Dokladnie jak pychulek mowi, lekarza wybierasz sobie sama. Najlepiej jest jednak wybrac gdzies w okolicy miejsca zamieszkania b o to znacznie ulatwia sprawe. Zeby chodzic do lekarza nie musisz miec jeszcze numeru personalnego, jednak aby dostac wszystkie mozliwe zapomogi trzeba miec numer personalny i wazne pozwolenie, Mi wlasnie zaczeli robic problemy lekkie bo pozwolenie mam do 1.07 a termin porodu 17.06 i koniecznie nalegaja zebym im doniosla wazne pozwolenie bo inaczej nie dostane zadnych pieniazkow. Ale to tylko kwestia czasu bo wszystko jest juz na dobrej drodze. Alicjo moim zdaniem o wiele lepiej jest rodzic i przejsc ciaze tutaj niz w Polsce. Widze to po przypadku swoim i mojej siostry ktora teraz jest w 20 tc, opieka jest nieporownywalnie lepsza. To ze nie robia badan ginekologicznych i zbyt czestego usg o co bardzo czesto dziewczyny sie martwia jakos do mnie nie przemawia bo gdyby tylko cos bylo nie tak i potrzebowali by takiego badania to bezproblemowo robia.
sylwester34 jesli chodzi o to czy nalezy sie cos gdy ty jestes w polsce a maz w norwegi to nie sadze bo aby dostac jakies dodatki z navu musisz byc tu na miejscu legalnie (z tego co ja wiem)
sylwester34 jesli chodzi o to czy nalezy sie cos gdy ty jestes w polsce a maz w norwegi to nie sadze bo aby dostac jakies dodatki z navu musisz byc tu na miejscu legalnie (z tego co ja wiem)