Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

godset na tronie! - Norwegia

Czytali temat:
(1389 niezalogowanych)
126 Postów
to ja to ja
(thespecialone)
Stały Bywalec
po ponad 40 latach, stromsgodset jest na najlepszej drodze do mistrzostwa kraju!
Zostało dwa mecze : jeden w Tromso i ostatni w Drammen z Hagesund!

Gdzie ci bogacze z Trodheim, Stavanger,Oslo,Molde ???
Chłopaki z Drammen naprawde wymiatają, a nie ma tu gwiazd!
Heia Godset!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Dla norska pensja pilkarza to jak pensja za zwykla prace tyle ze sie skonczy w wieku 35-40 lat a do emerytury daleko. Dlatego tez nawet najgorszy klub Tippeligaen musi miec pensje wyzsze niz w przypadku sredniej klasy druzyn w Ekstraklasie.

Norsk nie bedzie kopal nawet w Hønefoss za 30 000 NOK miesiecznie brutto a w takim: Widzewie, Zawiszy ba nawet w Gorniku wiekszosc tak ma. Ale fakt JW jak placil po 100 000+ PLN miesieczne pensje to grac sie niechcialo z paroma wyjatkami gracza w Polonii, np. Smolarek dostal 1 mln euro pensje roczna (wyzej niz w Rosenborgu placa). I wlasnie nic to nie dalo i zabral sie i se poszedl jedyny Prezes ktory mial chec wyrzucac forse na Polska pilke. Pewnie nawet jakby samych z pensjami po 3 mln euro zakupil to laskawie by im sie niechcialo tak przemeczac zeby naszej Ekstraklapy Mistrzostwo zdobyc nie mowiac o wejsciu do LM.....

A w Norwegii roznice miedzy Rosenborgiem a Strømsgodset sa duzo mniejsze finansowo niz kiedys byly miedzy np. Polonia a Ruchem czy Gornikiem. Wiec nic dziwnego.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
Imperator1988 napisał:
Dla norska pensja pilkarza to jak pensja za zwykla prace tyle ze sie skonczy w wieku 35-40 lat a do emerytury daleko. Dlatego tez nawet najgorszy klub Tippeligaen musi miec pensje wyzsze niz w przypadku sredniej klasy druzyn w Ekstraklasie.

Norsk nie bedzie kopal nawet w Hønefoss za 30 000 NOK miesiecznie brutto a w takim: Widzewie, Zawiszy ba nawet w Gorniku wiekszosc tak ma. Ale fakt JW jak placil po 100 000+ PLN miesieczne pensje to grac sie niechcialo z paroma wyjatkami gracza w Polonii, np. Smolarek dostal 1 mln euro pensje roczna (wyzej niz w Rosenborgu placa). I wlasnie nic to nie dalo i zabral sie i se poszedl jedyny Prezes ktory mial chec wyrzucac forse na Polska pilke. Pewnie nawet jakby samych z pensjami po 3 mln euro zakupil to laskawie by im sie niechcialo tak przemeczac zeby naszej Ekstraklapy Mistrzostwo zdobyc nie mowiac o wejsciu do LM.....

A w Norwegii roznice miedzy Rosenborgiem a Strømsgodset sa duzo mniejsze finansowo niz kiedys byly miedzy np. Polonia a Ruchem czy Gornikiem. Wiec nic dziwnego.

Wez nie pierd........koles, probujesz cos madrego sklecic, bzdura..............!!!
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
O wielce madry inaczej a moze bys napisal co z tego co napisalem jest niby bzdura? Bo od tak sobie narzekac zeby na narzekac nie mowiac na co to kazdy moze.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
Imperator1988 napisał:
O wielce madry inaczej a moze bys napisal co z tego co napisalem jest niby bzdura? Bo od tak sobie narzekac zeby na narzekac nie mowiac na co to kazdy moze.

Otoz rozwinales temat sam ze soba. Piszesz o czyms innym, stawiajac kwoty za ktore ktos bedzie albo nie bedzie gral. Dyskusja z samym soba

Poza tym mam uprzedzenia do Ciebie po wczorajszych postach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Tworca tematu zadal pytanie gdzie sa bogate kluby norweskie. Wiec na przykladzie porownania z Polska ekstraklasa wytlumaczylem czemu roznice finansowe w norweskiej Tippeligaen nie sa az tak duze jak to ma miejsce w Polsce miedzy najbogatszym a najbiedniejszym klubem oraz dlaczego wyniki sportowe nieodzwierciedlaja budzetu klubu. Dyskusja poprzez porownania miala na celu wyjasnienie zagadnienia tego gdzie sa bogate norweskie kluby.

No coz nic nieporadze na to ze jestes uprzedzony. Oraz iz uwazasz iz ludzie nie powinni miec dostepu do ogolno dostepnych informacji ktore panstwo norweskie szczesliwie uznalo za oficjalne dostepne dla kazdego. Ja jestem zwolennikiem upubliczniania jak najwiekszej ilosci informacji zarowno o spoleczenstwie jak i biznesie i sprawienia aby offentlighetsloven zezwalal na to. Wtedy wszyscy beda mieli rowne szanse i mozliwosci wgladu a nie tak ze informacje sa dla wybranych a szary Jan Kowalski czy Ola Nordmann nie dostanie sie. Jesli wszystko bedzie latwo dostepne dla kazdego to odpadnie proletariusza kolejny argument - wytlumaczenie tego dlaczego sa nieudacznikami a nie ze "elita moze to czy tamto". Pozatym takie informacje sa pozyteczne. Blokowanie ich to tak jakby zablokowac dostep do "Norges Lover" czy informacji o tym o co kto moze sie ubiegac i czego domagac.

I jak mowilem gdyby byla jakas lista puszczajacych sie zon czy zdradzajacych mezow to chcialbym jak najbardziej aby kazdy mogl miec dostep i sobie sprawdzic. I tak samo z kryminalistami skazanymi prawomocnymi wyrokami itp itd. Wszystko powinno byc publiczne i dostepne dla kazdego. Potrzeba wiecej Snowdenow.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
Imperator1988 napisał:
Tworca tematu zadal pytanie gdzie sa bogate kluby norweskie. Wiec na przykladzie porownania z Polska ekstraklasa wytlumaczylem czemu roznice finansowe w norweskiej Tippeligaen nie sa az tak duze jak to ma miejsce w Polsce miedzy najbogatszym a najbiedniejszym klubem oraz dlaczego wyniki sportowe nieodzwierciedlaja budzetu klubu. Dyskusja poprzez porownania miala na celu wyjasnienie zagadnienia tego gdzie sa bogate norweskie kluby.

No coz nic nieporadze na to ze jestes uprzedzony. Oraz iz uwazasz iz ludzie nie powinni miec dostepu do ogolno dostepnych informacji ktore panstwo norweskie szczesliwie uznalo za oficjalne dostepne dla kazdego. Ja jestem zwolennikiem upubliczniania jak najwiekszej ilosci informacji zarowno o spoleczenstwie jak i biznesie i sprawienia aby offentlighetsloven zezwalal na to. Wtedy wszyscy beda mieli rowne szanse i mozliwosci wgladu a nie tak ze informacje sa dla wybranych a szary Jan Kowalski czy Ola Nordmann nie dostanie sie. Jesli wszystko bedzie latwo dostepne dla kazdego to odpadnie proletariusza kolejny argument - wytlumaczenie tego dlaczego sa nieudacznikami a nie ze "elita moze to czy tamto". Pozatym takie informacje sa pozyteczne. Blokowanie ich to tak jakby zablokowac dostep do "Norges Lover" czy informacji o tym o co kto moze sie ubiegac i czego domagac.

I jak mowilem gdyby byla jakas lista puszczajacych sie zon czy zdradzajacych mezow to chcialbym jak najbardziej aby kazdy mogl miec dostep i sobie sprawdzic. I tak samo z kryminalistami skazanymi prawomocnymi wyrokami itp itd. Wszystko powinno byc publiczne i dostepne dla kazdego. Potrzeba wiecej Snowdenow.

A ty masz zone albo dziewczyne.....??
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2524 Posty
K T
(Imperator1988)
Maniak
Nie wiem co to ma do rzeczy ale nie mam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
409 Postów

(flink)
Wyjadacz
Imperator1988 napisał:
Nie wiem co to ma do rzeczy ale nie mam

Domyslalem sie ze nie masz

I nie wiesz co to ma do rzeczy ......
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
ad rog
(Sebacool4)
Wiking
ej mam pytanie , czy 17 latek znadzie prace w Norwegi przy zbiorach ? Bo wybieram sie z grupa znajomych oni sa pelnoletni. I czy ten 17 latek bedzie podpisywał jakas umowe czy cos? prosze odpiszcie . sorry ze w tym temacie , ale jestem nowy xd
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok