Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Maciej Tkaczyk Official konto Używane :) Jakub Ogórek Paczos Mariusz Monikka1 MARLO Mariuszose PIOTR xxx (7674 niezalogowanych)
41 Postów
Tomasz Mroczek
(tomekk89)
Nowicjusz
Rzymski82 dzieki za odpowiedz o to mi wlasnie chodzilo bo miernik sygnalu o ktorym mowila magdalena (a taki posiadam) nie pokazuje mi z jakiej satelity pochodzi sygnal. Mecze sie juz dluzszy czas z tym i wiem tez ze nie ma znaczenia czy uruchamiasz dekoder pierwszy raz w Pl czy No bo po wykryciu przez dekoder sygnalu dekoder pobiera liste kanalow. Ja tu prosze o pomoc w poleceniu mi kogos kto mi pomoze w ustawieniu sygnalu a nie o wytlumaczenie mi mechanizmu dzialania CP. Chyba proste pytanie a niektorzy chyba czytaja bez zrozumienia Dzieki wszystkim za odp pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
Takim partyzanckim sposobem to ustaw antenę w stronę słońca około 11:30.Masz wtedy +/- pozycję satelity. Poziom sygnału na HB jest dosyć silny więc można spróbować w 2 osoby. Jedna przed TV a druga na antenie. W Trondheim to antena pod kontem prostym do ziemi. Tak na oko
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Rzymski82 napisał:
W Trondheim to antena pod kontem prostym do ziemi. Tak na oko
trondheim??

Elevation: 18.3° -

z tylu na mocowaniu talerza jest podzialka ze stopniami nachylenia talerza...

www.dishpointer.com/

buahahahhahahaaha prawie pionowo i troche w lewo.... taki maly talerz obracasz o milimetr a w skali tych satelit to daje kilometry!!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
Yatsek napisał:
Rzymski82 napisał:
trondheim??

www.dishpointer.com/

buahahahhahahaaha prawie pionowo i troche w lewo.... taki maly talerz obracasz o milimetr a w skali tych satelit to daje kilometry!!!!

Jak jest talerz 80 to nie sa milimetry, i z tymi kątami to też jest różnie bo co producent to trochę inaczej mocuje konwerter i nie zawsze wychodzi to co oni podają.
Ja powinienem mieć 23,4 a na podziałce jest 9.
Chyba że mam ściany pochylone
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4104 Posty
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Rzymski82 napisał:
Yatsek napisał:
Rzymski82 napisał:
trondheim??

www.dishpointer.com/

Jak jest talerz 80 to nie sa milimetry, i z tymi kątami to też jest różnie bo co producent to trochę inaczej mocuje konwerter i nie zawsze wychodzi to co oni podają

oczywiscie ale lepiej probowac nastawic 18,5 nachylenie oraz z prosta appka na fona znalesc odpowiedni kierunek wschod/zachod i lekko ruszac antena niz celowac na slonce i lekko w pion stawiac antene... to nie poszukiwanie planet na chybil-trafil )
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
231 Postów
Łukasz Bernaś
(Rzymski82)
Stały Bywalec
pełna zgoda
ja na szczescie posiadam www.google.com/imgres?start=124&um=1...&tx=64&ty=96
więc nie mam tego problemu ale u sąsiada był instalator i pracował systemem jest obraz czy nie?
a teraz?
nie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok