Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Pytanie o Kartę podatkową - Norwegia

Czytali temat:
(340 niezalogowanych)
26 Postów
Patryk xxxxx
(inviduality)
Wiking
Witam wszystkich serdecznie! mam pewien mały problem ponieważ przyjechałem do Norwegii już 4 raz i tym razem na stałe. Jestem Fryzjerem na Asane. Mam pytanie, ponieważ zawsze przyjeżdżałem na okres letni to nie miałem z tym problemu. Chodzi o kartę podatkową. Otóż bez niej nie mogę dostać pensji (no chyba że zapłacę do skatt 50%), najpierw muszę iść na policję i dostać pozwolenie na pracę, pobyt, a dopiero z listem od policji i pozwoleniem udać sie załatwiać karte podatkową... Moje pytanie brzmi czy można zrobic tak że pójdę do urzędu wpiszę pobyt 3 miesięczny, dostanę kartę podatkową w tym czasie moje dokumenty o pobyt na policji już będą złożone i gdy dostanę pozwolenie na pobyt i pracę udam się do urzędu podatkowego i powiem że coś sie zmieniło i zostaję dłużej, wtedy przyślą mi kartę podatkową właściwą na dłuższy okres... Można tak zrobić? wiem że to zagmatwane ale jednej wypłaty już nie dostałem, chce dostać drugą... a bez karty ciężko...
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
79 Postów
Michal k
(djshady)
Początkujący
Pozwolenie na pobyt jest w zasadzie formalnoscia jako już 4 razy byłeś to i d numer albo normlany fodelsnummer już masz. Sprawdź czy pozwolenie na pobyt nie masz na unlimited, mi akurat przyszlo na ile tylko zechce. Z pozwoleniem i, d nummer i kontraktem jak najszybciej pod busstasjon do urzedu na 1 pietro pietro po karte podatkowa, bo nieco się na nią czeka więc nie ma co zwlekać .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
2929 Postów
markus d
(Andre ved mark)
Maniak
kombinujesz jak koń pod góre złóż dokumenty na politi i weż potwierdzenie że złożyłeś potem idż do skattu z kontraktem i powiedz że potrzebujesz kartę podatkową żeby dostać wypłatę .
przyjdzie w granicach 10 dni pocztą . jak chcesz kasę wcześniej to powiedz szefowi żeby ci przelał część ale wpisał jako zaliczka . właściwy podatek i resztę kasy przeleje jak dostaniesz kartę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
26 Postów
Patryk xxxxx
(inviduality)
Wiking
dzięki wam za informacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok