Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

zycie w poblizu Kristiansand, Tveit... - Norwegia

Czytali temat:
(1723 niezalogowanych)
9 Postów

(annac)
Wiking
Witam, mam 35 lat, jestem od miesiaca w Norwegii i chetnie poznam osoby z ktorymi mozna byloby sie poznac, pogadac, zeby po prostu nie czuc sie tu osoba samotna. Mieszkam razem z moim facetem i od razu zaznaczam ze nie szukam jakis przygod. Po prostu fajnie byloby gdyby sie dalo z kims np wyjsc na zakupy gdy panowie sa w pracy. Poza tym bardzo bedzie mi przyjemnie jesli ktos w koncu napisze mi czy od nowego roku w Kristiansand bedzie prowadzony kurs norweskiego dla polakow i ile to kosztuje i pozostale warunki. Jednak angielski to nie wszystko. Pozdrawiam.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
ona1980 ona1980
(ona1980)
Wiking
Hej hej , tez jestem w podobnej sytuacji tzn przyjechalam do meza miesiac temu, niestety mieszkam w okolicy oslo, wiec nie uda nam sie spotkac, a szkoda. Kurs norweskiego jest tutaj koniecznoscia juz zdazylam sie o tym przekonac. Przez ostatni miesiac szukalam roznych informacji na temat kursow, pracy i ogolnie zycia w norwegii i znalazlam fajnego bloga, ktory prowadzi dziewczyna z okolicy Kristiansand. Pamietam ze czytalam kiedys u niej na blogu na temat kursow norweskiego (bezplatnych na terenie gminy).
Link ponizej: evewnorwegii.blogspot.no/
ps. milej lektury, tak na marginesie to znalazlam poprzez moja norwegie fajny kurs norweskiego online

Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(annac)
Wiking
dzieki BARDZO za pomoc Jak do tej pory jestes JEDYNA osoba ktora COS mi napisala na temat kursu i NAPRAWDE zaluje ze nie bedziemy mialy mozliwosci sie spotkania. Zaraz zerkna na ten link bo naprawde cos trzeba robic w kierunku wbijania sie w tych troli Ale jesli chcesz choc ten sposob"uczyc sie" tu zycia bo co we dwie to nie w pojedynke (a mezczyzni obok) to zapraszam albo na mojego maila: acalka3@wp.pl Pozdrawiam Ania
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Cześć Aniu podaje Ci link na kurs który odbywa się w Lillesand, sama kiedyś na niego uczęszczałam jest tam podany @ jak i telefon zadzwoń i zapytaj

www.lillesand.kommune.no/Global-Meny/Org...e/Voksenopplaringen/
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(annac)
Wiking
dziekuje za informacje, nawet nie wiem gdzie jest ta miejscowosc ale napewno sie rozejrze i jak blisko Tveit bede dzwonic, pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Kawałek za Birkeland, nie ma bramki tak jak do Kristiansand.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów

(annac)
Wiking
i nawet przystanek spod domu DZIEKUJE CI BARDZO ZA POMOC bede sie z nimi kontaktowala. A mozesz mi napisac jak wspominasz tam nauke? chcialabym zaczac od stycznia bo teraz to raczej wszyscy beda myslec o swietach i o powrocie do domu.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Powiem Ci ze bardzo dobrze fakt było to w 2005 roku ale nauczyłam się bardzo dużo, na zajęcia chodziłam wtedy jeszcze codziennie od 9 do 14. Nauczyciele super ludzie, atmosfera bardzo rodzinna, miło wspominam tamten czas.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
ona1980 ona1980
(ona1980)
Wiking
Hej hej Aniu "82"a moze wiesz jak wyglada nauka norweskiego w Lorenskog?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1444 Posty

(Anna82)
Maniak
Niestety nie wiem to nie moje okolice.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok