Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

outdoor, przygoda, sporty przestrzenne - Norwegia

Czytali temat:
JusTina * LukaszC Ce (2672 niezalogowanych)
54 Posty
Tomek B
(rangzen)
Nowicjusz
hej, są tutaj jacyś pasjonaci wspomnianych w tytule aktywnosci? generalnie szukam chetnych na wspolne krotsze lub dluższe wypady z troche wiekszym dreszczem emocji. Wspinaczka, rower, jaskinie, skitury, snowboard... Nie koniecznie zwracam sie tym postem do profesjonalistow. Odzew od kazdego mile widziany... Jesli nie masz z kim, a masz ochote daj znac.
Chetnie poznam tez nurkujace srodowisko.
Obecnie przebywam w okolicach Stavanger.
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post
emilia ..k
(emila91)
Wiking
Świetny pomysł na wątek :> Jestem zainteresowana mocną dawką adrenaliny - czyli np. parcour a także boks, jogging, pilates, taniec współczesny, pantomima i inne . Szukam osób z okolic Jorpeland. Szczegóły na priv. Pozdrawiam wszystkich miłośników sportu .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty
Tomek B
(rangzen)
Nowicjusz
słabo tu jakoś z zebraniem ekipy do działania, albo większość po prostu działa a nie przesiaduje na forach tak też może być bo jest tu nas cała masa i ciężko uwierzyć aby nikt się nie wspinał, śmigał na dechach albo coś w ten deseń... Jakby coś to wszystko nadal aktualne i lato się zbliża...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty
Marcin Sz
(Marcin100)
Nowicjusz
Cześć
Z własnego doświadczenia wiem że nie jest łatwo zebrać ekipę do tego typu akcji.
Owszem jest Nas tu sporo ale większość koncentruje się na zarabianiu pieniędzy i nie ma czasu na taką aktywność. Sprzęt, koszty wyjazdów i czas na trening i przygotowania ( jeśli poziom ma wzrastać) mogą skutecznie odstraszać . W mojej okolicy mam kilku znajomych którzy aktywnie działają ale nigdy nie spotkaliśmy Polaków na skałach, ściance czy w górach (poza szlakami).
Mam nadzieje że w Twoich stronach jest więcej miłośników adrenaliny.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
137 Postów
Damian C
(dpcphoto)
Stały Bywalec
Ponura_Panda napisał:
Zbyt zużyty jestem na wielkie dawki adrenaliny a i bark po dwóch operacjach wisieć na ściance nie pozwala... ale
Pod namiot w góry zawsze i wszędzie
Repliki do ASG też czekają w gotowości

Ostatnia dekada maja cała wolna

Skąd jesteś?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
nobel nobel
(nobel79)
Wiking
witam ja tez chetny do doloczenia .sprzetu troche jest zapal zawsze z silami roznie.po skonczonym sezonie lodu chetnie bym w jakies jaskinie zajrzal macie moze jakies namiary .kiedys slyszalem ale nie wiem czy to prawda ze mozna sobie zrobic zjazdy z prekistolen jest obity powiem tak u gory cos widzialem ale dalej nic a raczej zoatac w polowie gory sie nie usmiecha pozdrawiam wszystkich pozytywnie zakreconych
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
54 Posty
Tomek B
(rangzen)
Nowicjusz
Marcin100
to fakt ze wiekszosc koncentruje sie na zarabianiu floty ale jesli przyjezdza sie tu na dluzej niz wakacje to ciezko wyobrazic sobie tyranie w robocie i nic poza tym...
z moich obserwacji wynika ze spora rzesza rodakow jesli juz cos dziala to wybiera wyskok na rybki.
jesli chodzi o wspin i okolice Stavanger to koszty wypadow moga byc bardzo znikome gdyz skal tu wiecej niz domow a co do sprzetu to na poczatek wcale nie sa jakies mega sumy i najczesciej zaczyna sie pierwsze proby na pożyczonym. A poza tym pomimo iz kraj drogi to niezly deal mozna trafic czasem... Ja na finnie kupilem cala kupe szpeju za 1000 koron a warty jest z 7000...

nobel79
co do preikestolen i ewentualnego zjazdu to tez sie kiedys nakrecalem ale pomimo iz kilkakrotnie tam bylem ( super miejscowa na biwak ) to dobrego stanowiska nie widzialem. Cos mi sie teraz kojarzy jakis stary batinox ale nie wiem czy bym mu zaufał
jesli chodzi o jaskinie to okolice Mo i Rana i Bodo sa ku temu najlepsze... Szkoda ze tak daleko ale z tego co wiem woda w nich krystaliczna jak w meksykanskich canotach.
jakbys wiedzial o czyms blizej to dawaj znac, mam wszystko co trzeba i mozemy sie ustawiac

Ponura_Panda
nie musi być od razu hardkor namiot tez fajny to na koniec maja mozemy cos pomyslec...

pozdro
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
137 Postów
Damian C
(dpcphoto)
Stały Bywalec
Ja myślałem o wejściu na Galdhøpiggen, może z namiotem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
22 Posty
Maciej Ladygin
(vero alfista)
Wiking
Hej.

Też zastanawiałem się nad Galdhøpiggen, ale samemu się nie mogę zebrać... chętnie dołącze jeśli będzie możliwość. Wspinaczka jak najbardziej wchodzi w gre

A tak przy okazji, czy w wyższych partiach w okolicah Stavanger jest jeszcze śnieg? Wybieram się jutro , pojutrze w okolice i gdzieś bym się przeszedł...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Można dołączyć????
Chętnie sprawdziłabym tę miejscówkę na Prekistolen Niestety nie mam ze sobą śpiwora, ale może uda mi się jakiś pożyczyć
Mam za to uprząż i buty wspinaczkowe, chętnie się dołączę gdyby ktoś wybierał się w skały na wspin jednak muszę powiedzieć że nie jestem w tym bardzo mocna i szóstki zdecydowanie odpadają :/ ale żeby je zacząć robić - trzeba trenować..

Straasznie fajnie ze są tu ludzie którzy lubią sporty ekstremalne ;P
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok