Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
(2530 niezalogowanych)
3026 Postów
Eliza K
(Elise)
Maniak
b]chmurka37 napisał:[/b]
Rozumiem ze zapał opada jesli chodzi o pomoc w takim wypadku
A dlaczego obcy?
Bo z taką osobą nie trzeba sie cackac?
Mówisz jak jest i przyjmuje to do wiadomosci.
W przeciwienstwie do znajomych

Naiwne troche to co piszesz. Tak to jakos jest, ze przeciwienstwie do znajomych, obcy tez sie z toba nie cackaja i nie maja przy tym zadnych skrupulow. Potrafia dzwonic i nachodzic cie o roznych porach i maja to gdzies, ze ty jestes zajety lub jestes w pracy lub masz jakies inne plany.

No i druga sprawa - jak zalatwic komus obcemu prace, jak poreczyc za kogos, kogo sie w ogole nie zna?

Jezeli kolezanka nie zna innego jezyka niz polski, to sprawe zalatwienia pracy widze na prawde slabo. Bo jak sie nie zna norweskiego to zostaje jedynie praca u innego Polaka lub praca z poreczenia.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
9 Postów
Agnieszka Pięta
(chmurka37)
Wiking
Elise napisał:
b]chmurka37 napisał:[/b]
Rozumiem ze zapał opada jesli chodzi o pomoc w takim wypadku
A dlaczego obcy?
Bo z taką osobą nie trzeba sie cackac?
Mówisz jak jest i przyjmuje to do wiadomosci.
W przeciwienstwie do znajomych

Naiwne troche to co piszesz. Tak to jakos jest, ze przeciwienstwie do znajomych, obcy tez sie z toba nie cackaja i nie maja przy tym zadnych skrupulow. Potrafia dzwonic i nachodzic cie o roznych porach i maja to gdzies, ze ty jestes zajety lub jestes w pracy lub masz jakies inne plany.

No i druga sprawa - jak zalatwic komus obcemu prace, jak poreczyc za kogos, kogo sie w ogole nie zna?

Jezeli kolezanka nie zna innego jezyka niz polski, to sprawe zalatwienia pracy widze na prawde slabo. Bo jak sie nie zna norweskiego to zostaje jedynie praca u innego Polaka lub praca z poreczenia.

Mnie najczesciej nachodzili znajomi.Bo mysleli ze mogą skoro sie znamy.
Niestety jezyk znajomej to PIETA ACHILLESOWA
Widziałam pare ogłoszen do sprzątania bez jezyka ale nie chce mi sie wierzyc ze to takie proste.

Szukam pracy przez agencje..
Jesli cos znajde dla niej moze i ja sie wybiore na półwysep,
choc w lutym mam jechac do Holandii.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8 Postów
sebastian rodowe
(vwseba)
Wiking
Daj Bog zeby cos znalazla osobiscie sam jestem w UK i nie polecam nikomu tego kraju hu...a jest tu nie samowita i sam planuje uciec do Norwegi
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok