Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

uznanie w Norwegii dyplomu masażysty... - Norwegia

20 Postów
Beata Rosińska
(Masazystka)
Wiking
Witam,
Mam pytanie do forumowiczów..czy ktoś pracuje legalnie jako masażysta w Norwegii?
i czy trzeba uzyskać uznanie dyplomu masażysty w jakiejś konkretnej instytucji norweskiej?Uczę się intensywnie norweskiego od kilku miesięcy i wiem,że trzeba nalezeć do Norweskiego Związku Masażystów...aby wykonywać ten zawód w Norwegii...od czego zacząć?
pozdrawiam..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
ja na twoim miejscu zaczłabym od..... masowania faceta ,który wydaje (uznaje) takie papiery.....
jesli jestes dobra, to chyba dasz rade.....
mam nadzieje i zycze ci,zeby był to facet......
Jak bedzie mruczał jak bury kot, to licencje masz w kieszeni, takze masuj i słuchaj....
aaaaaaaaaaaaa i nie zaglądaj pod recznik
PS: Juz mu zazdroszcze.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-20  
Odpowiedz   Cytuj
20 Postów
Beata Rosińska
(Masazystka)
Wiking
Masażyści, którzy kształcili się w Polsce mają naprawdę dobre kwalifikacje...trudno uwierzyć,że nikt nie spróbował swoich sił w Norwegii...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
1672 Posty
Moscisław taki tam
(marianek)
Maniak
powiem tak > bardzo lubie ten sposób relaxu i zawsze korzystam, jak tylko jest okazja : )

ale raz tylko byłem naprawde zadowolony.....
Kilka lat temu na wakacjach w bułgarii, zaprzyjazniłem sie zupełnie przypadkiem z typem, który miał swoj salon i dorabiał na plazy w sezonie!
facet był naprawde profesjonalistą > uzdrowił nawet moje plecy, co nie udało sie do tej pory nikomu innemu.....
Byłem nawet na zabiegach u lekarza reprezentacji Polski zapasników > i owszem pomógł mi, ale na kilka dni...
zas Dido, ten z Bułgarii umiał i wiedział ocb .......
Miałem spokój na kilka miesiecy......
Do dzis pracuje w norge jako masazysta ( marianek załatwił) i jest naprawde wziętym masazystą!
Ja jak tylko mam czas i kiedy juz rady nie daje, to zawsze wale do niego > gratis ma sie rozumiec : ))
A jak mówi mój kolega " za darmo to i ocet słodki"
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Johnny Walker
(Moroklumpen)
Stały Bywalec
Masazystka napisał:
Masażyści, którzy kształcili się w Polsce mają naprawdę dobre kwalifikacje...trudno uwierzyć,że nikt nie spróbował swoich sił w Norwegii...
Witam! Mylisz się, słyszałem co najmniej o kilku masażystach z Polski, zarówno takich pracujących na czarno, jak legalnie.
Podobno jakiś facet z Polski założył tu firmę i świadczy usługi wyjazdowe - dojeżdża do klienta z własnym stołem do masażu. Może to jakiś pomysł dla Ciebie. Nory często są leniwi, a ci którzy nie są leniwi nie mają czasu. Jedni i drudzy mają powód, żeby zadzwonić po masażystę, który podjedzie do domu. Oczywiście za konkretne pieniądze. Mam nadzieję, ze osoba o której ja słyszałem nie sprzedaje swoich usług za jakieś niepoważne grosze.
Nie korzystałem jeszcze z polskiego masażysty, byłem za to 3 razy u Tajki. Kasuje jak za zboże (700 NOK/ godz) ale warto, przeżycie niesamowite.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Moroklumpen napisał:
Masazystka napisał:
Witam! Mylisz się, słyszałem co najmniej o kilku masażystach z Polski, zarówno takich pracujących na czarno, jak legalnie.
Podobno jakiś facet z Polski założył tu firmę i świadczy usługi wyjazdowe - dojeżdża do klienta z własnym stołem do masażu. Może to jakiś pomysł dla Ciebie. Nory często są leniwi, a ci którzy nie są leniwi nie mają czasu. Jedni i drudzy mają powód, żeby zadzwonić po masażystę, który podjedzie do domu. Oczywiście za konkretne pieniądze. Mam nadzieję, ze osoba o której ja słyszałem nie sprzedaje swoich usług za jakieś niepoważne grosze.
Nie korzystałem jeszcze z polskiego masażysty, byłem za to 3 razy u Tajki. Kasuje jak za zboże (700 NOK/ godz) ale warto, przeżycie niesamowite.

Łączysz nogi po tej wizycie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Johnny Walker
(Moroklumpen)
Stały Bywalec
optimus reaktywacja napisał:

Aby ostudzić chora wyobraźnię niektórych dewiantów pragne wspomnieć, że masaż tajski obejmuje całe ciało oprócz okolic intymnych,. Być może można (nielegalnie) poszerzyć ilość usług, ale ja o tym nie słyszałem.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:6  
Odpowiedz   Cytuj
812 Posty

(optimus reaktywacja)
Maniak
Moroklumpen napisał:

Aby ostudzić chora wyobraźnię niektórych dewiantów pragne wspomnieć, że masaż tajski obejmuje całe ciało oprócz okolic intymnych,. Być może można (nielegalnie) poszerzyć ilość usług, ale ja o tym nie słyszałem.

Chodzilo mi o masaz nog - ale masz ciekawe asocjacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:7  
Odpowiedz   Cytuj
159 Postów
Johnny Walker
(Moroklumpen)
Stały Bywalec
Chodzilo mi o masaz nog - ale masz ciekawe asocjacje
Przepraszam, może jestem przewrażliwiony. Ilekroć komuś wspominam, że chodzę na tajski masaż, ktoś mi insynuuje tajskie hot-dogi lub lody śmietankowe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
810 Postów
Maniak
Masazystka napisał:
Masażyści, którzy kształcili się w Polsce mają naprawdę dobre kwalifikacje
Moim zdaniem na początek warto być "podwykonawczynią" w firmie.
A jak z Bokmål sobie radzisz?
Wprawdzie język to język, ale ............ .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok