Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

dokumenty dla dziecka prosze o pomoc - Norwegia

Czytali temat:
(648 niezalogowanych)
26 Postów
ewelina stępień
(ewelka123)
Wiking
witam mam pytanie urosdziłam dziecko w norwegii akt urodzenia juz mam,dziecko numer personalny tez juz ma co dlej prosze o pomoc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(berdie)
Wiking
Dla maluszka akt urodzenia i nr personalny to wszystko Oczywiscie jest jeszcze sprawa karty zdrowia dla maluszka, bo trzeba robic regularne szczepienia, wizyty. O to najlepiej zapytac lekarza rodzinnego ( jezeli takowego pani posiada) i on wtedy doradzi, powie co dalej.
Teraz sprawa barnatrygd:
www.nav.no/Familie/Barnetrygd
tam jest wszystko napisane, najlepiej jednak udac sie do NAV'u i przedstawic im sprawe. To sa dodatkowe pieniazki dla maluszka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Ha ha ha kochana
Akt i numer to niestety nie jedyne rzeczy potrzebne maluszkowi.. A co z paszportem potrzebnym zeby sie babci w pl pokazac? A co z pozwoleniem?
Zeby wyrobic paszport trzeba sie udac ze zdjeciem maluszka do konsulatu i zlozyc odpowiednie dokumenty a jesli chodzi o pozwolenie to poczekam az ktos napisze bo sama jeszcze tego laczenia rodzinki nie robilam Pozdrawiam serdecznie obie panie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
ewelina stępień
(ewelka123)
Wiking
dziekuje ślicznie za odpowiedz.no własnie interesuje mnie to łaczenie rodzin czy potrzebuje do tego paszportu dziecka?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Ehh kochana mi sie wydaje ze do laczenia jest potrzebny paszport dla maluszka ale niestety nie jestem pewna. Ja wlasnie wyrobilam paszport dla mojego maluszka i teraz po tych wolnych dniach co przed nami sa bedziemy zalatwiac to laczenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(berdie)
Wiking
o jakie pozwolenie pani chodzi? ja wyrobilam mojej malej paszport na policji u nas w miescie, paszport przyszedl do nas 3 dni pozniej, kupilam bilety na samolot i babcia wnuczke juz widziala!
nie wiem co to jest laczenie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
510 Postów
Iska |
(iglaczek)
Wyjadacz
Pl paszport na policji? nie trzeba przez konsulat?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(berdie)
Wiking
Ja przez zaden konsulat nie wyrabialam, poszlam razem z mezem, nasza corcia i 2 jej zdjeciami na policje, pokazalam maluszka, wypelnilam swistek, podpisalisly oboje z mezem, dostalam pokwitowanie, ze paszport zostal zamowiony(zaplacilam 270 koron) i juz. Z tym ze Zuzia ma paszport norweski, moj maz tez jest norwegiem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
A to calkiem zmienia postac rzeczy- to ze maz jest norwegiem..
Polskie malzenstwa musza zrobic to wszystko w konsulacie.
I dlatego nie wiesz co to laczenie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
15 Postów

(berdie)
Wiking
a no to przepraszam ze nie okazalam sie zbyt pomocn ;(
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok