Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Praca z zamieszkaniem w Stavanger - Norwegia

Czytali temat:
Karolina K (1657 niezalogowanych)
2 Posty

(arek88)
Wiking
Witam forumowiczów.

Tak jak w temacie proszę o wypowiedź osoby, które zamieszkują w Stavanger ewentualnie w Bergen. Jestem świeżo po studiach i planuję podróż do Norwegii. Jak wygląda sytuacja z znalezieniem pracy wynajęciem pokoju, mieszkania.. Prosiłbym o jakieś namiary na biura pośredniczące w znalezieniu pracy, kursy językowe. Proszę o wszelkie sugestie Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
11 Postów
Kasia Tłumacz
(kasiatlumacz)
Wiking
Jeśli szukasz pracy potrzebujesz dobrego CV. Proponuję Ci wykonanie tłumaczenia i korekty CV, która pozwoli na dostosowanie go do standardów norweskiego rynku pracy. Zachęcam do kontaktu!

Kontakt tel.:
z Polski + 48 58 743 07 53
z Norwegii + 47 21 999 409
lub mailowy tlumacz@multinor.no
Zgłoś wpis
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
arek88 napisał:
Witam forumowiczów.

Tak jak w temacie proszę o wypowiedź osoby, które zamieszkują w Stavanger ewentualnie w Bergen. Jestem świeżo po studiach i planuję podróż do Norwegii. Jak wygląda sytuacja z znalezieniem pracy wynajęciem pokoju, mieszkania.. Prosiłbym o jakieś namiary na biura pośredniczące w znalezieniu pracy, kursy językowe. Proszę o wszelkie sugestie Pozdrawiam.

Stavanger:
ad. mieszkanie - zalezy od ceny, za 20000r mozesz latwo znalezc, za mniej niz 10000kr gorzej,
pokoje kosztuja ok 4000-5000 kr.
ad. praca byle jaka mozesz miec prawie z miejsca, gorzej z ambitniejsza, czesto trzeba czekac. Norweskie buira nie spiesza sie, a i potrafia dokumenty zgubic... Nawet uniwersytet...

W okolicach Stavanger szkol jezykowych jest sporo: Folkeuniversitetet, Johannes itd.

biura: adecco, fleksi etd.

Trzeba szukac i szperac. Nic nie napisales o swoim zawodzie.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-9  
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty

(arek88)
Wiking
Jak wspomniałem skończyłem studia techniczne inżynierskie o kierunku mechatronika. Z pracą w zawodzie będzie ciężko, na początek szukam jakiegoś zaczepienia, noclegu ewentualnie pracy z zagwarantowanym noclegiem. Jeśli wszystko byłoby po myśli chciałbym ściągnąć dziewczynę również popracować, pomieszkać. Wyjazd planuję ok 22 stycznia w zależności czy coś znajdę.. Obecnie pracuję jeszcze w Polsce. Jeżeli sobie uroiłem, że Norwegia to kraj otwarty na polaków proszę mnie zbić z tropu

pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
arek88 napisał:
Jak wspomniałem skończyłem studia techniczne inżynierskie o kierunku mechatronika. Z pracą w zawodzie będzie ciężko, na początek szukam jakiegoś zaczepienia, noclegu ewentualnie pracy z zagwarantowanym noclegiem. Jeśli wszystko byłoby po myśli chciałbym ściągnąć dziewczynę również popracować, pomieszkać. Wyjazd planuję ok 22 stycznia w zależności czy coś znajdę.. Obecnie pracuję jeszcze w Polsce. Jeżeli sobie uroiłem, że Norwegia to kraj otwarty na polaków proszę mnie zbić z tropu

pozdrawiam.

Najlepiej próbować w swoim zawodzie, tak jak moi znajomi i ja. Nie ma co się bać, zaczynaliśmy bez norweskiego, a wykształcenie uznali. Warto, abyś wysłał dyplom uczelni do NOKUTu ( należy wypełnić wniosek z ich strony oraz świadectwa: maturalne i dojrzałości) z tym, ze działa on powoli. Na nostryfikacje swojego dyplomu czekałem sześć miesięcy. Mając dyplom z tejże instytucji jest o wiele łatwiej. Mnie pomogło

Najważniejszy jest punkt zaczepienia, a CV i podania możesz wysyłać już teraz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok