Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

AUTOPAS - Norwegia

Czytali temat:
Arkadiusz I Thomas W Ula Karwan Maciej Książkiewicz Klaudia Przemus Tomek Węgorzewski Karol Czarnecki Przemek Odrobina Grzegorz Makiewicz Szymon Kandefer (4269 niezalogowanych)
7 Postów
Krzysztof Zjawin
(krzysieko1)
Wiking
WITAM PANIE I PANOWIE potrzebuje sie dowiedzieć kto może kożystać z auto pasa ponoć trza najpierw załatwić pozwolenie na jezdżenie a potem dopiero auto pas jak to jest z góry dzięki
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-4  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
ANETTA GROBELSKA
(anulek)
Wiking
a cóz to jest: POZWOLENIE NA JEŻDŻENIE?
Masz prawo jazdy? To wsiadasz i jedziesz
A jeśli chodzi o AUTOPAS to musisz jechać na ESSO (stacja paliw) i go wykupić, ze swoimi danymi i danymi autka Dostaniesz czip i w drogę, a rachunek przyjdzie pocztą pod wskazany adres.
pozdrawiam
Zgłoś wpis
Oceń wpis:11  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Fajnie powiedziane "pozwolenie na jezdzenie" Niewiem co to jest,ale podoba mi sie nazwa,ktora jednak do niczego wiecej nie posluzy bo nie ma takiego pozwolenia.No moze jak jezdzisz na polskich blachcach ale tam tez nie ma takich pozwolen chyba..wiec rob tak jak anulek napisala i w droge
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Krzysztof Zjawin
(krzysieko1)
Wiking
niby sie zgadza ponoć teraz przez neta mozna to zrobic każdy mówi coś innego że trza pozwolenie bo niby jak pracujesz to musisz mieć pozwolenie na auto z Polskimi blachami bo jak cie zatrzymają celnicy to musisz wtedy zapłacić cło za auto nie wiem co teraz mam zrobić????????????????????????????
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-5  
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty
ANETTA GROBELSKA
(anulek)
Wiking
jeśli chodzi o jazdę na polskich blachach, to tak jest,ze każdy mowi co innego :/
slyszałam,ze jeśli dostaniesz umowę na stalę to automatycznie nie możesz jeździc na polskich. Jeśli nie masz umowy to zawsze możesz powiedzieć,że jestes turystą, no chyba,że czwarty już rok, to może być problem
ale najlepiej jest kupić autko na norweskich, nie koniecznie zaraz na kredyt, byle na glowę nie padalo i śmigać do pracy
będziesz miał spokojną glowę
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-7  
Odpowiedz   Cytuj
875 Postów
Daria C
(daris)
Maniak
Nie slyszalam jeszcze o tym ze mozna to zalatwic przez internet.. hmm
Najlepszym wyjsciem z tej sytuacji jest kupno byle sprawnego auta na norweskich blachach albo podjac ryzyko i kupic autopass.. Bo jak jest naprawde z tymi polskimi blachami to nikt do konca chyba nie wie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Krzysztof Zjawin
(krzysieko1)
Wiking
z kupnem auta musze sie wstrzymać bo wsumie to dopiero zaczynam pracuje od tygodnia wcześniej robiłem na sezon a teraz jest szansa że popracuje dłużej i wole płacić mniej jak wszyscy za autopas więc szukam porady
Zgłoś wpis
Oceń wpis:8  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(radeku)
Wiking
hymm, wiem ze mozna uzytkowac rowniez pojazd na PL tablicach rejestracyjnych i posiadac autopass, czy zajmuje sie tym tylko esso?ja zakupilem na statoil, potrzebowalem tylko nr personalnego i wypelnienia blankietu w czym pomogl mi pracownik stacji, po prostu jedz na stacje i powiedz ze chcesz kupic i juz, powodzenia
ps.w internecie mozna zarejestrowac sie i uzyskac nr klienta, a pozniej z tym nr udac sie na stacje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-14  
Odpowiedz   Cytuj
7 Postów
Krzysztof Zjawin
(krzysieko1)
Wiking
ok dzieki za pomoc pozdrawiam
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
14 Posty