Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

bieda idzie - Norwegia

Czytali temat:
krzysztof kowal Hubert Waz Daniel Marta Ryszard Stopka Taunus (3165 niezalogowanych)
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
to tak, żeby rozweselić na Święta
Norweska korona, w której zarabia około sto tysięcy Polaków, szybko traci na wartości. Bank centralny Norwegii przewiduje osłabienie wzrostu i zwiększenie bezrobocia.

Czytaj więcej na praca.interia.pl/praca-za-granica/news-p...;utm_campaign=chrome
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
42 Posty
Kamila Miserska
(misery)
Nowicjusz
i co teraz maja wszyscy wrocic do Polski zeby bylo wiecej pracy dla ciebie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
nie
jeszcze wiecej Polakow musi przyjechac
zebym sie w koncu poczul jak w Polsce
numer dwa
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
168 Postów
gargamel gargamelowaty
(gargammell)
Stały Bywalec
jasta102 napisał:
to tak, żeby rozweselić na Święta
Norweska korona, w której zarabia około sto tysięcy Polaków, szybko traci na wartości. Bank centralny Norwegii przewiduje osłabienie wzrostu i zwiększenie bezrobocia.

Czytaj więcej na praca.interia.pl/praca-za-granica/news-p...;utm_campaign=chrome

boisz sie o wlasna dupe nieudaczniku zyciowy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(Artur9)
Wiking
Nie tylko korona traci czasem na wartości.

Widząc całe mnóstwo twoich komentarzy, oraz przeróżnych tematów które tu zakładasz zastanawiam się co Ty właściwie robisz w czasie wolnym ? Tzn. Po za wylewaniem frustracji na portalu Moja Norwegia.

Zanim zaczniesz nas częstować takimi informacjami z ogromną podnietą uzupełnij wcześniej brak wiedzy na temat ekonomi oraz obecną sytuacje ekonomiczną nie tylko Norwegi ale całego świata i może zaczniesz coś pojmować jak obecnie funkcjonuje gospodarka.

Co za ogromna radość poinformować niby złą wiadomością BRAWO !

Jesteś przykładem zbioru negatywnych cech małego zakompleksionego człowieczka z Polski co najbardziej mnie dziwi to ta nienawiść do Polski i wypisywanie tu na każdym kroku jaki to nieudany kraj( ostatnio napisałeś nawet, że nie stworzyliśmy nawet własnego kraju).

Co ciekawe Twój obecny Pan czyli Norwegia która pozwala Ci funkcjonować też nie do końca Ci pasuje bo już niejednokrotnie widziałem negatywne wpisy na temat Norwegów.

Pisząc teraz tą wiadomość dotarło do mnie iż one Cię jeszcze bardziej nakręcają więc jedyne co mogę robić to apelować do reszty opanowanej emocjonalnie tutaj ludzi aby nie reagowali na te idiotyzmy.

W temacie czego nie potrafią zrobić Polacy zapomniałeś podać swojego imienia i nazwiska.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Artur9 napisał:

Pisząc teraz tą wiadomość dotarło do mnie iż one Cię jeszcze bardziej nakręcają więc jedyne co mogę robić to apelować do reszty opanowanej emocjonalnie tutaj ludzi aby nie reagowali na te idiotyzmy.

Polaku
dziękuję za skrupulatne czytanie mojej twórczości i nakręcenie mnie
natomiast do reszty tutaj myślących i opanowanych emocjonalnie apeluję aby była czujna
w ubiegłym tygodniu w NRK już minister norweski groził, że Królestwu raczej grozi spowolnienie gospodarcze
tak całkiem wszystko do końca nie jest ustalone, ale ceny ropy już nieprędko wrócą na dawne poziomy
co zatem
norweska bańka z cenami nieruchomości może bardzo szybko pęknąć jak i bańka z wygórowaną opieką społeczną
i np decyzja o zakupie domu teraz, bądź przeprowadzce do Noreg to może być pętla na łeb
czy jak to się mawia w Polszy kołtun
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów
Artur Gardynecki
(voyager7)
Początkujący
jasta102 napisał:
Artur9 napisał:

Polaku
dziękuję za skrupulatne czytanie mojej twórczości i nakręcenie mnie
natomiast do reszty tutaj myślących i opanowanych emocjonalnie apeluję aby była czujna
w ubiegłym tygodniu w NRK już minister norweski groził, że Królestwu raczej grozi spowolnienie gospodarcze
tak całkiem wszystko do końca nie jest ustalone, ale ceny ropy już nieprędko wrócą na dawne poziomy
co zatem
norweska bańka z cenami nieruchomości może bardzo szybko pęknąć jak i bańka z wygórowaną opieką społeczną
i np decyzja o zakupie domu teraz, bądź przeprowadzce do Noreg to może być pętla na łeb
czy jak to się mawia w Polszy kołtun

Ja uważam że jest to normalny postęp w cywilizacji, powoli przechodzimy na inne paliwa energetyczne, wprowadzane są nowe technologie. Zobaczymy to w przyszłości czy ustanie globalne ocieplanie klimatu, czy będziemy mieć pokój na Ziemi. Na razie przez zagrożenia wojenne w niektórych krajach, destabilizacja na rynkach roznosi się jak fala uderzeniowa od wybuchu. Norweskie państwo jestem małym narodem może za mocno rozpieszczonym przez nadmiar kasy ale rozsądnie bardzo dużo zaoszczędzili wiedząc że przyjdą ciężkie czasy. Dobrze też zainwestowali w rozwój infrastruktury może w zbyt powolnym tempie ale w takim położeniu skalistym ciężko coś szybko stworzyć. Myślę że w przyszłości w Norwegii powinny spaść ceny paliwa a co za tym idzie żywności, może podrożeć prąd. Rząd będzie szukać jakiś sposobów aby gospodarka nie straciła normalnego tępa rozwoju. Myślę że stworzą jakieś ulgi w podatkach, jakieś odliczenia albo dofinansowania w rozwój nowych technologi, nowych gałęzi przemysłu. My Polacy jesteśmy nauczeni przez naszych przodków przetrwać ciężkie czasy, mamy ogromny zapał aby szukać innych miejsc aby żyć w miarę godnie i na poziomie. Jak zwykle będziemy bardzo dużo narzekać ale poradzimy sobie w każdych warunkach.
Ja tutaj w Norwegii jestem dlatego że jest spokój że mam zdrowy klimat, zachwycające krajobrazy. A pracę można wszędzie znaleźć, kwestia zaakceptowania stawki do normalnych warunków życia. Nie ma co popadać w panikę, różne kryzysy przechodziliśmy. To co spada kiedyś na pewno się podniesie. Teraz jak korona jest niska warto inwestować w Norwegii. Powodzenia
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
rząd norweski nic tak szybko nie znajdzie
to nie grzyb w lesie
podstaw gospodarki alternatywnej nie stworzono i już jest ewidentnie za późno
teraz spodziewajmy się
całkowitego załamania budownictwa, jak w Hiszpanii i Irlandii
upadek zapotrzebowania na waskedamy