Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Drogie mamy co o tym myslicie??????????!!!!!!!!!!! - Norwegia

Czytali temat:
artur cieślik (2783 niezalogowanych)
33 Posty
Katarzyna Pamula
(kathrina)
Nowicjusz
www.lagata.pl/topic/19139-faszyzm-norweski/

www.himavanti.org/pl/c/artykularnia/norw...eci-polskim-rodzicom

forum-norwegia.net/viewtopic.php?f=3&...p;sd=a&start=120

www.gazeta.ie/forum/lofiversion/index.php?t70734.html

fakty.interia.pl/swiat/news/polska-konsu...na-wypowiedz,1707240

Jako matka zaczynam sie tego bac. W internecie mozna znalesc miliony tego typu artykulow. Przytoczylam kilka pierwszych linkow.

Jesli drogie mamy znajda czas na poczytanie i podziela sie ze mna swoimi odczuciami, bylabym wdzieczna.
Jako matka nie wiem jak to mam odbierac , czy powinnam zabrac stad dzieci i uciekac do Polski?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
571 Postów
helen :)
(pozazycie)
Wyjadacz
kathrina napisał:

Jako matka zaczynam sie tego bac. W internecie mozna znalesc miliony tego typu artykulow. Przytoczylam kilka pierwszych linkow.

Jesli drogie mamy znajda czas na poczytanie i podziela sie ze mna swoimi odczuciami, bylabym wdzieczna.
Jako matka nie wiem jak to mam odbierac , czy powinnam zabrac stad dzieci i uciekac do Polski?

Jestem jedna z nich...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Katarzyna Pamula
(kathrina)
Nowicjusz
Czytajac te wszystkie opinie na temat podejscia norwegow do nas, czyli polskich rodzicow, jestem przerazona!!!Od stycznia moje dzieci ida do przedszkola i jaka mam pewnosc ze z niego wroca???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
501 Postów

(Optimus)
Wyjadacz
kathrina napisał:

Informacje zawarte w linkach to bzdury wyssane z palca, a info o tym, ze norwezkom nie chce sie rodzic dzieci to najwieksza bzdura

W roku 2008 urodziło się 60.500 dzieci. Od roku 1973, liczba dzieci urodzonych w ciągu jednego roku wyższa była tylko w latach 1990, 1991 oraz 1996. Norweżki rodzą średnio 1,96 dziecka. Norwegia zajmuje jedno z czołowych miejsc w europejskich statystykach przyrostu naturalnego; więcej dzieci niż Norweżki rodzą tylko Islandki, Francuzki oraz Irlandki.

Wiekszosc krajow ma swoje odpowiedniki barnevernet. Niemcy maja slawny Jugendamt.
www.problemamt.de/jugendamt.html
Ktory, mysle zostawia barnevernet w przdbiegach.

Problem w duzej czesci dotyczy tych rodzin, ktore staraja sie o roznego rodzaju zapomogi. Panstwo w obawie o dobro dzieci interesuje sie, czy pieniadze posiadane przez rodzicow/opiekunow sa wystarczajace dla zaspokojenia potrzeb dzieci.
Niestety wiekszosc rodzin ktore mialy problemy z barnevernet, aplikowalo o rozne dodatki finansowe. To dotyczy glownie albanczykow i arabow. Teraz dolaczyli polacy. Nie slyszalem o przypadku nekania normalnej rodziny, ktora nie jest notorycznym gosciem nav. Wiekszosc w/w rodzin nauczyla sie takiego postepowania w polskiej opiece spolecznej( roszczenia) a po wyemigrowaniu probuja robic to samo. Nasluchali sie jak to pakistanczycy zyja z socjalu i chca powielic te wzorce.
Dostac doplaty od panstwa a wydac na siebie tudziez nowy samochod.Dzieci sa zawsze na koncu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Katarzyna Pamula
(kathrina)
Nowicjusz
Mam nadzieje ze masz racje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
tak tak optimus i stad te przejebane przez norwegie sprawy w sztrasburgu,i zaplacone odszkodowania ,poczytaj troche i pisz cala prawde,a nie tylko jej mala czesc

pozatym 1,96 na kobiete to tak czy owak jest ujemny przyrost naturalny.
zapomniales jeszcze dodac o degradacji rodzimych genow ,czyzbys nie wiedzial co to mnozenie wsobne?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Katarzyna Pamula
(kathrina)
Nowicjusz
wytlumaczcie mi skad te opinie poliykow, socjologow itd ze ten problem naprawde istnieje???????
Nawet konsul polskiej ambasady w norwegii to przyznala i za to stracila prace!!!!
Moze w kilku przypadkach mieli racje odbierajac dzieci rodzicom ale co z reszta???!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
reszta sie przyda......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Katarzyna Pamula
(kathrina)
Nowicjusz
Jako matka traktuje ten problem powaznie.
Jednak nie zamierzam wychowywac dzieci zgodnie z jakas broszurka, bo jak nie to mi je zabiora.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
jak chcesz tutaj wychowac dzieci to nie bardzo masz inne wyjscie,albo predzej czy pozniej bedziesz znow bezdzietna,przykre ale zapoznaj sie dobrze z tym,a w domu ucz dzieci tego co nalezy.
tutaj dzieci sa panstwowe nie twoje
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok