Witam
Mam pytanie, czy wiecie coś na temat możliwości zakupu np. pierogów, kopytek i tym podobnych szybkich dań do podgrzania w domu.
Czytałam na forum (po wpisaniu hasła: pierogi), różne wpisy ale to jakieś bzdury.
Mnie interesuje to, czy w okolicy Sandnes i Stavanger można coś takiego kupić?
A może ktoś wie, jakie są warunki prowadzenia firmy kateringowej lub gdzie szukać na ten temat informacji?
Jestem w Norwegii z przerwami od września 2013, zostałam babcią
. Jak to babcia, chciałabym trochę tu pomieszkać. Owszem, mieszkam u córki i żaden problem. Nie mniej nie bardzo chcę być cały czas na jej utrzymaniu. O pracę raczej ciężko - jest jedno "małe ale" - język
. Mam różne programy,jednak nie lekko mi idzie nauka norweskiego a angielskiego za moich czasów nie uczono
Jestem refleksologiem, na to jednak wśród Polaków w Norwegii nie ma zainteresowania
A Norwedzy też nie do końca wiedzą co to jest. Postanowiłam wykorzystać to, co robię dobrze - gotuję. Przecież wszycy jemy a tak na emigracji pewno ma się ochotę na coś swojskiego i gotowego, żeby po przyjściu do domu tylko podgrzać. Chciałam Was prosić o opinie na ten temat. Prosżę jednak o szczere wypowiedzi, bez zbędnych wygłupów i podtekstów.
Jednocześnie, z góry dziękuję wszystkim, którzy zechcą mi pomóc.
Mam pytanie, czy wiecie coś na temat możliwości zakupu np. pierogów, kopytek i tym podobnych szybkich dań do podgrzania w domu.
Czytałam na forum (po wpisaniu hasła: pierogi), różne wpisy ale to jakieś bzdury.
Mnie interesuje to, czy w okolicy Sandnes i Stavanger można coś takiego kupić?
A może ktoś wie, jakie są warunki prowadzenia firmy kateringowej lub gdzie szukać na ten temat informacji?
Jestem w Norwegii z przerwami od września 2013, zostałam babcią

Jednocześnie, z góry dziękuję wszystkim, którzy zechcą mi pomóc.