Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(2235 niezalogowanych)
3511 Postów

(Karol.Ky)
Maniak
rafalsnk napisał:
Tak samo jak nie napisałem że za darmo. Więc nie możesz wyciągnąć wniosków ani w jedną ani w drugą stronę.

Dla mnie to oczywiste że za opłatą !

Jednak zawsze mozna miec subiektywna opinie na temat ogloszen o nocleg wyrobiona na podstawie zyciowych doswiadczen
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
szacun
za pokazanie prawdy jako jedyna najpierw obrazasz a dopiero potem szukasz pomocy
tendencja jest raczej odwrotna
najpierw sepic a potem dokopac

Nie stac mnie na nawet najtanszy hostel na 10 dni w oslo
a stac cie na zycie w Norge przez pierwsze 6 tygodni
jak dozyjesz pierwszej wyplaty?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Rafał Mroczkowski
(rafalsnk)
Nowicjusz
A nie wiesz jak żyją Polacy w Norge ? To ja mam Cię uczyć jak Polacy wożą walizki pełne jedzenia ? No niestety na początku tak pewnie będzie jak już dostanę tą pracę.

Co do noclegu, nie wiem. Coś wymyślę, najprawdopodobniej pożyczę kasę.

PS. Pracuje na jednym z polskich lotnisk, i pod względem bagaży najgorsi są właśnie Polacy lecący do norwegii, wieczny nadbagaż składający się głównie z kiełbasy. No taka nasza natura, uwarunkowana niestety biedą polską. To się powoli zmienia, bardzo powoli.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
5815 Postów
pati muzia
(patim)
Maniak
wiem jak zyja
zyja jak ludzie
nikt nie je splesnialego chleba czy tez kielbasy
2 lata juz nie bylem w Polsce i zyje
mieszkanie tez wezmiesz w walizke ,a wode w skarpetki?
wez sie czlowieku ogarnij i zastanow sie nad soba
zwaz sobie codziennie swoje posilki przez miesiac
bedzie tego wiecej niz 4 walizki

ps
zagladanie w bagaze?
wieczny nadbagaż składający się głównie z kiełbasy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Rafał Mroczkowski
(rafalsnk)
Nowicjusz
Wdajemy się w niepotrzebną dyskusję. Nie sugerowałem że Polacy jedzą spleśniały chleb. Miałem na myśli że warto wziąć więcej jedzenia na początek bo wiadomo ile kosztuje w Norwegii szczególnie w przypadku gdy się zaczyna.

Jak dostanę pracę pójdę do hostelu i będę szukał stałego lokum, wtedy mogę się już zapożyczyć u rodziny, znajomych.

Już się ogarnąłem ?

ps.

Głównie przepakowywanie, bo za dużo, zaglądanie do bagaży również się zdarza ale wyłącznie w obecności właściciela.
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
rafalsnk napisał:
ELISE - jak ty sobie nie wyobrażasz to nie oznacza że inni sobie nie wyobrażają. Wg. mnie 2 razy bardziej wartościowe jest zostawienie CV osobiście niż elektronicznie a jak już tam będe to chce to wykorzystać.
Oczywiscie rob jak chcesz, nikt ci przeciez niczego nie zabrania. W kazdym razie w wiekszych firamch wejcie na teren zakladu (lub biura) poza obszar recepcji jest malo prawdopodobny.

rafalsnk napisał:
pracuje na jednym z polskich lotnisk, i pod względem bagaży najgorsi są właśnie Polacy lecący do norwegii, wieczny nadbagaż składający się głównie z kiełbasy. No taka nasza natura, uwarunkowana niestety biedą polską. To się powoli zmienia, bardzo powoli.

A nie przyszlo ci na mysl, ze w Norwegii wybor kielbas jest taki sobie. Nie kazdy w koncu uwielbia salami.
FE, tak brzydko zaraz o wszystkich myslec.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
31 Postów
Rafał Mroczkowski
(rafalsnk)
Nowicjusz
Jasne, zdaję sobie sprawę że w większości moja przygoda skończy się na sekretarce.

Co do wożenia przysłowiowej "kiełbasy" nadal jestem przekonany że 80% wozi z oszczędności, reszta bo nie smakuje im salami.

Czego nie potępiam, taka natura Polaka, wynikająca z oszczędności a ta natomiast z biedy.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok