Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

reklama | kup tutaj »

Polskie jedzenie - Norwegia

Czytali temat:
Katarzyna BabciaAmarki Krisu . Dariusz Darek Anna Pietras Magdalena Laszczyk Batmanix (6218 niezalogowanych)
10 Postów
Katarzyna BabciaAmarki
(BabciaAmarki)
Wiking
Witam
Mam pytanie, czy wiecie coś na temat możliwości zakupu np. pierogów, kopytek i tym podobnych szybkich dań do podgrzania w domu.
Czytałam na forum (po wpisaniu hasła: pierogi), różne wpisy ale to jakieś bzdury.
Mnie interesuje to, czy w okolicy Sandnes i Stavanger można coś takiego kupić?
A może ktoś wie, jakie są warunki prowadzenia firmy kateringowej lub gdzie szukać na ten temat informacji?
Jestem w Norwegii z przerwami od września 2013, zostałam babcią. Jak to babcia, chciałabym trochę tu pomieszkać. Owszem, mieszkam u córki i żaden problem. Nie mniej nie bardzo chcę być cały czas na jej utrzymaniu. O pracę raczej ciężko - jest jedno "małe ale" - język. Mam różne programy,jednak nie lekko mi idzie nauka norweskiego a angielskiego za moich czasów nie uczono Jestem refleksologiem, na to jednak wśród Polaków w Norwegii nie ma zainteresowania A Norwedzy też nie do końca wiedzą co to jest. Postanowiłam wykorzystać to, co robię dobrze - gotuję. Przecież wszycy jemy a tak na emigracji pewno ma się ochotę na coś swojskiego i gotowego, żeby po przyjściu do domu tylko podgrzać. Chciałam Was prosić o opinie na ten temat. Prosżę jednak o szczere wypowiedzi, bez zbędnych wygłupów i podtekstów.
Jednocześnie, z góry dziękuję wszystkim, którzy zechcą mi pomóc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-3  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Mozna kupic w polskiem sklepie w stavanger, sa mrozone. Kiedys byla polska restauracja, chyba jeszcze dziala, nie wiem.

A refleksologia to nie jest ta pseudonauka o naciskaniu podeszw stop? Myslie, ze norwegowie moga to chwycic, jak jedna polka wciska im tutaj reiki dla psow.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Katarzyna BabciaAmarki
(BabciaAmarki)
Wiking
Reflleksologia, to nie jest pseudonauka. O czym, w niektórych przypadkach można się przekonać natychmiast. Te przypadki to; gorączka u dorosłych i u dzieci - ucisk 1 punktu skutkuje spadkiem temperatury w ciągu 10 minut; Bóle kręgosłupa; rwa kulszowa; przeziębienia.
Pozdrawiam i dziękuję za wpis
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
BabciaAmarki napisał:
Reflleksologia, to nie jest pseudonauka. O czym, w niektórych przypadkach można się przekonać natychmiast. Te przypadki to; gorączka u dorosłych i u dzieci - ucisk 1 punktu skutkuje spadkiem temperatury w ciągu 10 minut; Bóle kręgosłupa; rwa kulszowa; przeziębienia.

Tutaj bym polemizowal, bo refleksologia jako nauka bada odruchy. A to o czym piszesz to uciskanie w celach poprawy samopoczucia itp. Jak ludziom pomaga to czemu nie. Na mnie nie dziala.

Co do kateringu: musisz posiadac dzialalnosc gospodarcza, miejsce do gotowania itp.

sprawdz w:
www.brreg.no/
www.mattilsynet.no/
www.matportalen.no/
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Katarzyna BabciaAmarki
(BabciaAmarki)
Wiking
To jest definicja refleksologii "Refleksologia to nauka o refleksach które znajdują się w stopach i dłoniach i mają bezpośrednie połączenie ze wszystkimi gruczołami, organami i częściami ciała. To wyjątkowa metoda "chodzenia" kciukiem i palcami po tych refleksach. Refleksologia to nie akupresura, refleksoterapia lub masaż. To chodzenie kciukiem i palcami z jednostajną siłą ucisku zmiennym kątem działania, przechodząc w kolejności miejsca zdrowe, chore do miejsca zdrowego. "

Polecam lekturę na stronach Polskiego Instytutu Refleksologii, którego jestem absolwetką
Myślę, że działa na każdego. Teraz jestem w Polsce, wracam 17.06 po czym omżemy sprawdzić czy refleksologia działa. Pewnie dużo zależy od tego kto robi. Moja działa
Dziękuję jeszcze raz za wpis i pomoc. Podane stronki przejżę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Katarzyna BabciaAmarki
(BabciaAmarki)
Wiking
BabciaAmarki napisał:
To jest definicja refleksologii "Refleksologia to nauka o refleksach które znajdują się w stopach i dłoniach i mają bezpośrednie połączenie ze wszystkimi gruczołami, organami i częściami ciała. To wyjątkowa metoda "chodzenia" kciukiem i palcami po tych refleksach. Refleksologia to nie akupresura, refleksoterapia lub masaż. To chodzenie kciukiem i palcami z jednostajną siłą ucisku zmiennym kątem działania, przechodząc w kolejności miejsca zdrowe, chore do miejsca zdrowego. "

Polecam lekturę na stronach Polskiego Instytutu Refleksologii, którego jestem absolwetką
Myślę, że działa na każdego. Teraz jestem w Polsce, wracam 17.06 po czym możemy sprawdzić czy refleksologia działa. Pewnie dużo zależy od tego kto robi. Moja działa
Dziękuję jeszcze raz za wpis i pomoc. Podane stronki przejżę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
Poczytalem, uzupelnil swoja wiedze o nowe informacje, o ktorych nie informowali mnie profesorzy anatomii i fizjologii czlowieka. Badz co badz jest to medycyna niekonwencjonalna.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
BabciaAmarki napisał:

czyli taka mocno ograniczona akupresura z tajskiego salonu masazu? yhmmm
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-2  
Odpowiedz   Cytuj
17146 Postów

(jasta102)
Maniak
BabciaAmarki napisał:
Te przypadki to; gorączka u dorosłych i u dzieci - ucisk 1 punktu skutkuje spadkiem temperatury w ciągu 10 minut
a co zrobić, żeby komuś podnieść temperaturę?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
10 Postów
Katarzyna BabciaAmarki
(BabciaAmarki)
Wiking
Niechcący, zmienił się teamt. Wróćmy do sedna, czyli pierogów, kopytek itp.
Jak myśliciie, byłoby zapotrzebowanie. W ramach planuję uruchomienie kilku dni sprzedaży z konsumpcją, o terminie powiadomie.Ale potrzebne mi są informacje zwrotny na temat tego czy jest zainteresowanie i jakiej cena byłaby okej.
Bardzo proszę bez zbędnych komentarzy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:3  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok