Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

SZUKAMY POKOJU - Norwegia

Czytali temat:
(596 niezalogowanych)
6 Postów
Karolina XII
(karolinka1113)
Wiking
Witam!
Jesteśmy małżeństwem w wieku ok.29 lat i poszukujemy pokoju w cenie do ok.6 tys. NOK, najchętniej w Stavanger, Sandnes, Sola. Jesteśmy spokojnym i sympatycznym małżeństwem, nie mamy dzieci, pracujemy w Stavanger. Od miesiąca szukamy pokoju na finn.no i choć norwescy właściciele mówią, że nie mają nic przeciw Polakom, to i tak odpadamy w konkurencji z Norwegami Niby tacy tolerancyjni... A może ktoś podpowie, w jaki jeszcze sposób znaleźć tu lokum (a może jakiś przytułek jest dla bezdomnych - w końcu i o tym chyba trzeba będzie pomyśleć).
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
karolinka1113 napisał:
( Niby tacy tolerancyjni... A może ktoś podpowie, w jaki jeszcze sposób znaleźć tu lokum (a może jakiś przytułek jest dla bezdomnych - w końcu i o tym chyba trzeba będzie pomyśleć).Z przytułkiem będzie trudno , bo trzeba spełniać pewne kryteria .
Natomiast , proszę bezwzględnie zażądać od waszych pracodawców .
Może niech wspólnie dadzą wam referencje i gwarancję , to nieraz skutkuje natychmiastowo .To nie jest żaden wstyd , że macie trudność w znalezieniu wspólnego lokalu , Norwedzy też mają problemy i przeważnie to właśnie pracodawcy są pierwszymi gwarantami.
Powodzenia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
6 Postów
Karolina XII
(karolinka1113)
Wiking
Hej!
Dzięki za podpowiedź. Dobrze rozumiem, że jak już będę mieć takie referencje na piśmie to np. mam je przedstawić właścicielowi mieszkania? Kierownik mojego męża powiedział natomiast, że uruchomi swoje kontakty ale na razie bez echa. Zresztą tyle mieszkań co oglądałam i ludzi poznałam wiem już, że oni wszyscy są chętni do udzielenia pomocy tylko w mowie...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
61 Postów
Magdalena Bogdańska
(ladyinblue)
Początkujący
Poza referencjami, warto czasem zaoferowac 500NOK więcej, jeśli jesteście w stanie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2 Posty
Andrzej W
(wasyl07)
Wiking
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok