Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Komunikacja po mieście i okolicach - Norwegia

Czytali temat:
Łukasz Jablonski (2071 niezalogowanych)
6 Postów
Apophis Skitek
(Apophis)
Wiking
Witam, czy może ktoś mi powiedzieć, napisać - jak droga jest komunikacja w Stavanger ? (ceny biletu miesięcznego i.t.p.). Czy są w mieście ścieżki rowerowe? Jak duże są odległości w mieście?
Czy opłaca się kupić rower (cena używanego?), lub przywieźć go z Polski? Będę wdzięczny za wszystkie informacje. Pozdrawiam Tych, którzy już śpią i Tych, którzy niedługo wstają do pracy i szukających jej.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
512 Posty
ania s
(ania_s)
Wyjadacz
bilet miesieczny, o ile sie nie myle 630 kr
jeden przejazd od 30 kr zalezy ile stref zahaczasz...
nocny od 80 kr
sciezki rowerowe sa i duzo ludzi jezdzi na rowerach, mozna powiedziec ze miasto i okolice sa do tego bardzo przystosowane
rowery sa w roznych cenach, niewiem jak uzywane ale nowe na przecenie mozna kupic od 2000 kr, bez przeceny 5000 kr i wyzej
jakies rowery sa na www.finn.no
odleglosci w miescie - nierzoumiemy pytania, miasto dosc rozlegle jesli o to ci chodzi
powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Renata Kozon
(Mariposa24)
Wiking
Hej! Bilet miesięczny to koszt 600koron, jeśli mieszkasz w mieście lub w pobliżu może opłaca się zainwestować w rower sama myślę o taki rozwiązaniu na wiosnę... strona internetowa dot. komunikacji w Stavanger--link www.kolumbus.no/index.php?c=9&kat=English
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
172 Posty
Marek S
(telemarek)
Stały Bywalec
Jak rozgladniesz sie dobrze na finn.no, to kupisz naprawde dobry rower do poruszania sie po miescie ponizej 1000 NOK. Trzeba tylko sledzic, najlepiej zaloz sobie konto i zrob subskrypcje, bo takie perelki czesto szybko znikaja. Ja tak znalazlem kilka naparde dobrych rowerow dla siebie i znajomych.
Jak dla mnie po miescie jezdzi sie rewelacyjnie, w porownaniu np do Krakowa. Masa sciezek, kierowcy uwazaja, tylko tunele trzeba omijac, ktorych w miescie jest kilka.
Ceny byletow juz podala Ci Ania, nic do dodania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
29 Postów
Anna Chmielarska
(aniapasja)
Wiking
ja jednak dodam ...że w Stavanger i Sandnes mamy dużo polskich kierowców i pań kierowców więc dogadać się można i atmosfera miła....pozdrawiam wszystkich prowadzących autobusy
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Apophis Skitek
(Apophis)
Wiking
Aniu, wielkie dzięki, właśnie to miałem na myśli. Pozdrawiam serdecznie Apophis
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Apophis Skitek
(Apophis)
Wiking
Mariposa24 - bardzo dziękuję, Serdecznie Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Apophis Skitek
(Apophis)
Wiking
Bardzo dziękuję za wszystkie informacje. Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Apophis Skitek
(Apophis)
Wiking
Aniu, to bardzo pozytywna informacja i chyba dobrze świadczy o prawdziwym równouprawnieniu Pozdrawiam Cię oraz wszystkich kierowców - kobiety i mężczyzn. Tak trzymać !
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(marcoo)
Wiking
a jak się kształtują ceny samochodów w porównaniu do PL ? czy tunele i mosty są płatne?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok