Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2485 niezalogowanych)
159 Postów
Johnny Walker
(Moroklumpen)
Stały Bywalec
Hilton skrev:

Nie wyrobiles sobie zdania na temat kozystania z cudzego internetu????
Czlowieku, zyjesz i pracujesz w Norwegii i nie jestes w stanie kupic sobie dostepu do internetu? Tylko rozmyslasz czy podlaczanie sie do cudzej sieci, tylko dlatego ze jest niezabezpieczona jest zlodziejstwem czy nie? Pleaseeeeeeeee....... Tylko nie pisz, ze masz interenet i tylko tak sobie rozmyslales
Nie tlumacz sie glupio i nie naskakuj na mnie, ze cie pochopnie ocenilam, bo ocenilam na spokojnie. Mialam i czasem nawet spotykam podobnych tobie, ktorzy wykorzystuja dobrodziejstwa do maksimum. Mozesz wytlumaczyc mi po co w ogole rozmyslac na uzywaniem cudzej sieci, zamiast kupic sobie swoja?
Juz pisalam, ze sa darmowe sieci na dworcu, w knajpkach, kawiarniach itp. stworzone dla gosci, turystow itp. Ja nie mam oporow z kozystania z nich jesli jestem na miescie, ale w domu mam internet, ktory sama oplacam.

Po prostu nie byłem do końca pewien co o tym sądzić bo się wcześniej nad tym nie zastanawiałem, a ty się czepiasz. Mam inne sprawy na głowie.
Nie "tłumaczę się" - jak to określasz, bo mi nie zależy na tym jakie masz o mnie zdanie.
A co do korzystania z cudzego Internetu to zastanowiłem się i moja opinia raczej skłania się w stronę poglądu takiego jak wyraził kolega wyżej, tzn. gdyby Internet sąsiada był niezabezpieczony i miał dobre parametry, nie miałbym oporu z korzystania z niego i nie uważam tego za złodziejstwo.
Sieć niezabezpieczona i widoczna publicznie = sieć udostępniona.
Ktoś może być Miłosiernym Samarytaninem i udostępniać ją świadomie tak jak mój znajomy Norweg który twierdzi że mu na tym nie zależy czy ktoś korzysta z jego WiFi albo niezabezpieczenie sieci może wiązać się z niewiedza lub głupotą-
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Moroklumpen napisał:
Po prostu nie byłem do końca pewien co o tym sądzić bo się wcześniej nad tym nie zastanawiałem, a ty się czepiasz. Mam inne sprawy na głowie.
moroklumpen.... Ty to jednak jestes prawdziwa... kupa smiechu....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
Korzystanie z niezabezpieczonej prywatnej sieci wifi jest zabronione w świetle prawa.... i tylko tyle resztę naświetlił optimus.

poprawność i bycie bardziej papieskim niż papież mnie rozpierdala po prostu....

nikt nie przeszedł po pasach na czerwonym, w miejscu niedozwolonym, nie zapalił papierosa w miejscu publicznym, obijał sie w pracy i miliona innych rzeczy które są zabronione???

takie pierdolnie nazywa się HIPOKRYZJĄ...

takie pytanie, mam net i udostępniam go za free 10 osobom które w teorii powinny płacić ca 300kr/mc każdy, czy w takim przypadku kradnę towar za 3tyś kr?

tak w kwestii paranoi i złodziejstwa macie link:

stratakazika.pl/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Joseph napisał:
Korzystanie z niezabezpieczonej prywatnej sieci wifi jest zabronione w świetle prawa.... i tylko tyle resztę naświetlił optimus.

poprawność i bycie bardziej papieskim niż papież mnie rozpierdala po prostu....

nikt nie przeszedł po pasach na czerwonym, w miejscu niedozwolonym, nie zapalił papierosa w miejscu publicznym, obijał sie w pracy i miliona innych rzeczy które są zabronione???

takie pierdolnie nazywa się HIPOKRYZJĄ...

takie pytanie, mam net i udostępniam go za free 10 osobom które w teorii powinny płacić ca 300kr/mc każdy, czy w takim przypadku kradnę towar za 3tyś kr?

tak w kwestii paranoi i złodziejstwa macie link:

stratakazika.pl/

Jozek, jezeli chcesz komus dac do wiwatu, dosrac, dopierdolic - nazwij to jak chcesz, to postaraj sie bardziej, nie mieszaj do tego papieza ( kim on jest, zeby sie na niego powolywac? ), bo brzmi to co najmniej smiesznie.
Jezeli chcesz kogokolwiek posadzac o hipokryzje, to najpierw wymysl dobre przyklady, bo te, ktore podales nie pasuja. Przechodzenie na czerwonym, palenie w miejscu niedozwolonym ma sie nijak do korzystania z cudzego inetrnetu, nawet jesli jest niezabezpieczony. Pytanie do ciebie: przechodzisz obok pakistanskiego straganu, warzywa i owoce leza, nikt nie obserwuje, i co, podchodzisz i zawijasz gruszke i banana bo akurat teraz musisz cos zjesc, czy raczej kupujesz owoce?
W odpowiedzi na twoje pytanie - ty nic nie kradniesz, jezeli oplacasz swoj internet. Jezeli masz router bezprzewodowy i udostepniasz internet 10 innym osobom, oznacza ze rodzielasz swoj sygnal na 11 urzadzen i wtedy jedynie wolniej "chodzi", nic poza tym. Dlatego nie rozumiem dlaczego w teorii oni powinni placic miesiecznie 300 koron? Chyba ze kwote rodzielisz na 11(10+ty) osob, to ok.
Hipokryzja by bylo, gdybym np. ja, osoba palaca wytykala innym palenie, gdybym przechodzila na czerwonym, a innych za to karcila. Inetrnet mam swoj, place i nie korzystam z cudzego.
A w calej tej "strasznej historii" chodzi mi o zwykle buractwo, ludzie zamiast sobie kupic internet to kombinuja jakby tu miec za darmo, bo przeciez 300, czy 500 koron za neta to jest w chuj kasy, lepiej zaoszczedzic i kupic konserwy w PL
Zakoncz wiec pierdolic o pierdoleniu i ze nazwya sie to hipokryzja, bo na dzien dzisiejszy twoja wiedza o otoczeniu jest niewystarczajaco uksztaltowana.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Johnny Walker
(Moroklumpen)
Stały Bywalec
Yatsek napisał:
Moroklumpen napisał:
moroklumpen.... Ty to jednak jestes prawdziwa... kupa smiechu....

Słyszałeś kiedyś o tym że można w jakiejś sprawie nie mieć do końca wyrobionego zdania, tudzież posiadać odczucia ambiwalentne?
Czasem trzeba coś gruntownie przemyśleć, ewentualnie posłuchać argumentów innych osób zanim dokona się wyboru konkretnego stanowiska w danej sprawie. Lepiej tak, zamiast klepać bez namysłu.

Co do korzystania z niezabezpieczonej sieci:
Jeżeli sieć pojawia się na liście potencjalnych sieci do połączenia, to znaczy że ktoś sam podaje do publicznej wiadomości że jego sieć istnieje. To tak jak byśmy szli ulicą i zobaczyli drzwi do czyjegoś domu. Mamy prawo zapukać i zapytać czy możemy wejść.
W systemie przycisk "połącz" oznacza właśnie takie "zapukanie do drzwi" - wysłanie zapytania do routera o zgodę na połączenie. Wysłanie zapytania nie jest nielegalne tak jak zapukanie do drzwi.
Jeżeli router nie pyta nas o hasło, jak również nie ma ustawionego filtrowania MAC, to udziela nam zgody na połączenie i przydziela nam adres IP. "Drzwi" zostają otwarte, wchodzimy do środka i korzystamy LEGALNIE z Internetu.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Moroklumpen napisał:

Czasem trzeba coś gruntownie przemyśleć, ewentualnie posłuchać argumentów innych osób zanim dokona się wyboru konkretnego stanowiska w danej sprawie. Lepiej tak, zamiast klepać bez namysłu.

Co do korzystania z niezabezpieczonej sieci:
Jeżeli sieć pojawia się na liście potencjalnych sieci do połączenia, to znaczy że ktoś sam podaje do publicznej wiadomości że jego sieć istnieje. To tak jak byśmy szli ulicą i zobaczyli drzwi do czyjegoś domu. Mamy prawo zapukać i zapytać czy możemy wejść.
W systemie przycisk "połącz" oznacza właśnie takie "zapukanie do drzwi" - wysłanie zapytania do routera o zgodę na połączenie. Wysłanie zapytania nie jest nielegalne tak jak zapukanie do drzwi.
Jeżeli router nie pyta nas o hasło, jak również nie ma ustawionego filtrowania MAC, to udziela nam zgody na połączenie i przydziela nam adres IP. "Drzwi" zostają otwarte, wchodzimy do środka i korzystamy LEGALNIE z Internetu.[/quote]
1. Dlaczego wiec nadal klepiesz bez namyslu?
2. Normalni na umysle ludzie nie szukaja idac ulica drzwi obcych ludzi do zrobienia puk puk i pytania czy moga wejsc. Zapukac mamy prawo, ale PO CO?
3. Wcgodzimy do srodka i korzystamy legalnie np. z toalety, zupelnie gratis. Co prawda publiczna toaleta jest 100m dalej, ale trzeba zapalcic We wlasnym domu nie mamy toalety bo po co jak potrzeby fizjologiczne zalatwiamy w pracy i u obcych ludzi, wczesniej pukajac do ich drzwi i pytajac.
Ales wymyslil morolumpen, twoja filozofia to niemalze Kant, " niebo gwiaździste nade mną, prawo moralne we mnie"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Johnny Walker
(Moroklumpen)
Stały Bywalec
Hilton napisał:
Zapukac mamy prawo, ale PO CO?
Powód nie ma tutaj znaczenia, może być jakikolwiek.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
Moroklumpen napisał:
Hilton napisał:
Zapukac mamy prawo, ale PO CO?
Powód nie ma tutaj znaczenia, może być jakikolwiek.

filozofia lumpów
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok