Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
KRZYSIEK ... Dominika Cieslakowska pawel marcinkowski jarecki jarecki Thug Life Magdalena Zborowska andrzej sowa Marcin Chojecki Monika Kasiorkiewicz Bernard Kowalski Łukasz Ch Damian Pierzga (7690 niezalogowanych)
4 Posty
Asia M
(asia_pelasia)
Wiking
hej,

polecam wycieczkę na lodowiec, Folgefonna. Jest, to co prawda już region Hordaland, ale z Haugesund jakieś 2,5 godzinki samochodem. Podejść jest kilka. Osobiście miałam przyjemność wchodzić od strony Buer.
www.konieczna.eu/foto/Norwegia/2_1_Buer3.htm
Nawet jeśli pogoda pokrzyżuje plany i nie uda się wejść do samego jęzora lodowca, to i tak go widać z daleka. Na prawdę warto, widoki niesamowite.
Jedzie się jak na Oslo, droga nr E134 a później trzeba skręcić na Oddę, droga nr 13. Już w samej Oddzie są znaki prowadzące na Buer.

pozdrawiam i życzę miłej wycieczki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
1483 Posty
am glad
(amglad)
Maniak
aaa pulpit rock,już wiem preikestolen...hahah nie znałam angielskiego znaczenia dzięki za info i fajne linki ze zdjęciami mój mąż tam był,ja niestety nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
nordlys napisał:
I wzajemnie GABRYSIU to ty sie chyba scigasz z postami ....
NO PROSZĘ...proszę...
Uderz w stół a mądrale zabiorą głos...
OFICJALNIE JAKIŚ PIĘKNIE UŁOŻONY JESTEŚ niejaki..."nordlys"-sie witalisie , dlaczegoś taki nie jest na P.w....??? .

Nie potrafię wklejać postów a literówek nie chce mi się wpisywać....dlatego wiernie i do literowo zacytuję ...
11.Październik 19,47..
"nordlys"
..."Sam jestes DEBLEM i wiecej cie nie komentuje"....
NO PROSZĘ JAKA ELOKWENCJA świeci w tym tak poważnym zdaniu ...
naprawdę nie jestem powołany do RIPOSTY...
Wszak to było by poniżej najniższego......xxxx............. !!! .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
Milutko tu hrum hrum kli kli kli
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
hrumek rozweselil troszke posta
przestancie sie kluc!!!
troszke daleko ten lodowiec ale jak tylko dopisze pogoda to robie sobie wycieczke
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
38 Postów
Jarek Leziak
(nordlys)
Nowicjusz
ale podobno jest jakis blizej ,gdzies podrodze na kjerag
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
hymm nie kojarze lodowca po drodze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Ania_86 napisał:...troszke daleko ten lodowiec ale jak tylko dopisze pogoda to robie sobie wycieczke
NO WŁAŚNIE... to że ktoś pisze w dziale "Stavanger" nie oznacza jednocześnie iż mieszka w pobliżu lodowców .
Bo co rozumiemy przez ...POBLIŻE....
Te osoby co mieszkają w OSLO też są w pobliżu lodowców w porównaniu z tymi z Kopenhagi ...

JA TYŻ MIESZKAM W POBLIŻU LODOWCÓW ...DWA MASYWY....
DO JEDNEGO DROGĄ 85km. i dzień na piechotą , lub specjalnym skuterem śnieżnym z cztery godziny...
Drugi to 140 km. jednak do błękitnego jęzora mam jakieś dwie godziny lekkiego spaceru...
PYTAM SIĘ ...grzecznie ....
CZY TO JEST W POBLIŻU...??? .
BO dla MNIE to nawet LOFOTY nie są w pobliżu a promem jest przecież tylko 4godziny w linii prostej .
A samolotem tylko pół godziny a może i mniej...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
moze i sie zgadzam moze i nie
jak dla mnie jak ktos pisze w danym dziale pytanie w tym wypadku "stavanger" tz ze go interesuja tak jak nordlysia lodowce w okolicy Stavanger, a ze mozliwe ze ich nie ma w tej okolicy to asia_pelasia polecila Folgefonne moze i daleko ale czy to nie ladnie sie podzielic jaka kolwiek informacja
a w poblizu nie oznacza blisko
przestancie juz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Co niektóre Tutaj osoby zadają dziecinne pytania ...
WSZAK MACIE INTERNET a w Nim jest coś takiego prostego jak www.Map24.pl.
Wystarczy wpisać dane miasto i szukać w pobliżu tego czego chcemy nawet lodowców a dopiero następnie zadawać logiczne tematy....a nie od dupy strony....
ŻENADA i tyle!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok