Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Poród w Norwegii Co trzeba mieć ? - Norwegia

Czytali temat:
(1051 niezalogowanych)
8 Postów
Justyna MI
(Justyna94)
Wiking
Witam jestem w 34 tygodiu ciąży lecz nie mam jeszcze numeru personalnego tak wyszlo , że musiałam sie tutaj przeprowadzić
Mój chłopak jest tutaj od 6 lat ja od ponad 6 miesiecy z przerwami . Chciła bym zapytać co potrzebne do szpitala ?? Jak załatwić potrzebne papiery itd .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Justyna MI
(Justyna94)
Wiking
nie potrzeba numeru personalnego ani pobytu ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Justyna MI
(Justyna94)
Wiking
on ma i numer i pozwolenie na pobyt ale chodzi o mnie czy ja musze tez mieć czy moge załatwic to po porodzie ??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
Justyna MI
(Justyna94)
Wiking
czyli bez obaw moge iść ? dziekuje brdzo bo sie strasznie obawiałam , że nie bede przyjeta ... Ale za o bede musiała za poród zapłacic ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Justyna94 napisał:
czyli bez obaw moge iść ? dziekuje brdzo bo sie strasznie obawiałam , że nie bede przyjeta ... Ale za o bede musiała za poród zapłacic ?
ten Twoj to jakis gamon? po 6 latach nie potrafi Cie pokierowac co i jak?
UDI, numer personlny, pelne ubezpieczenie, szpiatal dziecko i potem kurwa tylko socjal....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
kasia bak
(Kasia45)
Wiking
Dam Ci dobrą radę dziewczyno jak nie chcesz stracić dużo kasy to jedź rodzić do Polski. Nie mając pozwolenia i numeru personalnego po porodzie przyjdzie Ci rachunek za szpital do zapłaty mnie przyszło 15 tysięcy koron i żadnego becikowego nie dostaniesz, bo żeby becikowe dostać to musisz być w Norge przed porodem jakiś czas ale z numerem i pozwoleniem. Więc jak Cię stać na taki wydatek to urodź tutaj. Taka mała rada z mojej strony. Sama to przeszłam więc mogę Ci powiedzieć jak to wygląda i nie pomogło to że miałam termin na UDI i że mój mąż był tu od ponad roku.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok