Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Egersund niedaleko Stavanger - Norwegia

Czytali temat:
Adam Snochowski Marcelina Perz Natalia P. Borni Arfaoui Emilia132 Grzegorz1989 Transport PL-NO Marta1910 (2963 niezalogowanych)
1 Post
Aga Ewa
(ambience100)
Wiking
Czesc. Niedawno dostalam oferte pracy w miejscowosci Egersund niedaleko Stavanger. Musze tylko podszkolic jezyk norweski. Jeszcze nie pracowalam nigdy w Norwegii.
Czy jest kots na forum, kto moze mi napisac cos wiecej o tej miejscowosci i ogolnie o tym regionie? Jak sie tam mieszka? Czy trudno jest znalezc umeblowane mieszkanie do wynajecia i ile by to mniej wiecej kosztowalo? Czy sa jakies tansze sklepy?
O ile wiem jest to nieduza miejscowosc wiec sie zastanawiam, czy w ogole jest tam jakas mozliwosc rozrywki, zycia towarzyskiego dla kogos, kto wyjezdza sam?
Pozdrawiam ze Szczecina
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Luk Pol
(lukasz88)
Wiking
Mieszkam Tu to moge Ci mniej wiecej opisac owszem mala miejscowosc ale ladna jest gdzie na spacer pojsc co zobaczyc ale niestety jak juz sie to zobaczy to zostaja tylko spacery a jest gdzie. Polakow jest dosc duzo ale napewno troche a wiec znajomych z ojczyzny troche mozna znalesc. Co do tanich sklepow to rema jedynie chyba tylko. Duzy plus ze godzinka jazdy do lotniska w stavanger i z 3h do promu w kristiansandzie. Co do wynajecia mozna trafic na okazje i wynajac za male pieniadze 4 tys koron np. male mieszkanko dla 1 osoby max 2 z pradem kiedys w takim mieszkalem. CZy teraz latwo sie nie orientuje. do 6 tys z pradem tak mi sie wydaje ze mniej wiecej taki przedzial cenowy trzeba napewno brac pod uwage chyba ze sie zmienilo cos. Co do rozrywki to juz indywidualnie chyba kto i co uwaza za rozrywke. Ryby jest gdzie polowic jak mowie na rower spacery itp. jest gdzie chodzic. Polakow jest troche zawsze mozna sie zapoznac a wiec wieksza szansa na rozrywke. Jest tu mala "dyskoteka" ale nigdy nie bylem bo sie leja tam i drogo hehe tak slyszalem wiec odpycha to miejsce mnie. Wiec jak oferte pracy masz to nie ma co sie zastanawiac i przyjezdzac.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok