Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

Kurs Norweskiego- Oslo - Norwegia

Czytali temat:
Ryszard Zmuda-Trzebiatowski lukasz Banach Agata Dymna Jolanta Pasek Monika B Damian S (1556 niezalogowanych)
2 Posty

()
Wiking
Witam.
kurs norweskiego no właśnie....
Jako zielona z tego tematu chciałabym zapytać gdzie najlepiej w Oslo udać się na taki kurs?
Może znacie jakieś dobre uczelnie, które po jego ukończeniu wystawiają certyfikat? (zależy mi na nim). Jak taki kurs kształtuje się cenowo i oczywiście jak długo trwa?
Jeśli ktoś z was uczestniczył w takim kursie to proszę o wskazówki, gdyż ja będę przygodę z nim dopiero zaczynać
Pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Viki__18 napisał:
Może znacie jakieś dobre uczelnie, które po jego ukończeniu wystawiają certyfikat? (zależy mi na nim)....

To wkońcu chodzi tobie o faktyczną naukę języka Norweskiego ...
Czy tylko o Oficjalny ...certyfikat z renomowanej ...UCZYLNII...

Ponieważ to dwie niezależne od siebie sprawy ... nawet Tutaj w Norge ...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
Viki, Folkeuniversitetet prowadzi oficjalne kursy jezykowe i wydaja certyfikaty po zakonczeniu kazdego poziomu.
Jeden poziom trwa 48 godzin-
-kurs intensywny poranny od godz. 8.45 i poludniowy od godz.12.45 trwa 3 tygodnie codziennie od pon do czw.
- kurs intensywny wieczorowy od godz.17.45 trwa 6 tygodni, dwa razy w tyg.

Jest jeszcze Alfaskolen, ale tam nie wiem jak jest, jedynie z opowiesci i nie poszlabym.

Koszt to w zaleznosci od poziomu, ale okolo 4800 koron za poziom. Nie trzeba chodzic na wszystkie poziomy po kolei, niektorym kursantom nauczyciel mowi, ze moga opuscic dany poziom i isc wyzej.

Gabrielu, jezeli chodzi o certyfikat, to jest on potrzebny np. do pracy jako zaswiadczenie, a takze jako zalacznik do dokumentow jesli ktos sklada o pobyt staly lub obywatelstwo. Wtedy nie liczy sie faktyczna nauka ( chociaz trzeba sie tak czy sieak wykazac znajomoscia norweskiego), tylko oficjalny honorowany certyfikat, zaswiadczenie od osoby prywatnie udzielajacej korepetycji nic nie jest warte wtedy.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Hilton napisał:....Gabrielu, jezeli chodzi o certyfikat, to jest on potrzebny np. do pracy jako zaswiadczenie, a takze jako zalacznik do dokumentow jesli ktos sklada o pobyt staly lub obywatelstwo. Wtedy nie liczy sie faktyczna nauka ( chociaz trzeba sie tak czy sieak wykazac znajomoscia norweskiego), tylko oficjalny honorowany certyfikat, zaswiadczenie od osoby prywatnie udzielajacej korepetycji nic nie jest warte wtedy.
ALEŻ Ja to dobrze wiem ... /sam chodzę na oficjalny kurs , by mieć podobny certyfikat/
niemniej forma , jaka została tutaj zapodana ... obnaża niedwuznacznie Osobę zadającą Pytanie ...
---
...ot takie sobie dywagacje nad formą ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
zastanawia mnie po co kurs jako papier który jest potrzebny jako załącznik do cv itd. ??

przecież jak ktoś zna język to każdy pracodawca rozpozna od razu

przecież nikt nie przychodzi do pracodawcy z podaniem o pracę , rzuca papiery na stół i idzie

ja na przykład nie posiadam żadnego kursu ( formalnie na papierze ) a znam język tak jak bym się tu urodził

i nie zastanawiam się jaki poziom językowy posiadam

jest taka sprawa że Folkeuniversitet naucza ludzi za pieniążki - a czy ty faktycznie znasz język wszystko wychodzi w życiu codziennym a nie na papierze
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...a

ja,mam take pytanie techniczne

do czego jest ci potrzebny norweski.chcesz stracic prace?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
odpowiem ci brzydal

nie przydaje mi się wcale norweski w Norwegii , po prostu to zbędny język całkowicie nie przydatny w tym kraju

a pracę to ja sobie mogę mieć w każdej chwili ( odpowiednią do moich kwalifikacji )

no widzisz taki zupełnie do niczego nie przydatny język
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...sorki

powiatowy

pytanie bylo skierowane do viki

a propos: wypowiedzi pana z pewnej kancelarii adwokackiej...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2539 Postów
brzy dal
(brzydal)
Maniak
...zreszta

viki juz sie zmyla i pewnie

bawi sie teraz doskonale na polskim dysko (razem z saandra)

na ktorym norweski nie jest wymagany (francuski mile widziany)...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1319 Postów
zdzicho dobry
(powiatowy myśliciel)
Maniak
hahahahahah

widzę że znasz tą viki brzydal ???

skoro tak sprawa wygląda to faktycznie język nie potrzebny tutaj

tutaj raczej zdrowie potrzebne
Zgłoś wpis