Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Proszę o pomoc w znalezieniu pracy. - Norwegia

Czytali temat:
Agnieszka Zawadzka Piotr Smolnicki Mariusz Mazurek Milena Mil Witomysł Damian Mam. (8021 niezalogowanych)
9 Postów
Czarek Osowski
(Czareko123)
Wiking
Witam. Jestem w Norwegii juz ponad miesiąc. Mieszkam w Randabergu. Zrobilem juz kilka "rajdów" po agencjach pracy oraz po restauracjach. Posiadam tłumaczenia przysięgłe dokumentów potwierdzających moje doświadczenie w gastronomii oraz referencji od ostatniego pracodawcy. Jesli jest ktos kto moglby moze dac jakis pomysł co robic dalej byłbym wdzięczny. Zaznaczam ze w tym momencie interesuje mnie kazda możliwa praca a jesli udaloby mi sie dostac ją w gastronomii byłoby cudnie. Z gory Dziękuję.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
a kto jest ostatnim pracodawca?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Czarek Osowski
(Czareko123)
Wiking
Polak. A jak juz wspomnialem mam te dokumenty przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego na jezyk angielski
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
9 Postów
Czarek Osowski
(Czareko123)
Wiking
Przejrzane, dzonilem gdzie sie dalo, CV powysylane i porejestrowane. Finn.no również...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:4  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Teraz jest dość gorący okres przed świąteczny, może warto jeszcze raz zrobić rundkę z cv po mieście dużo restauracji, hoteli potrzebuje ekstra pomocy, firmy organizują julebord.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Czarek Osowski
(Czareko123)
Wiking
Tez tak wlasnie mysle. Jednak jak mam otrzymac wynagrodzenie bez norweskiego numeru podatkowego? Czy jest możliwość uzyskania takowego bez kontraktu?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
476 Postów
zdzi ra
(zdzira)
Wyjadacz
Skoro zrobiles juz kilka rajdow,probuj w branzy wyscigowej!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Czareko123 napisał:
Tez tak wlasnie mysle. Jednak jak mam otrzymac wynagrodzenie bez norweskiego numeru podatkowego? Czy jest możliwość uzyskania takowego bez kontraktu?

Niestety nie, ale jeśli już otrzymasz kontrakt to idziesz do skattu wyrabiasz skattekort i nr personalny, jest to kwestia paru dni.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Anna82 napisał:
Czareko123 napisał:

Niestety nie, ale jeśli już otrzymasz kontrakt to idziesz do skattu wyrabiasz skattekort i nr personalny, jest to kwestia paru dni.
Anno kiedyś była to kwestia tygodni ale może coś sie zmieniło, czarek a patrzyłeś ogłoszenia na MN? było cos wczoraj
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok