Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Rafal M Dariusz Figarski Łukasz krk Sebastian Grabowski (4143 niezalogowanych)
2 Posty
Wiking
Witam
Mam pytanie odnośnie kredytu na cło w Norwegii. Rodzice chcą wziąć mi auto w kredycie w Pl ale nie mam na zapłącenie cła ...więc chciałabym auto na kredyt w Norwegii. Czy istnieje taka możliwość ... bo auto nie bedzie moja własnością "do końca" gdyż bedzie w kredycie w Polsce, dadzą mi więc kredyt w NOrewgii na zapłącenie za niego cła? Słyszał ktoś może o takiejsytuacji...ja kompletnie isę na tym nie znam
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Siva napisał:
Witam
Mam pytanie odnośnie kredytu na cło w Norwegii. Rodzice chcą wziąć mi auto w kredycie w Pl ale nie mam na zapłącenie cła ...więc chciałabym to skredytować w NOrwegii. Czy istnieje taka możliwość ... bo auto nie bedzie moja własnością "do końca" gdyż bedzie w kredycie w Polsce, dadzą mi więc kredyt w NOrewgii na zapłącenie za niego cła? Słyszał ktoś może o takiejsytuacji...ja kompletnie isę na tym nie znam
pozdrawiam

Jezeli kredyt bedzie na samochod w Polsce, to bank jako wlasciciel nie pozwoli na jego wyrejestrowanie. Rodzice moga wziac natomiast kredyt konsumencki w Polsce. dac Ci pieniadze a ty kupisz sobie auto w Norge.

Swoja droga nie rozumie troche twojego sposobu myslenia - Skoro jestes tutaj i chcesz oclic samochod to musisz byc w norweskim systemie od co najmniej roku. W tym czasie musiales chyba pracowac i regulowac swoje zobowiazania. Dodatkowo zamierzasz przebywac ty dluzej( chec oclenia) Dlaczego wiec nie kupisz auta na miare swoich mozliwosci zamiast niepotrzebnie obciążać rodzicow ratami w Polsce? jestes kurwa dorosly( przynajmniej formalnie) wiec czas moze odciac pępowinę?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
optimus reaktywacja napisał:
Siva napisał:
Witam
Mam pytanie odnośnie kredytu na cło w Norwegii. Rodzice chcą wziąć mi auto w kredycie w Pl ale nie mam na zapłącenie cła ...więc chciałabym to skredytować w NOrwegii. Czy istnieje taka możliwość ... bo auto nie bedzie moja własnością "do końca" gdyż bedzie w kredycie w Polsce, dadzą mi więc kredyt w NOrewgii na zapłącenie za niego cła? Słyszał ktoś może o takiejsytuacji...ja kompletnie isę na tym nie znam
pozdrawiam

Jezeli kredyt bedzie na samochod w Polsce, to bank jako wlasciciel nie pozwoli na jego wyrejestrowanie. Rodzice moga wziac natomiast kredyt konsumencki w Polsce. dac Ci pieniadze a ty kupisz sobie auto w Norge.

Swoja droga nie rozumie troche twojego sposobu myslenia - Skoro jestes tutaj i chcesz oclic samochod to musisz byc w norweskim systemie od co najmniej roku. W tym czasie musiales chyba pracowac i regulowac swoje zobowiazania. Dodatkowo zamierzasz przebywac ty dluzej( chec oclenia) Dlaczego wiec nie kupisz auta na miare swoich mozliwosci zamiast niepotrzebnie obciążać rodzicow ratami w Polsce? jestes kurwa dorosly( przynajmniej formalnie) wiec czas moze odciac pępowinę?

Normalnie z ust mi to wyjąłes morda

w ogóle jak czytam te "dobre rady" i fury jakie wymieniają, to leze i kwicze ze smiechu
Ten na aukcji wyłapał kangoo za 25 klocków > szał pał normalnie

Ktos tam napisał, ze trzeba miec stały numer personalny > gówno prawda!

Spare bank grecznie pyta mnie co kilka miesiecy, czy chciałbym pozyczyc od nich pare groszy ?
A ja na to,ze to ja im moge pozyczyc....

ps: Ktos ma jeszce tak jak ja, ze moze uzyskac kredyt do 200tys nawet przy tymczasowym numerze, czy tylko mnie tak szanują ci inteligentni złodzieje?

Ciekawe jak was z pracy powyrzucają, kto bedzie raty płacicł ?
Bo wątpie, zeby ktos chciał kupic te wasze szroty > no poza jankiem, bo on ma ....VoLvO i to na benzyne > made in USA
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(olek30)
Wiking
marianek napisał:
optimus reaktywacja napisał:
Siva napisał:
Witam
pozdrawiam

Normalnie z ust mi to wyjąłes morda

w ogóle jak czytam te "dobre rady" i fury jakie wymieniają, to leze i kwicze ze smiechu
Ten na aukcji wyłapał kangoo za 25 klocków > szał pał normalnie

Ktos tam napisał, ze trzeba miec stały numer personalny > gówno prawda!

Spare bank grecznie pyta mnie co kilka miesiecy, czy chciałbym pozyczyc od nich pare groszy ?
A ja na to,ze to ja im moge pozyczyc....

ps: Ktos ma jeszce tak jak ja, ze moze uzyskac kredyt do 200tys nawet przy tymczasowym numerze, czy tylko mnie tak szanują ci inteligentni złodzieje?

Ciekawe jak was z pracy powyzucają, kto bedzie raty płacicł ?
Bo wątpie, zeby ktos chciał kupic te wasze szroty > no poza jankiem, bo on ma ....VoLvO i to na benzyne > made in USA

Tee Marian zauważyłem że rzucasz się na forum jak wesz na grzebieniu... Ty i te Twoje zarobki po 6 latach ehhh.... uświadom sobie, że osoby które pracują dużo, dużo krócej od Ciebie mają tą samą kasę i to na moim przykładzie od 3 miesięcy. Nie wiem czym starasz się błysnąć jeszcze wklej payslip jak ktoś kiedyś ( nie pamiętam nicku) także nie rżnij cwaniaka, na nikim wrażenia nie robisz, bo reprezentujesz Warszawskie slumsy, ale jak ktoś wpier...al całe życie ziemniaki z kwaśnym mlekiem to w NO jest Panem co Marian???????????
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
olek30 napisał:

Tee Marian zauważyłem że rzucasz się na forum jak wesz na grzebieniu... Ty i te Twoje zarobki po 6 latach ehhh.... uświadom sobie, że osoby które pracują dużo, dużo krócej od Ciebie mają tą samą kasę i to na moim przykładzie od 3 miesięcy. Nie wiem czym starasz się błysnąć jeszcze wklej payslip jak ktoś kiedyś ( nie pamiętam nicku) także nie rżnij cwaniaka, na nikim wrażenia nie robisz, bo reprezentujesz Warszawskie slumsy, ale jak ktoś wpier...al całe życie ziemniaki z kwaśnym mlekiem to w NO jest Panem co Marian???????????[/quote]

czyzby to Jasna sie w Olka zamieniła....(?)

Skąd wiedziałes/aś ze lubie zsiadłe mleko?
Kurwa to moje ulubione żarcie > ziemniaki ze skwarkami+zsiadłe mleczko >mniam : ))
Tyle,ze teraz mi nie wypada, bom norweski pan

Rozjebałes/aś mnie do łez

ps: za te slamsy mistrzu, to ludzie zycie oddawali, wiec nie spinaj sie, bos niegodzien tam nawet swojego kangoo zaparkowac!
A to, ze zarabiasz(w co wątpie) spore pieniązki to sie chwali, a jakze, tylko ciekaw jestem przez ile jeszcze tak bedziesz miał....
Truskawki zaraz sie skończą i żegnaj Gienia....
Pozdrawiam mimo wszystko!

aaaaaaaaaaaaaa ja jestem i w Polandii panem, wiec nie ublizaj mi mój drogi
Pewnie to wiesz, bo tez jestes teraz..... "panem"
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok