Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

firma-ogrzewanie podlogowe - Norwegia

Czytali temat:
Mirosław Kedzia Krzysztof ....... bartłomiej bartłomiej Tadek W Lady Corleone (3316 niezalogowanych)
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
Hej
potrzebuje wyceny za polozenie mat grzewczych na podloge od metra kwadratowego (bez materialu) przez firme ktora spelnia norwrskie normy I wystawi mi fakture. Albo cena za calosc (25m)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
Chyba ze ktos robil na terenie Rogaland I orientuje sie mniej wiecej w cenach ?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
marionetkaevli napisał:
Hej
potrzebuje wyceny za polozenie mat grzewczych na podloge od metra kwadratowego (bez materialu) przez firme ktora spelnia norwrskie normy I wystawi mi fakture. Albo cena za calosc (25m)

Z tym musisz sie udac do elektryka, bo to oni klada. Nie wiadomo, czy zaakceptuja twoj material (jezeli nie spelnia norm).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
Taki mam w sumie zamiar, kupic wszystko tutaj tylko chcialabym miec rozeznanie mniej wiecej czy to kwota 20 000 czy 50 000 a moze tylko 10 000
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1209 Postów
Makaryna kowalska
(Makaryna)
Maniak
marionetkaevli napisał:
Taki mam w sumie zamiar, kupic wszystko tutaj tylko chcialabym miec rozeznanie mniej wiecej czy to kwota 20 000 czy 50 000 a moze tylko 10 000

To zalezy, ile i gdzie to masz miec, tzn. lazienka czy pokoje, ile m2, na jakiej powierzchni i co ma byc na tych kablach.
Ogolnie polozenie jest proste i mozna zrobic to samemu, ale musisz polozyc na wlasciwym podlozu.
Elektryk to tylko zrewiduje czy wlasciwie zrobione, zamontuje termostat, bezpieczniki/ew.nowy kurs, robota ok. 3-6 godz.
wiec powinno sie zamknac w +/- 5000 + mva ( oczywiscie w zaleznosci od wielkosci pracy)
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
Podejrzewam ze wymiana calej elektryki bedzie wchodzila w gre i troche sie obawiam ze bedzie to kosmiczna cena a chce zeby wszystko bylo wedlug norweskich norm zeby nie miec pozniej niespodzianek
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Pod panele czy pod wylewke to ogrzewanie???
Jak pod panele polecam nowy system gotowe maty z ogrzewaniem które tylko łączy sie z soba i gotowe bezpośrednio na tym kładzie sie panele/ deskę nie potrzeba elektryka.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
Z ogrzewania pod panele jednak zrezygnuje.. podligowke chcialabym zrobic tylko tam gdzie plytki czyli lazienka kuchnia I holl meile rozeslane do firm niestety nikt jeszcze nie wycenil
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
www.megaflis.no/Varmekabler/Thermoflex_kit_205_140m2_1700w.html

taniej chyba nie znajdziesz, no chyba że elektryk ma układ w hurtowni i policzy za materiał po kosztach, czego sporo firm nie robi,krojąc za robotę i zarabiając na materiale.....

Matę możesz rozłożyć sama byle według norm i elektryk to sprawdził przed/po zalaniu (ale to trzeba się dogadać najpierw).

Jak Ci się uda znaleźć kogoś kto zgodzi się na taki układ to tak jak makryna napisała 5k pewnie bedzie kosztowało...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
Jedna firma juz mi odmowila .. tzn chcielismy sami sobie ulozyc a zeby oni tylko zatwierdzili no ale powiedzieli ze oni na cos takiego sie nie pisza i ze to nie jest zgodne z norweskimi normami :/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok