Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Kilka porad do wyjazdu :) - Norwegia

Czytali temat:
(1522 niezalogowanych)
16 Postów
Pawel Nawrot
(domello129)
Wiking
Witam , mam pytanko , chciałbym o kilka porad odnośnie pierwszego wyjazdu do Norwegi przez agencje , wiem że załatwiają i pomagają ale chciałbym wiedzieć co zabrać z polski ? ile kasy? no i wogóle chciałbym kilka porad na temat pierwszego wyjazdu tylko proszę o szczere i konkretne odpowiedzi z góry dzięki wielkie
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
domello129 napisał:
Witam , mam pytanko , chciałbym o kilka porad odnośnie pierwszego wyjazdu do Norwegi przez agencje , wiem że załatwiają i pomagają ale chciałbym wiedzieć co zabrać z polski ? ile kasy? no i wogóle chciałbym kilka porad na temat pierwszego wyjazdu tylko proszę o szczere i konkretne odpowiedzi z góry dzięki wielkie
Zaczynasz pisac tak jakbys wyjezdzal na dniach... ale druga czesc dowodzi ze jednak tak nie jest....
Jesli masz juz nagrana prace i mieszkanie to 5k nok co pierwszej wyplaty na upartego Ci wystarczy... bedziesz pewnie wszystko przeliczal na zlotowki i kupisz zapewne tylko chleb i mleko... no bo to w polsce kurcze az 15pln za pieczywo...

A jesli nie masz nic nagranego to jest to totolotek... i nawet 30k moze byc malo....

Co zabrac?? to co chcesz....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5 Postów
Rafał Goldi
(Gold22)
Wiking
Z tym pieczywem to lekka przesada:] Pewnie że można kupować chleb po 30 NOK ale są też tańsze:]
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
4101 Postów
Yatsek :)
(Yatsek)
Maniak
Gold22 napisał:
Z tym pieczywem to lekka przesada:] Pewnie że można kupować chleb po 30 NOK ale są też tańsze:]
Sa te i po 20 czy 25... tak jak i 40... mozna tez jesc ulubione produkty jasty - spozywczopodobne - bez smaku, rozciapane, rozwodnione, rozzedzone produkty z firstprice... taki wyrob kosztowac wtedy bedzie tyle co w PL..
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów

(atom)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
59 Postów

(atom)
Nowicjusz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
Yatsek napisał:
Gold22 napisał:
Sa te i po 20 czy 25... tak jak i 40... mozna tez jesc ulubione produkty jasty - spozywczopodobne - bez smaku, rozciapane, rozwodnione, rozzedzone produkty z firstprice... taki wyrob kosztowac wtedy bedzie tyle co w PL..
ale nie są to polskie produkty tylko norweskie a wszystko co norweskie jest zdrowe i smaczne
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Pawel Nawrot
(domello129)
Wiking
no też myślałem o 5k nok , vifony i te inne długoterminowe jedzonko a tak mam nagraną prace , ale nie w COOP-ie a co do szach to nie wezme , wezmę xbox-a żeby sie wieczorami nie nudzić , tylko że w Norwegi słyszałem nie mozna się nudzić,
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
16 Postów
Pawel Nawrot
(domello129)
Wiking
a co do chleba to ja sobie sam upiekę a nie chwaląc się umiem piec i gotować takze mega tanio będe miał chleb i to świeży polski tylko zapakuje towar w walizki i jazda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
2235 Postów
Anders B
(AndersB)
Maniak
domello129 napisał:
vifony i te inne długoterminowe jedzonko a po co tą chemie zwozić z PL? za te same pieniądze kupisz tutaj "zupki błyskawiczne" np. w rema1000,

tylko że w Norwegi słyszałem nie mozna się nudzić
a to ciekawe
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok