Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

dojazd Stavanger - Norwegia

Czytali temat:
żywiec zdrój123321 (2118 niezalogowanych)
12 Posty
R Łapa
(lapa75)
Wiking
Pozdrawiam Wszystkich
Jako, że do mojego wyjazdu coraz bliżej mam do Was prośbę. Bardzo proszę napiszcie jak w/g Was najlepiej dojechać z Wrocławia do Stavanger. Do tej pory latałem samolotem (ale w inny rejon )ale teraz z uwagi na rodzaj pracy muszę jechać samochodem i nie wiem czy : lepiej np z Wrocławia do Świnoujścia potem promem do Ystad i dalej na kołach, czy do Gdyni skąd promem do Karlskrone a potem znowu na kołach, jest jeszcze opcja na kołach do Hirtshals w Dani i bezpośrednio promem do Stavanger - w/g nieocenionych map wujka gogla kilometraż jest wszędzie podobny ale są jeszcze płaty po drodze. Jest jeszcze podobno droga cały czas na kołach przez mosty ale podobno najdroższa ze wszystkich. Prośba doradźcie jak najlepiej jechać ? Wiadomo przynajmniej część z Was pokonuje te trasy więc napewno lepiej znacie.
A może macie inne propozycje
Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi i ewentualne sugestie
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Moim zdaniem najlepszą opcją jest Niemcy, Dania-Hirtshals, prom do Stavanger który płynie około 12h albo prom do Kristiansand, który płynie 3h i masz 220 km do Stavanger.
Opłata za drogę w Lyngdal, Ålgård i Sandnes, wszystkie automatyczne więc musisz zjechać na najbliższa stację benzynową i zapłacić za przejazd bądź przez internet kartą kredytową www.autopass.no/
Bilet na prom zamawiasz na www.colorline.no ale to na pewno wiesz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok