Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Internet w telefonie - oferta prepaid. - Norwegia

7 Postów
Ziutek X
(kartofel001)
Wiking
s
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
18 Postów
Karol Wąsowicz
(Karol21)
Wiking
Witam!

Super pomysł na spedzenie podróży poślubnej wlasnie tutaj .

Pomoge wam jak tylko moge a wiec tutaj kilka wskazówek:

1. Jeśli chodzi o darmowe hot spot'y, z tym może być dosyć cięzko ze wzgledu na to że większość waszej podróży będzie odbywać sie poza teren "zanieszkanym", ale tak jak napisałeś, jeśli juz najczesciej spotkasz sie z tym w centrach handlowych, budynkach uzytecznosci publiczen, tudziez niezabezpieczona siec jednego z mieszkancow, ale również podejrzewam że czekają Was przeprawy promami na ktorych tez mozecie spotkac hot spot.

2. Jesli chodzi o "pakiety internetowe" w kartach pre-paid to mysle ze powinniscie zaintersowac sie oferta firmy Lebara lebara.no/mobil/kampanjer (tu po polsku). Po doładowaniu takowej karty kwota 199 Kr otrzymujecie pakiet 1000 sms, 1000 minut oraz 1000 MB danych w Norwegii na 30 dni, czyli 2 razy taki pakiet i jestescie przysposobieni na caly wyjazd.

3. Nie ma możliwości wysyłki startera do Polski.

4. Tak karta musi byc zaresjestrowana na osobę posiadająca norweski numer personalny oraz adres zamieszkania w kraju wikingów.

5. Pakiet aktywowany jest automatycznie po doladowaniu ww. karta.

Pozdrawiam,

Karol W.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2840 Postów
iksiński igrek
(retier1)
Maniak
2. Jesli chodzi o "pakiety internetowe" w kartach pre-paid to mysle ze powinniscie zaintersowac sie oferta firmy Lebara lebara.no/mobil/kampanjer (tu po polsku). Po doładowaniu takowej karty kwota 199 Kr otrzymujecie pakiet 1000 sms, 1000 minut oraz 1000 MB danych w Norwegii na 30 dni, czyli 2 razy taki pakiet i jestescie przysposobieni na caly wyjazd.

nic z tego .....nie ma tu kumulacji,sprawdzałem u operatora
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Ziutek X
(kartofel001)
Wiking
s
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
szmucu napisał:6. Cytat...
Przy rejestracji należy podać imię i nazwisko, adres oraz numer personalny. Jeśli nie posiadasz jeszcze norweskiego numeru personalnego (11 cyfr), nadal można zarejestrować kartę Lebara Venner poprzez wypełnienie formularza dostępnego w każdym punkcie sprzedaży.

Krótko Pisząc ...Oznacza to , że w Waszym Przypadku trzeba w sklepie który Posiada Logo Lebary okazać Paszport lub Dowód Osobisty i tam wypełnić na miejscu formularz w obecności Pracownika .
Wtedy On sprzeda Wam Pakiet Startowy za 50Nok i pomoże zainstalować /uaktywnić kartę . wszystko Na miejscu .
---
Sklepy które rejestrują te karty to :
---
www.7-eleven.no/#/hjem
---
www.norway.com/directories/d_company.asp?id=1115
---
Może bywają i inne , jednak te dwa , są jak grzyby po deszczu wszędzie ich pełno .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Karol21 napisał:
Pomoge wam jak tylko moge a wiec tutaj kilka wskazówek:

bzdura.. ta promocja wlasnie sie skonczyla... to bylo wazne do odstaniego dnia marca!!!!!! mialem ten pakiet i mB i minuty juz normalnie mi schodza niestety.....
EDIT//// teraz sie doczytalem na stronie lebary: Promocja obowiązuje po 11.04.2012.. przedluzyli to... czyli okej.... ta pierwsza promocja juz wygasla ale chyba mieli wziecie wiec dali znowu...

4. Tak karta musi byc zaresjestrowana na osobę posiadająca norweski numer personalny oraz adres zamieszkania w kraju wikingów.

5. Pakiet aktywowany jest automatycznie po doladowaniu ww. karta.

Pozdrawiam,

Karol W.

bzdura.... karte mozna zarejestrowac na swoj paszport!!! trwa to wtedy zazwyczaj kilka godzin dluzej w zwykly dzien roboczy....
nawet jesli na norweski personalny to czasami karta aktywna jest po 5 minutach a czasami po 5 godzinach... wiec wcale nie taki automat....

Karolu - najpierw sprawdz swoje info.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
4102 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
szmucu napisał:
Witam wszystkich.
albo lebara.no
albo chess.no
w lebarze lepszy jest internet
z chessem jest strasznie...
z drugiej strony - w lebarze denerwuja szmery i zrywane polaczenia....
chcess z tej strony - bez zarzutu...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Ziutek X
(kartofel001)
Wiking
s
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
83 Posty
Justyna x
(justyna85)
Początkujący
ja mam chees-a na kartę i kupiłam sobie pakiet za 500kr albo 400 już nie pamiętam to jest opłata roczna i co miesiąc mam 300mb na iphonie internet mi dobrze działa nie narzekam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Ziutek X
(kartofel001)
Wiking
s
Zgłoś wpis
Oceń wpis:5  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok