Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

studia - Norwegia

Czytali temat:
(474 niezalogowanych)
96 Postów
Początkujący
witam chcialabym sie cos dowiedziec na temat studiow tu w stavanger, najbardziej interesuja mnie studia zaoczne i czy wogole takie tu sa?
Czy wiecie jakie warunki trzeba spelniac zeby sie na nie dostac? Moja znajomosc angielskiego nie stety nie jest wystarczajaca zeby isc na studia, aktualnie chodze na kurs norweskiego i pewnie bede mogla isc dopiero jak sie go naucze, ale slyszalam ze jest jeszcze dla osob nie znajacych jezyka mozliwosc zapisania sie na jakis roczny fakultet z norweskiego i kultury??
Za wszelkie informacje bardzo dziekuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
172 Posty
Marek S
(telemarek)
Stały Bywalec
Zeby studiowac, musisz zdac Bergenstest. Poziom jest dosc wysoki, jesli jestes na poziomi poczatkowym to DUUUZO pracy bedziesz musiala wlozyc, zeby go zdac w przeciagu roku, ale nie jest to niemozliwe.

Mozna tez studiowac jako obcokrajowiec po angielsku, ale niestety nie mam pojecia na jakich zasadach sie to odbywa, ale jak sama piszesz, tez nie znasz angielskiego zbyt dobrze.

O tym rocznym fakultecie tez cos slyszalem, ale nie tyle, zeby moc sie jakos sensownie wypowiedziec.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
96 Postów
Początkujący
oj podejrzewam ze minie co najmniej 2 lata zanim sie tego norweskiego naucze
a angielski do pracy jest wystarczajacy ale nie na studia :/
dzieki wielkie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok