Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Rodzine - Norwegia

Czytali temat:
(1211 niezalogowanych)
7 Postów

(jesionek19893)
Wiking
Witam pracuje w norwegi od roku starałem sie o rodzinę i dostałem odmowę najprawdopodobniej z powodu ze place alimenty.i mam problem czy może ktoś miał taka sam problem może sa jakieś ine sposoby na uzyskanie rodzinnego. proszę o kantak
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
jesionek19893 napisał:
Witam pracuje w norwegi od roku starałem sie o rodzinę i dostałem odmowę najprawdopodobniej z powodu ze place alimenty...
może spróbuj z Rosjankami, bądź Ukrainkami. one raczej nie będą patrzeć, że płacisz alimenty i chętnie założą z tobą rodzinę. gdybyś był zainteresowany to mogę przesłać adres strony, gdzie Ukrainki szukają męża. w ostateczności to kilka pisało do mnie, to mogę ci odstąpić
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów

(jesionek19893)
Wiking
sorki chodziło mi o rodzinne na dzieci a nie o rodzinę ;d
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
nic to Piotr, ale Ukrainka i tak by się mogła do czegoś przydać
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
251 Postów

(broom feie)
Stały Bywalec
jesionek19893 napisał:
sorki chodziło mi o rodzinne na dzieci a nie o rodzinę ;d
To proszę poprawić swój pierwszy post , bo naprawdę śmiesznie i dwuznacznie brzmi ,
jest taka opcja , wystarczy nacisnąć na edytuj /ostatni czerwony kwadrat na dole po prawej stronie/ i zmienić poprawnie tekst.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
A na jakie dzieci chcesz to rodzinne? Na te, na które płacisz alimenty? Jeśli tak, to ci się nie należy. A jeśli na inne dzieci, to inna sprawa.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
gama28 napisał:
A na jakie dzieci chcesz to rodzinne? Na te, na które płacisz alimenty? Jeśli tak, to ci się nie należy. ..
a znasz podstawę prawną, że się nie należy?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1434 Posty

(gama28)
Maniak
Temat był wielokrotnie wałkowany na MN. Jeśli płaci alimenty na dzieci, to znaczy, że nie jest razem z matką swoich dzieci, rozwiódł się lub zerwał itp. Wtedy się nie należy.
Jeśli dziecko/dzieci przebywają z matką w Norwegii, to ona dostanie barnetrygg, a jeśli są w Polsce, a on z nimi nie mieszka, to się nie należy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty

(MARTYNKA)
Początkujący
mnie zastanawia jedno czy jakby dostal to rodzinne to czy by przeznaczyl te pieniazki dla dziecka ?rodzinne chce bo cwaniakowi by bylo lzej norwegia by placila za niego alimenty wiem cos o tym bo sama otrzymuje alimenty i wiem jak bardzo chca tatusiowie placic alimenty zeby tylko ich nie placic
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
82 Posty

(MARTYNKA)
Początkujący
rodzinne nalezy sie matce ktora utrzymuje i opiekuje sie dzieckiem a nie tatusiowi co placi alimenty co to za tatus
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok