Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

RODZINNE I CZASA WYCZEKIWANIA!! - Norwegia

Czytali temat:
(636 niezalogowanych)
108 Postów
kamil stoch
(Glad3)
Początkujący
WITAM MAM PYTANIE JUZ OD 4 MIESIECY CZEKAMY NA DECYZJE Z NAV TROCHE TO TAM DŁUGO WIEM ZE NIEKTÓRZY NAWET DO ROKU CZEKAJĄ ALE I SA TACY CO DWA DO 3 MIESIECY I W CALE NIE MIESZKAJĄ W NORWEGI CO MOGE ZROBIC W TEJ SPRAWIE CZY MOGE DOWIADYWAC SIE NA JAKIM ETAPIE JEST MOJA SPRAWA
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
na jaką ty decyzje czekasz ??
jeżeli NAV dostał papiery z polski to przysyła tobie pismo że dokumenty otrzymał i rozpatrzy w ciągu trzech miesięcy .
w ciągu tych trzech miesięcy dostajesz drugie pismo że przyznali i ile ....lub nie przyznali .

aha jeżeli nie dostałeś tego pierwszego to możesz dłuuuuugo czekać i nic ....ostatnio dużo im ginie . dwóm moim kumplom wcieło papiery już przysłane z polski .
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
kamil stoch
(Glad3)
Początkujący
czekam na rodzinne a co do tego pierwszego pisma to dostałem tylko takie ze wniosek przyjeli i proszo o cierpliwosc
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
to idż i powiedz że cierpliwość ci się skończyła . jeżeli nawet nie masz decyzji o przyznaniu lub nie zasiłku to i tak twoje dokumenty powinny być zarejestrowane w systemie jako DO ROZPATRZENIA .
jeżeli nie są to możesz składać dokumenty ponownie w polsce bo nie licz że te się odnajdą
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
921 Postów

(I.Z.A.)
Maniak
Tu ,jak zawsze bałagam w papierach mają i się długo czekaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaTrzeba uzbroic się w cierpliwość,ja jej niestety nie mam...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
19 Postów
Ania ****
(Ania2207)
Wiking
ja bym na Twoim miejscu poszła i się dowiedziała co z tymi papierami, bo z własnego doświadczenia wiem że nav czasami zapomina o papierach. Ja tak miałam jak czekałam na becikowe czekalismy miesiac a później mąż poszedł się dowiedzieć dlaczego tak długo a co się okazało, że nasze papiery leżały na biurku bo Pani która przyjmowała pismo zapomniała o nich i dobrze że się upomnieliśmy bo tak to nie wiem kiedy byśmy dostali pieniądze
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
kamil stoch
(Glad3)
Początkujący
dzieki bardzo za rady !! i tak zrobie teraz jade na urlop do polski na 2tygodnie to jeszcze zajde moze cos sie ruszy a jak bysmy zlecili to firmie ktora poprowadzi to od poczotku do konca co wy na to
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
108 Postów
kamil stoch
(Glad3)
Początkujący
witam juz troche mineło od tamtego ostatniego zagadnienia i mam pytanie czy jest to mozliwe ze swiadczenia rodzinne moga byc wypłacaone np jak teraz w lipcu 29 czyli dzis i jeszcze ich nie ma na koncie to ze mogą byc np w poniedzialek biorac pod uwage ze przednami wikend
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
28 Postów
Beata W
(beti20001)
Wiking
Rodzinne w tym miesiacu bylo juz 28 czyli w czwartek
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok