Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu

• Oslo, Oslo, Norwegia
  • Bergen, Vestland, Norwegia
  • Jessheim, Akershus, Norwegia
  • Stavanger, Rogaland, Norwegia
  • Kristiansand, Agder, Norwegia
  • Ålesund, Møre og Romsdal, Norwegia
  • Trondheim, Trøndelag, Norwegia
  • Brønnøysund, Nordland, Norwegia
  • Mo i Rana, Nordland, Norwegia
  • Bodø, Nordland, Norwegia
  • Sandnes, Rogaland, Norwegia
  • Fredrikstad, Østfold, Norwegia
  • Drammen, Buskerud, Norwegia

1 NOK

Czytali temat:
Małgorzata Sienkiewicz Anna2388 Knitter Kaja5 (3017 niezalogowanych)
8929 Postów
Maniak
czarnamoni1 napisał:
...Konsul podczas ostatnich wyborów pomógł w miarę mozliwości.
Przypominam,ż celem wizyty były Wybory a nie sprawy rejestracyjno-paszportowe. Nalezy to zrozumieć.

TAK... TAK ... Należy to bezwzględnie zrozumieć i zaakceptować bez szemrania ...LUDKOWIE MILI...

KONSUL nie jest od spraw przyziemnych dla szarej masy wyborczej która jest potrzebna tylko i wyłącznie naszemu ukochanemu krajowi do statystyk wyborczych
No i pobocznie do stałego przesyłania do kraju waluty obcej aby budżet miał czym na arenie międzynarodowej obracać i bezstresowo bogacić się ...
A jakieś tam maszyny ...i to nie jakieś potężne trudno dostępne i nieporęczne a jednak bardzo kosztowne ...tylko zwykle przenośne do normalnego funkcjonowania urzędu ...są jak wiemy wielkim utrapieniem i wielce nie pożądanym problemem dla KONSULA .

BO PRZECIEŻ TO NIE KONSUL JEST DLA OBYWATELI BY IM SIĘ ŻYŁO LEPIEJ I MNIEJ STRESOWO NA EMIGRACJI ZAROBKOWEJ ...

TYLKO TO MY JESTEŚMY DLA ADMINISTRACJI PAŃSTWOWEJ POTRZEBNI , ABY MOŻNA BYŁO TWORZYĆ JAK WIDAĆ NIEPOTRZEBNE NIKOMU Z NAS , ETATY I STANOWISKA DO BEZSTRESOWEGO NABIJANIA PRYWATNEGO KONTA BANKOWEGO...!!!..

DLATEGO NAKAZUJE SIĘ DAĆ ŚWIĘTY SPOKÓJ KONSULOWI I NIE TYLKO JEMU...CAŁEJ ADMINISTRACJI KONSULARNEJ I AMBASADZIE WŁĄCZNIE...

A SIO UTRAPIEŃCY...DO ROBOTY ....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(SAS)
Wiking
Niestety i to wcale nie jest zabawne choc zabawne wydawac by sie moglo.

Poza tym jaki sprzet jest potrzebny?

Czy nie wystarczy przyjac wnioski paszportowe od ludzi z Bergen i zawiesc je do Oslo a potem zrobic paszporty i odeslac?
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
monika ladogorska-soyke
(czarnamoni1)
Wiking
Cóz złosliwośc jest typową cecha wielu ....

urzadzenia te sa przenosne , tylko problem ,że ich jeszcze Konsulat nie posiada i to nie wina samego Konsula tylko strony polskiej, coż

Widze ,że jesteś bardzo negatywnie nastawiony do Polski i należysz do tej grupy ludzi , którzy tylko rzadaja , bo im sie należy...

To my wyjechalismy za granice i my musimy dostosowac się do tych wszystkich uniedogodnień i jechać po paszport do Oslo...

Jak tak Ci źle to albo wracaj albo zmieniaj obywatelstwo , a wtedy wszystko załatwisz w lokalnym urzedzie...

Życze większej akceptacji otoczenia i przede wszystkim siebie
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
monika ladogorska-soyke
(czarnamoni1)
Wiking
Słyszeliscie o czymś takim jak linie papilarne na palcach?????

Co Konsul ma je przerysować i zatachać do Oslo????

Jak nie macie pojęcia co to nie zabierajcie głosu i nie krytykujcie!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:1  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
czarnamoni1 napisał:
Cóz złosliwośc jest typową cecha wielu ....

urzadzenia te sa przenosne , tylko problem ,że ich jeszcze Konsulat nie posiada i to nie wina samego Konsula tylko strony polskiej, coż

(
A JA WIDZĘ ,ŻE JAK SIĘ KOMUŚ NIE CHCE ROBIĆ TO WSZYSCY SĄ W OKOŁO WINNI TYLKO NIE TEN BEZPOŚREDNI WINOWAJCA .

Trzeba będzie napisać gdzieś do odnośnego urzędu w kraju ,że polski KONSUL W NORWEGII ŻALI SIĘ obywatelom na otwartym forum ,iż POLSKI RZĄD NIE DBA O NALEŻYTE WYPOSAŻENIE PLACÓWEK DYPLOMATYCZNYCH NA TERENIE NORWEGII

WSTYD I GAŃBA DLA OSOBY KTÓRA TUTAJ UKRYWA SIĘ POD pseudonimem "czarnamoni1"

ZAWSZE TAK BYŁO ,że jak coś jes niewygodne to mówi się ,że petent nie zna się na rzeczy..i nie powinien zabierać głosu ...
Pewne nawyki Z LAT CZERWONEJ KOMUNY NADAL EGZYSTUJĄ W TUTEJSZEJ PLACÓWCE DYPLOMATYCZNEJ...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
Z tymi urządzeniami w Konsulacie to jest tak dokładnie jak z naszymi krajowymi włodarzami a konkretnie z niektórymi wójtami ..

Którzy nie chcą brać pieniędzy na dofinansowanie jakichkolwiek projektów ..

BO PO CO ...? , z tego wynikają same kłopoty , forsę można dostać prawie łatwo , tylko później jest trudno z niej się rzetelnie rozliczyć..

NO I KŁOPOT NAJWAŻNIEJSZY TRZEBA PRACOWAĆ ..

Dlatego wójtowie i nie tylko CI MYŚLĄCY ALE INACZEJ wypełniają druki unijne tak by te były w czasie weryfikacji odrzucane i kłopot z głowy .

Wniosek złożony ...a że odrzucony to już nie nasza broszka z tym do rządu ON jest BE...

I w konsulacie spokój-- MOTŁOCH NIE PRZESZKADZA---godziny lecą ...konto bez wysiłku pełne ....
JAKIEŚ URZĄDZENIA ...PARANOJA ... sio..swołocz...job ..job ..
......job twoju mać.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:2  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
czarnamoni1 napisał:...

Jak tak Ci źle to albo wracaj albo zmieniaj obywatelstwo , a wtedy wszystko załatwisz w lokalnym urzedzie.. .

.....R O Z U M I E C I E......

masz szczęście ,że nie znam twojego nazwiska i stanowiska pracy w tym Bergeńskim konsulacie ....

Oraz nie mam dojścia do prasy .... jednak myślę ,iż ten Twój cytat zrobi na jakiś czas furorę ...a przy okazji jakiś pracownik dostanie po łbie ..OBY...

P.s
jednak na Twoje nieszczęście BEATO mam Twoje dane ...
postaram się teraz znaleźć dziennikarza który tym Twoim tekstem się zainteresuje...

NIE MOŻNA NA EMIGRACJI BEZKARNIE OBRAŻAĆ W ŻYWE OCZY LUDZI ..
którzy i bez tego mają wiele problemów natury administracyjnej...
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
12 Posty
monika ladogorska-soyke
(czarnamoni1)
Wiking
Gotujesz sie człowieku jak czajnik...

ku twemu rozczarowaniu nie mam na ime Beata, nie pracuje w Konsulacie,

mieszkam w Bergen i pracuje w jednej z norweskich firm i jestem zwykłym podatnikiem jak wielu polsków...

Koncze te dyskusję bo nie mam checi zniżac sie do Twojego poziomu.

Jako Polsce jest mi wstyd za kogos takiego jak Ty
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
8929 Postów
Maniak
czarnamoni1 napisał:
Gotujesz sie człowieku jak czajnik...

Czajnik gotować się nie może ....jednak woda w nim tak...

Fffiiiiiiuuuuu......już się zagotowała woda w czajniku .....i i i i ....wyparowała.a.a.aaaaa.......

Powiedzmy ,że to co napisałaś o sobie to prawda i niech tak zostanie .....

MIŁEGO GORĄCEGO POPOŁUDNIA
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(WiktorWiktor)
Wiking
gabriel napisał:
czarnamoni1 napisał:...

Jak tak Ci źle to albo wracaj albo zmieniaj obywatelstwo , a wtedy wszystko załatwisz w lokalnym urzedzie.. .

.....R O Z U M I E C I E......

masz szczęście ,że nie znam twojego nazwiska i stanowiska pracy w tym Bergeńskim konsulacie ....

Oraz nie mam dojścia do prasy .... jednak myślę ,iż ten Twój cytat zrobi na jakiś czas furorę ...a przy okazji jakiś pracownik dostanie po łbie ..OBY...

P.s
jednak na Twoje nieszczęście BEATO mam Twoje dane ...
postaram się teraz znaleźć dziennikarza który tym Twoim tekstem się zainteresuje...

NIE MOŻNA NA EMIGRACJI BEZKARNIE OBRAŻAĆ W ŻYWE OCZY LUDZI ..
którzy i bez tego mają wiele problemów natury administracyjnej...

gabrysiu widzę że oddali ci twoje kredki i znowu możesz kolorować swoje wierszyki brawo
Zgłoś wpis
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok