Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Wolna wola. - Norwegia

Czytali temat:
(362 niezalogowanych)
33 Posty

(bronislawski)
Nowicjusz
Czy potrafimy korzystać z tego potężnego daru,oczywiście o ile weń wierzymy. Czy w sytuacjach kiedy zdani byliśmy wyłącznie na swój wybór,potrafiliśmy decydować sami za siebie nawet w obliczu trudnych,niebezpiecznych sytuacji.Jakie decyzję dotyczące nas pozwalamy podejmować innym? Jeśli pozwalamy. Kotka na zdjęciu,jest niesłychanie samodzielną i niezależną damą.Na ile możemy swoją wolę narzucać innym?Kiedy,dlaczego?,tak?,nie?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
33 Posty

(bronislawski)
Nowicjusz
Wola którą posiadam,mnóstwo razy okazała się zniewolona ulegając pragnieniom ciała lub głowy,mojej głowy,ciała również mojego,ale czy na pewno sam fakt posiadania karku pozwala korzystać z centrum głowy na nim osadzonej Czy daje nam umiejętność "zdrowej" analizy działań które podejmujemy. Np narkotyki,na ile sobie ufamy,a może ważniejsza jest częściej opinia kogoś drugiego. Bywało różnie,pomysły innych przypisywałem czasem sobie,natomiast własne złe decyzje,innym. Jak korzystać z potęgi wolnej woli i jak pielęgnować ten dar,nie pozwalając nikomu ingerować w świątynie nas samych.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
646 Postów
Karol Pitek
(karol3)
Wyjadacz
możemy prawie wszystko tylko ciężko jest to "ogarnąć".
szczęśliwy kto nie myśli zbyt wiele
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
252 Posty
Kaśka N.
(factorytka)
Stały Bywalec
bronislawski napisał:
Wola którą posiadam,mnóstwo razy okazała się zniewolona ulegając pragnieniom ciała lub głowy,mojej głowy,ciała również mojego,ale czy na pewno sam fakt posiadania karku pozwala korzystać z centrum głowy na nim osadzonej Czy daje nam umiejętność "zdrowej" analizy działań które podejmujemy. Np narkotyki,na ile sobie ufamy,a może ważniejsza jest częściej opinia kogoś drugiego. Bywało różnie,pomysły innych przypisywałem czasem sobie,natomiast własne złe decyzje,innym. Jak korzystać z potęgi wolnej woli i jak pielęgnować ten dar,nie pozwalając nikomu ingerować w świątynie nas samych.

W ogóle nie masz pojęcia o czym piszesz i czym 'wolna wola' jest.

Najzabawniejsze jest twierdzenie że wolna wola to odgórnie "coś dobrego".

Uleganie pragnieniom ciała i ducha to zniewolenie wolnej woli ?

Chyba pomyliłeś pojęcia...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok