Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
D K Marzena Lyszcz Antek Wd Agnieszka Be Ruda G-da Jacek Flisiuk (6683 niezalogowanych)
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
oo to fajnie, o tym jeszcze nie slyszalam ze mozna na zasadzie poreczenia z pracy u mnie to nie przejdzie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
Nikt nigdy nie szukal w ten sposob ?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
41 Postów
Marta Skucha
(blondyna06)
Nowicjusz
Mam pytanie czy działka budowlana w Polsce tez mogłaby być wzięta pod uwagę przy staraniu sie o kredyt?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
A jednak sie udalo.. niektorzy twierdzili ze w grudniu nie ma szans na otrzymanie startloan z komuny, a jednak mi sie udalo po trzech miesiącach czekania odpowiedz pozytywna Moze to pomoze wszystkim zniecierpliwionym, probujcie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
Czy sa jakies korzyści z zakupu nowego mieszkania ( takiego jeszcze w budowie)
Moze nizszy podatek czy cos?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1165 Postów
Prz Jar
(PJo)
Maniak
Nie będziesz musieć nic remontować
I to by było chyba na tyle
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
marionetkaevli napisał:
Czy sa jakies korzyści z zakupu nowego mieszkania ( takiego jeszcze w budowie)
Moze nizszy podatek czy cos?

Czysto Komercyjne ...
Podatek jest jedynie pomniejszony o spłatę odsetek od kredytu ...

Taki lokal jeszcze Nieistniejący , jest dużo tańszy i o kredyt jest łatwiej , jeżeli zaciąga się go w banku który Finansuje cały projekt .
---
Dla zobrazowania
dam przykład :
W Mojej Wiosce budowano swego czasu przystań jachtową , wraz z domkami "letniskowymi " bezpośrednio na Molo ...Kiedyś zapodałem Tutaj zdjęcie tego Løpshavn .
---
W fazie Emisji projektowej , taka Hytta razem z miejscem na jacht / boks/ kosztowała z Kredytem na 5 lat spłaty ... 380tys.nok !!! .
Ta kwota była pierwotna , na trzy lata przed oddaniem tego całego projektu , do użytku właścicielom .
W momencie kiedy przystań była gotowa do użytku po trzech latach , to te domki , kosztowały już prawie PÓŁ MILIONA jednak bez tego boksu na jacht !!!
---
Teraz taki domek na rynku wtórnym , kosztuje 750 tys. nok , a przystań na własność dodatkowo 150 tys. nok .
---
takie są plusy podobnych inwestycji , jest to dobre dla kogoś kto ma kasę i chce zainwestować z zyskiem w przyszłości przy sprzedaży ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
67 Postów
marionetka O
(marionetkaevli)
Początkujący
Dzieki za odpowiedz !
Projekt ktorym jestem zainteresowana wydaje sie byc w bardzo przystepnej cenie!
Ma byc ukonczony dopiero za poltorej roku i jako ze nie planuje tu zostac emerytką bylaby to dobra inwestycja
Ewentualnie kupic pol domu za "grosze" i wyremontowac od podstaw z materialow przywiezionych z Polski chociaz nie wiem, nie jestem zdecydowana moze dlatego ze nie mam zadnego doswiadczenia. Moze ktos juz tak robil i wie mniej wiecej ile taki zabieg kosztuje? na jakie produkty jest cło? i ile kosztuje transport? (jestem ze ślaska)
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
35 Postów
taka jakas
(pompka)
Nowicjusz
A gdzie znalazłaś oferty sprzedazy mieszkan w budowie? Jesli to Stavanger to jaka dzielnica? Na finn.no nie ma zbyt dużo takich ogłoszeń, a wiem że w okolicy buduje się teraz dużo mieszkań.

My tez wczoraj dostalismy startlan, po miesiacu od zlozenia wniosku.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
pompka napisał:
A gdzie znalazłaś oferty sprzedazy mieszkan w budowie? Jesli to Stavanger to jaka dzielnica? Na finn.no nie ma zbyt dużo takich ogłoszeń, a wiem że w okolicy buduje się teraz dużo mieszkań.

My tez wczoraj dostalismy startlan, po miesiacu od zlozenia wniosku.

Wejdz na strony firm budowlanych: Jadarhus, Skanska, Risa, tam z reguly maja opisy projektow oraz informacje gdzie i jak skontaktowac sie z developerem.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok