentów może jest tu jakaś mama, która ostatnio załatwiała taki zasiłek. Tak więc potrzebne jest zaświadczenie o nie pobieraniu zasiłku w Polsce tak? (kiedyś słyszałam, ze to oni wysyłają pismo do PL i weryfikują skład rodziny itp.) Kolejna rzecz kiedyś mi się obiło o uszy, że z mężem musimy mieć wspólny meldunek w PL? Co jeżeli nie byliśmy razem z mężem zameldowani? ja po ślubie się nie przemeldowałam, co w takiej sytuacji? I ostatnie pytanie jak długo po złożeniu dokumentów( zakładając że są one poprawne ) czeka się na przyznanie takiego zasiłku.

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Zaświadczenie o meldunku nie jest wymagane ale wspólny meldunek z dzieckiem osoba składająca podanie o rodzinne musi mieć. Jeśli będzie potrzebne przetłumaczenie dokumentów to zapraszam do kontaktu na tlumacz@multinor.no
Zgłoś wpis
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
18 miesiecy
a dzieci w Polsce
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
36 Postów
PATRYCJA W
(patrycja24)
Nowicjusz
Witam jest potrzebny papier że nie pobierany jest zasilek w Pl dostaniesz go w mops , przetłumaczony na *Angielski,Norweski.Przetłumaczony akt ur.dziecka,jeśli pracujecie w No to wasze pozwolenia,może być tylko ojca.kwota to ok 970kr na dziecko plus można się starać o opiekuńcze 3300kr na dziecko od 1-3lat
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok